ddkddk 02.12.07, 23:39 Witam! SZukam opinii o szpitalu powiatowym w Miliczu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inmarco Re: szpital 10.04.08, 07:02 Witaj. Trochę późno przeczytałem Twój apel o opinię o szpitalu w Miliczu. Nie jestem z terenu Milicza. Ale ostatnio kilka razy gościłem w tym przybytku. Nie wiem, jak inne oddziały. Ale oddział wewnętrzny to wstyd i hańba dla całej służby zdrowia. Nie wiem jak lekarze, oni z natury rzeczy sa obojętni na cierpienie. Ale pielęgniarki to porażka. Nie sprawdzają np. stanu kroplówek. Na prośbe o pomoc w podniesieniu pacjentki stale leżącej komentarz pielęgniarki: umalujcie jej jeszcze paznokcie i usta. Osobie prawie całkowice niesprawnej (lewa strona zupełnie niesprawna), stawia się posiłki po lewej stronie. Po wylaniu kawy (tego u pacjentki w takim stanie można się spodziewać) awantura zrobiona przez salową na cały oddział. Przewód od dzwonka tak umieszczony, aby pacjentka nie dosięgła. Dwukrotnie wchodziłem w niedzielę do dyżurki pielęgniarek, za każdym razem pogrążone w błogiej rozmowie.Być może nie jestem obiektywny. Moja ciocia,starsza osoba,leży na tym oddziale. Wiem na pewno,że nie jest to oddział przyjazny pacjentom, zwłaszcza starym. Nie bez powodu mówią na niego "umieralnia". Nie życzę nikomu aby musiał się tam leczyć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ddkddk Re: szpital 26.08.08, 09:43 Witam, choć już teraz już nie potrzebuje informacji, bo już wyszliśmy ze szpitala w grudniu, ale powiem że na chirurgi było troche lepiej, po operacji nie było problemu strasznego z pielęgniarkami, tylko mogę współczuć!!! Pozdrawiam DDK Odpowiedz Link Zgłoś