befil1 27.04.06, 15:25 chciałabym uszyć garniturek dla chłopczyka na 1 roczek, czy ktoś mógłby mnie poratować wykrojem? Z góry dziękuję. pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kacha1403 Re: garniturek na 1 roczek 29.04.06, 18:43 A to sobie wykombinowałaś! Szukałam w kilku burdach , ale niestety w rozmiarze roczkowym, czyli na moje oko ok.86-92 niestety nic nie ma. Znalazłam jedynie w Burdzie dla dzieci 1/2005 kurtke, która może robić za sportową marynarkę ale rozmiar od 98 do 104. Fajna jest i myślę że była by bardziej praktyczna niż klasyczna marynarka. Bajery mogła byś dodać szyjąć np. spodenki na kant do tego koszulka z krawatem. Tylko pytanie, jaki roczniaczek-łabuziaczek by wytrzymał w takiej kreacji dłużej niż pół godziny. Mam dwie córki i obie chciało mi się koniecznie pięknie wystroić na pierwsze urodzinki, w praktyce się to niestety nie sprawdziłio. Życze powodzenia i pozdrawiam. Odpowiedz Link
carmelaxxx Re: garniturek na 1 roczek 30.04.06, 14:11 garniturek dla roczniaka to niezbyt praktyczna sprawa , bo zawsze cos sie przekrzywi itd. ja mialam dla swojego synka na roczek garniturek ale uszysty w formie pajacyka z tylu na zamek zapinany. Wygladalo to mniej wiecej tak ze koszula i spodnie zszyte razem na to naszyta kamizelka i muszka. Odpowiedz Link
befil1 Re: garniturek na 1 roczek 01.05.06, 12:11 właśnie mój syn miał taki garniturek, a łobuziak był z niego że ho, ho. Wytrzymał bo ubranko było z cienkiego wygodnego materiału i oczywiście bez podszewki. Wykrój zrobiła i uszyła go koleżanka ale niestety nie mam z nią już kontaktu a garniturek nieopatrznie oddałam. Szkoda, ale dziękuję za rady. pozdrawiam Beata Odpowiedz Link