IP: 83.1.123.* 21.05.09, 22:44
Jak sie zalapać do komisji wyborczej jestem bezrobotny pare groszy by zarobił
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: wybory IP: 83.238.199.* 21.05.09, 23:24
      Chłopie! Jak jest do zarobienia jakaś dodatkowa kasa przy lekkiej pracy to
      podzielą się urzędasy między siebie i członków swoich rodzin.
      Tak więc nic z tego.
      • Gość: beata Re: wybory IP: *.adsl.inetia.pl 22.05.09, 07:25
        gdy ktoś nie ma o czymś pojęcia to nie powinien sie wypowiadać na
        dany temat.
        Członków komisji zgłaszają komitety wyborcze do urzędów gmin.
        Także żeby sie załapć do komisji wyborczej trzeba załapać się do
        jakiejś partii.
        • Gość: tomek Re: wybory IP: 83.1.123.* 22.05.09, 19:29
          widać ze masz pojęcie! bo czlonków komisji to zgłasza ten co ma znajomosci coś
          wiem na ten temat nawet po 2 osoby z domu i ciągle te same sprawdz liste na
          Urzędzie Miasta
          • Gość: basia Re: wybory IP: 83.1.123.* 22.05.09, 19:41
            Popieram racja! tylko po znajomosci sprawcie liste
            • Gość: jacek Re: wybory IP: 83.1.124.* 22.05.09, 19:55
              Mam szacunek dla bezrobotnych, mam tez szacunek dla tych co chca
              pracowac, ale brzydze sie glupota i pieniactwem.
              Aby dostac sie do komisji poprostu trzeba byc aktywnym lub miec
              kogos kto jest aktywnym i cie zglosi. A potem partia decyduje, a
              kogo poprze, to przeciez logiczne, tylko swojego i to jest normalne.
              Ty jak wierszowy Dyzio len chcesz na gotowe, byle latwa praca, a na
              to ja sie nie godze, siedz i odpoczywaj i nawet mozesz narzekac.
              • Gość: gośc Re: wybory IP: 83.1.123.* 22.05.09, 22:02
                pczytaj nie być taki cwany mało
                wiesz!!www.tarnobrzeg.eobip.pl/bip_tarnobrzeg/index.jsp?place=Menu02&news_cat_id=177&layout=1&page=0
                • Gość: Gość Re: wybory IP: 83.238.199.* 22.05.09, 23:26
                  Czyli szystko się zgadza. Członkowie rodzin, znajomości. Ten przykład mnie
                  wystarczy. 2 Kobiety na "M"

www.tarnobrzeg.eobip.pl/_gAllery/68/75/6875/OBWODOWA_KOMISJA_WYBORCZA_NR_13.htm
                  Reszty nie muszę sprawdzać.
                  • Gość: DarkoPL Re: wybory IP: *.pppoe.sistbg.net 23.05.09, 06:54
                    Ciekawa lektura. Niektóre nazwiska powtarzają się trzykrotnie. Na
                    listach pełno "stałych" osób, które chyba etatowo pracują przy
                    wszelkiego rodzaju wyborach-referendach. Mozna rozpoznać nazwiska
                    osób zatrudnionych w UM i to nie tylko samych pracowników lecz
                    również członków ich rodzin. Szczególnie "obrodziło" w komisjach w
                    osoby związane z PiS. Pojawiają się takie same nazwiska, jakie noszą
                    nasi radni-lekko bezradni. Czyżby diety i "praca" w komisjach były
                    ZA MAŁO płatne i trzeba sobie jeszcze dorabiać?
                    • Gość: jolka Re: wybory IP: 83.1.124.* 23.05.09, 10:27
                      Az mnie mdli na Wasza glupote. Po pierwsza, mimo ze mam takie
                      mozliwosci, nikogo nie mam w komisji , bo liczylam sie z Waszym
                      prymitywizmem. Po drugie, nastepnym razem juz nie odpuszcze bo niby
                      dlaczego, bo Ty tak chcesz? i tak bedziesz plul i zadne argumenty do
                      Ciebie nie docieraja. Po trzecie,w komisjach musza byc znajacy sie
                      na tej pracy, dlatego niektore nazwiska sie powtarzaja,
                      doswiadczenie. Po czwarte, nic nie ma za darmo, lezuch niech sobie
                      lezy i narzeka, a wyroznienia naleza sie dla ludzi ktorzy na swoja
                      pozycje zapracowali. Koniec, kropka, jak nie wiesz co robic, to
                      pluj, narzekaj i zazdrosc innym.
                      • Gość: DarkoPL Re: wybory IP: *.pppoe.sistbg.net 23.05.09, 16:15
                        Dziecko, Joleczko mała, 4 (CZTERY) razy zgłaszełem ludzi do komisji
                        wyborczych z racji prowadzenia spraw jedej z partii. Wybierałem
                        ludzi skromnych, którzy mieli szansę sobie dorobić. W jednej ze
                        szkół poszedłem do pedagoga szkolnego, który wskazał mi ubogie lecz
                        nie patologiczne rodziny i sam tym ubogim ludziom proponowałem pracę
                        w komisjach wyborczych. Siebie ani razu nie zgłosiłem
                        do pracy w komisjach wyborczych, mimo, iż pełnomocnicy innych partii
                        sobie nie żałowali....
                        A co do "wiedzy" potrzebnej do pracy w komisjach. Są szkolenia -
                        DWUKROTNE - przed wyborami - dla członków komisji wyborczych. Co to
                        za filozofia policzyć głosy. Chyba, że ma być jak za Piłsudskiego i
                        jego BBWzR - nie ważne kto i jak głosuje - ważne kto liczy głosy.
                        • Gość: jolka Re: wybory IP: 83.1.124.* 23.05.09, 16:56
                          ]Baranie, to slowa Twojego wodza Jozefa Stalina
                          • Gość: śledczy Re: wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 17:00
                            który to taki niestrzyżony: wysocki czy strojek?
                          • Gość: DarkoPL Re: wybory IP: *.pppoe.sistbg.net 23.05.09, 18:24
                            Widocznie hunta wojskowa Piłsudskiego może się pochwalić
                            WCZEŚNIEJSZYM wprowadzeniem w życie metod Stalina, bo już w 1930
                            liczyła w komisjach wyborczych jak sama chciała.
                        • Gość: wyborca do DarkoPL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 19:25
                          DarkoPL piszę do Ciebie!!!! Nie wiem kim jesteś ale głąb z Ciebie
                          nie z tej ziemi!!! Chodziłeś i wybierałeś ludzi do komisji
                          wyborczych z ubogich rodzin, sam nie wierzysz w to co piszesz. Po
                          pierwsze nie wybiera się ludzi do komisji tak w ciemno, a po drugie
                          oczywiście, że są szkolenia, ale niektórym osobom nic nie pomoże!!!!
                          Często w komisjach wyborczych zasiadają ludzie tak ciemni, że nie ma
                          z kim pracować. Nawet te szkolenia nie pomagają, teraz wiem, kto
                          takie osoby wybiera!!! Oczywiście DarkoPL!! Gratuluję tym osobom,
                          którym się w tym roku udało dostać do komisji. Nie ma co im
                          zazdrościć, to są często bardzo trudno zarobione pieniądze, bo tak
                          naprawdę zależy od składu komisji, wystarczy, ze jedna osoba coś
                          zawali, pozostali na tym cierpią i często jest tak , ze siedzą do
                          samego rana!!! Więc przestańcie komuś zazdrościć!!! Pozdrawiam.
                  • Gość: maciej Re: wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 19:05
                    O masz rację zastanawiające, ale powiem Ci że ja też mam tak na nazwisko i
                    jakoś tych Pan nie znam!!!!
                    No cóż nie sądzę by rodzinka o tym samym nazwisku siedziała sobie w 1 komisji!!!!

• Gość: ... Re: wybory IP: 83.1.126.* 23.05.09, 18:28
      ZNAJOMOŚCI ZNAJOMOŚCI I JESZCZE RAZ ZNAJOMOŚCI-
      • Gość: DarkoPL Re: wybory IP: *.pppoe.sistbg.net 23.05.09, 18:41
        Taka jest ordynacja wyborcza - każda partia może zgłosić kandydatów
        do obwodowych komisji wyborczych. Jeżeli kandydatów jest więcej niż
        miejsc w komisjach - przeprowadza się losowanie. Jest to forma
        gratyfikacji dla członków partii za działalność na jej rzecz. W
        końcu nie wszyscy członkowie partii siedzą po społkach Skarbu
        Państwa. Poza tym część miejsc jest z góry obsadzona przez
        pracowników samorządowych. Poza tym szefowie powiatów niektórych
        często ZA DARMO siedzą w obwodowych komisjach wyborczych - w TBG
        jest to w budynku starostwa - i tam obserwują przebieg wyborów -
        najczęściej sprawdzają poprawność protokołów komisji obwodowych,
        czyli siedzą od 20 do....3 a nawet 4 czy 5 rano. Dzieje się tak przy
        bardzo ważnych wyborach (w moim wypadku 3-krotnie), gdy szefowie
        województwa chcą mieć jak najszybciej dane o wynikach.
        • Gość: zbyszk Re: wybory IP: 83.1.123.* 23.05.09, 20:12
          Nie ściemniaj ze siedzi ktoś za darmo znajomi do znajomego gazdy słowo zeknie
          i nikt za darmo nie siedzi a podrugie to niema zadnego losowania gotowa liste
          sie zanosi do prezydenta podpisuje to co ma podstawione znajomosci jeszcze raz
          znajomosci!!! znajomosci!!! masz wybory nawet z jednego domu po 2 nawet i 3
          osoby a przewarznie niektorzy od kilku lat ci sami chyba ich komputer tak
          wybiera widac są uprzywilejowani
          • Gość: Renia Re: wybory IP: 83.1.123.* 23.05.09, 20:15
            Tak to prawda same przydupasy!www.tarnobrzeg.pl/php/index.php
            • Gość: śledczy Re: wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 23:57
              za kierowanie na strony zarażone chyba coś ci się należy?
          • Gość: DarkoPL Re: wybory IP: *.pppoe.sistbg.net 23.05.09, 21:28
            Zbysio udowadnia, że jest absolwentem szkoły z rocznika powyżej 1985
            lub zatracił zdobyte w szkole umiejętności pracując poniżej
            kwalifikacji. Zgoda, za darmo nie siedzi się się w komisji
            OBWODOWEJ, jednak, jeżeli jakaś partia uzna wybory za szczególnie
            ważne delegje wtedy swojego członka - PEŁNOMOCNIKA z UPOWAŻNIENIEM -
            do komisji OKRĘGOWEJ - gdzie siedzi się ZA DARMO. Secundo, gdy
            liczba komitetów wyborczych jest większa od liczby miejsc w
            komisjach i gdy wszystkie komitety wyborcze delegują swoich
            przedstawicieli do pracy w obwodowych komisjach wyborczych wtedy
            PRZEPROWADZA SIE LOSOWANIE. A to, że jest po kilka osób z rodziny
            jest to zasługą 1. uczestnicwa całej rodziny w danej partii
            politycznej lub sympatyzoania z nią lub 2. pracy więcej niż 1 osoby
            z rodziny w samorzadzie, gdyż urzednicy z mocy ordynacji wyborczej
            obowiązkowo są delegowani do pracy w komisjach. Skoro są partie
            istniejące kilka lat a dane osoby są członkami tej parti więc mogą
            WIELOKROTNIE byćw komisjach wyborczych.
            PANIATNO? RAZBIRAJESZ? ROZUMIESZ?
            • Gość: zbysio Re: wybory IP: 83.1.123.* 24.05.09, 19:41
              Niemamy o czym pisać skad wiesz gdzie pracuje niech Ci bedzie ze tak jest
              wiadomo jak jest wiedza wszyscy ja coś tez na ten temat wiem skończmy z tym"
              wiedzą sąsiedzi jak się siedzi"
              • Gość: gosc Re: wybory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 09:05
                DarkoPL wyjaśnił jak to chodzi,ma chłop rację
              • Gość: Rafaf Re: wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.09, 11:39
                ble, ble....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka