Gość: grzesiek IP: 83.1.123.* 21.05.09, 22:44 Jak sie zalapać do komisji wyborczej jestem bezrobotny pare groszy by zarobił Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: wybory IP: 83.238.199.* 21.05.09, 23:24 Chłopie! Jak jest do zarobienia jakaś dodatkowa kasa przy lekkiej pracy to podzielą się urzędasy między siebie i członków swoich rodzin. Tak więc nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: wybory IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 07:25 gdy ktoś nie ma o czymś pojęcia to nie powinien sie wypowiadać na dany temat. Członków komisji zgłaszają komitety wyborcze do urzędów gmin. Także żeby sie załapć do komisji wyborczej trzeba załapać się do jakiejś partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: wybory IP: 83.1.123.* 22.05.09, 19:29 widać ze masz pojęcie! bo czlonków komisji to zgłasza ten co ma znajomosci coś wiem na ten temat nawet po 2 osoby z domu i ciągle te same sprawdz liste na Urzędzie Miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: wybory IP: 83.1.123.* 22.05.09, 19:41 Popieram racja! tylko po znajomosci sprawcie liste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: wybory IP: 83.1.124.* 22.05.09, 19:55 Mam szacunek dla bezrobotnych, mam tez szacunek dla tych co chca pracowac, ale brzydze sie glupota i pieniactwem. Aby dostac sie do komisji poprostu trzeba byc aktywnym lub miec kogos kto jest aktywnym i cie zglosi. A potem partia decyduje, a kogo poprze, to przeciez logiczne, tylko swojego i to jest normalne. Ty jak wierszowy Dyzio len chcesz na gotowe, byle latwa praca, a na to ja sie nie godze, siedz i odpoczywaj i nawet mozesz narzekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: wybory IP: 83.1.123.* 22.05.09, 22:02 pczytaj nie być taki cwany mało wiesz!!www.tarnobrzeg.eobip.pl/bip_tarnobrzeg/index.jsp?place=Menu02&news_cat_id=177&layout=1&page=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: wybory IP: 83.238.199.* 22.05.09, 23:26 Czyli szystko się zgadza. Członkowie rodzin, znajomości. Ten przykład mnie wystarczy. 2 Kobiety na "M" www.tarnobrzeg.eobip.pl/_gAllery/68/75/6875/OBWODOWA_KOMISJA_WYBORCZA_NR_13.htm Reszty nie muszę sprawdzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarkoPL Re: wybory IP: *.pppoe.sistbg.net 23.05.09, 06:54 Ciekawa lektura. Niektóre nazwiska powtarzają się trzykrotnie. Na listach pełno "stałych" osób, które chyba etatowo pracują przy wszelkiego rodzaju wyborach-referendach. Mozna rozpoznać nazwiska osób zatrudnionych w UM i to nie tylko samych pracowników lecz również członków ich rodzin. Szczególnie "obrodziło" w komisjach w osoby związane z PiS. Pojawiają się takie same nazwiska, jakie noszą nasi radni-lekko bezradni. Czyżby diety i "praca" w komisjach były ZA MAŁO płatne i trzeba sobie jeszcze dorabiać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: wybory IP: 83.1.124.* 23.05.09, 10:27 Az mnie mdli na Wasza glupote. Po pierwsza, mimo ze mam takie mozliwosci, nikogo nie mam w komisji , bo liczylam sie z Waszym prymitywizmem. Po drugie, nastepnym razem juz nie odpuszcze bo niby dlaczego, bo Ty tak chcesz? i tak bedziesz plul i zadne argumenty do Ciebie nie docieraja. Po trzecie,w komisjach musza byc znajacy sie na tej pracy, dlatego niektore nazwiska sie powtarzaja, doswiadczenie. Po czwarte, nic nie ma za darmo, lezuch niech sobie lezy i narzeka, a wyroznienia naleza sie dla ludzi ktorzy na swoja pozycje zapracowali. Koniec, kropka, jak nie wiesz co robic, to pluj, narzekaj i zazdrosc innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarkoPL Re: wybory IP: *.pppoe.sistbg.net 23.05.09, 16:15 Dziecko, Joleczko mała, 4 (CZTERY) razy zgłaszełem ludzi do komisji wyborczych z racji prowadzenia spraw jedej z partii. Wybierałem ludzi skromnych, którzy mieli szansę sobie dorobić. W jednej ze szkół poszedłem do pedagoga szkolnego, który wskazał mi ubogie lecz nie patologiczne rodziny i sam tym ubogim ludziom proponowałem pracę w komisjach wyborczych. Siebie ani razu nie zgłosiłem do pracy w komisjach wyborczych, mimo, iż pełnomocnicy innych partii sobie nie żałowali.... A co do "wiedzy" potrzebnej do pracy w komisjach. Są szkolenia - DWUKROTNE - przed wyborami - dla członków komisji wyborczych. Co to za filozofia policzyć głosy. Chyba, że ma być jak za Piłsudskiego i jego BBWzR - nie ważne kto i jak głosuje - ważne kto liczy głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: wybory IP: 83.1.124.* 23.05.09, 16:56 ]Baranie, to slowa Twojego wodza Jozefa Stalina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śledczy Re: wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 17:00 który to taki niestrzyżony: wysocki czy strojek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarkoPL Re: wybory IP: *.pppoe.sistbg.net 23.05.09, 18:24 Widocznie hunta wojskowa Piłsudskiego może się pochwalić WCZEŚNIEJSZYM wprowadzeniem w życie metod Stalina, bo już w 1930 liczyła w komisjach wyborczych jak sama chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca do DarkoPL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 19:25 DarkoPL piszę do Ciebie!!!! Nie wiem kim jesteś ale głąb z Ciebie nie z tej ziemi!!! Chodziłeś i wybierałeś ludzi do komisji wyborczych z ubogich rodzin, sam nie wierzysz w to co piszesz. Po pierwsze nie wybiera się ludzi do komisji tak w ciemno, a po drugie oczywiście, że są szkolenia, ale niektórym osobom nic nie pomoże!!!! Często w komisjach wyborczych zasiadają ludzie tak ciemni, że nie ma z kim pracować. Nawet te szkolenia nie pomagają, teraz wiem, kto takie osoby wybiera!!! Oczywiście DarkoPL!! Gratuluję tym osobom, którym się w tym roku udało dostać do komisji. Nie ma co im zazdrościć, to są często bardzo trudno zarobione pieniądze, bo tak naprawdę zależy od składu komisji, wystarczy, ze jedna osoba coś zawali, pozostali na tym cierpią i często jest tak , ze siedzą do samego rana!!! Więc przestańcie komuś zazdrościć!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 19:05 O masz rację zastanawiające, ale powiem Ci że ja też mam tak na nazwisko i jakoś tych Pan nie znam!!!! No cóż nie sądzę by rodzinka o tym samym nazwisku siedziała sobie w 1 komisji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: wybory IP: 83.1.126.* 23.05.09, 18:28 ZNAJOMOŚCI ZNAJOMOŚCI I JESZCZE RAZ ZNAJOMOŚCI- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarkoPL Re: wybory IP: *.pppoe.sistbg.net 23.05.09, 18:41 Taka jest ordynacja wyborcza - każda partia może zgłosić kandydatów do obwodowych komisji wyborczych. Jeżeli kandydatów jest więcej niż miejsc w komisjach - przeprowadza się losowanie. Jest to forma gratyfikacji dla członków partii za działalność na jej rzecz. W końcu nie wszyscy członkowie partii siedzą po społkach Skarbu Państwa. Poza tym część miejsc jest z góry obsadzona przez pracowników samorządowych. Poza tym szefowie powiatów niektórych często ZA DARMO siedzą w obwodowych komisjach wyborczych - w TBG jest to w budynku starostwa - i tam obserwują przebieg wyborów - najczęściej sprawdzają poprawność protokołów komisji obwodowych, czyli siedzą od 20 do....3 a nawet 4 czy 5 rano. Dzieje się tak przy bardzo ważnych wyborach (w moim wypadku 3-krotnie), gdy szefowie województwa chcą mieć jak najszybciej dane o wynikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszk Re: wybory IP: 83.1.123.* 23.05.09, 20:12 Nie ściemniaj ze siedzi ktoś za darmo znajomi do znajomego gazdy słowo zeknie i nikt za darmo nie siedzi a podrugie to niema zadnego losowania gotowa liste sie zanosi do prezydenta podpisuje to co ma podstawione znajomosci jeszcze raz znajomosci!!! znajomosci!!! masz wybory nawet z jednego domu po 2 nawet i 3 osoby a przewarznie niektorzy od kilku lat ci sami chyba ich komputer tak wybiera widac są uprzywilejowani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: wybory IP: 83.1.123.* 23.05.09, 20:15 Tak to prawda same przydupasy!www.tarnobrzeg.pl/php/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śledczy Re: wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 23:57 za kierowanie na strony zarażone chyba coś ci się należy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarkoPL Re: wybory IP: *.pppoe.sistbg.net 23.05.09, 21:28 Zbysio udowadnia, że jest absolwentem szkoły z rocznika powyżej 1985 lub zatracił zdobyte w szkole umiejętności pracując poniżej kwalifikacji. Zgoda, za darmo nie siedzi się się w komisji OBWODOWEJ, jednak, jeżeli jakaś partia uzna wybory za szczególnie ważne delegje wtedy swojego członka - PEŁNOMOCNIKA z UPOWAŻNIENIEM - do komisji OKRĘGOWEJ - gdzie siedzi się ZA DARMO. Secundo, gdy liczba komitetów wyborczych jest większa od liczby miejsc w komisjach i gdy wszystkie komitety wyborcze delegują swoich przedstawicieli do pracy w obwodowych komisjach wyborczych wtedy PRZEPROWADZA SIE LOSOWANIE. A to, że jest po kilka osób z rodziny jest to zasługą 1. uczestnicwa całej rodziny w danej partii politycznej lub sympatyzoania z nią lub 2. pracy więcej niż 1 osoby z rodziny w samorzadzie, gdyż urzednicy z mocy ordynacji wyborczej obowiązkowo są delegowani do pracy w komisjach. Skoro są partie istniejące kilka lat a dane osoby są członkami tej parti więc mogą WIELOKROTNIE byćw komisjach wyborczych. PANIATNO? RAZBIRAJESZ? ROZUMIESZ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbysio Re: wybory IP: 83.1.123.* 24.05.09, 19:41 Niemamy o czym pisać skad wiesz gdzie pracuje niech Ci bedzie ze tak jest wiadomo jak jest wiedza wszyscy ja coś tez na ten temat wiem skończmy z tym" wiedzą sąsiedzi jak się siedzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 09:05 DarkoPL wyjaśnił jak to chodzi,ma chłop rację Odpowiedz Link Zgłoś