aga1_o
21.03.19, 16:00
Witam serdecznie.
Weszlam na to forum pierwszy raz i od razu mowie, ze odrobilam prace domowa znaczy przejrzalam watki z wyszukiwarka o wyborze maszyny. Nie znalazlam jednak nigdzie dokladnie tego o co chce Panie prosic o rade.
Planuje kupic maszyne do szycia i naczytalam sie juz sporo co musi miec co nie musi, jake sa rodzaje maszyn itd. Rozne porady i wiele opini o konkretnych maszynach.
Na dzien dzisiejszy waham sie przed wyborem miedzy dwoma maszynami:
1) Singer Heavy Duty 4423
2) Janome HD2200
Jednak nie wykluczam innych oczywiscie, gdybyscie mi pomogly, doradzily czy myslec jeszcze o innej to jak najbardziej bede wdzieczna.
Powyzsze dwie maszyny z tego co czytalam z funkcji maja bardzo podobne, dlatego juz bylam bliska decyzji o zakupie Singera, jednak znowu... sie naczytalam i pani doradzca w sklepie z maszynami ktora szyje codziennie w pierwszych slowach powiedziala mi ze "tylko Janome" nie Singer, ze poleca zdecydowanie bardziej Janome.
Tak wiec... znowu nie wiem co zrobic. Od razu powiem tez nie mieszkam w Polsce, mieszkam w UK, wiec interesuja mnie modele dostepne tutaj.
Sklanialam sie do Singera po prostu dlatego ze Janome ten model jest o 140 funtow drozszy niz Singer, a funkcje z tego co widze ma podobne. To duza roznica w cenie dla mnie nie ukrywam.
Dlatego bardzo prosilabym o rade doswiadczone Panie ktore byc moze mialy doswiadczenie z obiema maszynami / markami - co doradzacie?
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Aga