Dodaj do ulubionych

do obejrzenia w telewizorze lub na dvd...

28.06.10, 18:53
Pomyślałam sobie o zbiorczym wątku na różnego rodzaju zapowiedzi, nowości i
premiery filmowe w tv albo na dvd, oraz w kinie smile. I od razu anonsuję, uwaga
uwaga, premierę
Canal+, środa 07.07. Instynkt wilka, Varg Veum w akcji smile
www.canalplus.pl/zwiastun-instynkt-wilka-gorzkie-kwiaty_32846
Polsat, czwartek 08.07. godz. 22,00 Wallander : Mastermind, dla tych co nie
widzieli smile
Obserwuj wątek
    • siostra_pelagia Re: do obejrzenia w telewizorze lub na dvd... 29.06.10, 08:38
      To chyba raczej na DVD sobie obejrzę.
      A Mastermind wcale mi sie nie podobał. Chyba jeden z najgorszych
      odcinków z Wallanderem.
    • opty2 Re: do obejrzenia w telewizorze lub na dvd... 29.06.10, 08:56
      dobry pomysl, tez o tym myslalam smile
      niestety nie mam Canal+ , więc nici z ogladania
      ale może puszczą tego Wilka za jakis czas na innym kanale,
      nieźle się prezentuje smile
      • siostra_pelagia Re: do obejrzenia w telewizorze lub na dvd... 29.06.10, 09:18
        Sporo filmów i seriali w sieci można znaleźćsmile
    • zorija Re: do obejrzenia w telewizorze lub na dvd... 01.07.10, 08:24
      Na BBC HD od 3 lipca DALZIEL I PASCOE seria 11
      od 4 lipca 5 seria serialu SĘDZIA JOHN DEED i 11 MILCZĄCEGO ŚWIADKA
      od 5 lipca BUDZĄC ZMARŁYCH seria 7
      Nie wiem czemu nadają od któregoś tam, a nie 1, odcinka.
    • nchyb Instynkt wilka 22.07.10, 11:22

> Canal+, środa 07.07. Instynkt wilka, Varg Veum w akcji smile

no proszę, nie znałam. Za polecenie dziękuję. Myślałam, ze to film,
      a to się okazuje serial. Wczoraj oglądałam, ale w połowie zasnęłam.
      Dobrze, ze dałam nagrywanie, dziś zobaczę zakończenie smile
    • zorija Re: do obejrzenia w telewizorze lub na dvd... 25.07.10, 09:58
      Od 1 sierpnia na Fox Life serial Happy town. W USA serial miał małą
      oglądalność i powstało tylko 8 odcinków, ale na naszym filmwebie ma dobrą ocenę.
      • kamkap Happy Town 27.07.10, 11:30
        Sam pomysł fajny, tylko później jakby zabrakło pary i pomysłu scenarzystom.
        Myślałam, że serial bezie dłuższy, bo kończąc na 8 odcinku nic nie wyjaśnia.
        Można obejrzeć, ale bez rewelacji, jak dla mnie.
        • nchyb Re: Happy Town 27.07.10, 12:42
          a to jest kryminał? Jakieś naświetlenie fabuły można prosić?
          • zorija Re: Happy Town 27.07.10, 13:10
            Odsyłam do strony FoxLife, gdzie znajdziesz sporą garść informacji o serialu
            www.foxlife.pl/happytown
            • kamkap Re: Happy Town 27.07.10, 13:42
              w tym linku rzeczywiście jest dość dokładnie przedstawiony jest zarys fabuły.
              Trochę tu kryminału trochę fantastyki,
              • nchyb Re: Happy Town 27.07.10, 14:57
                dzięki dziewczyny smile
    • zorija Re: Foyle 21.08.10, 08:13
      To & owo mam od wtorku i cały czas mi się zdawało, że umieszczone tam
      streszczenie Detektywa Foyle'a dotyczy już wyświetlanych odcinków.
      Dopiero wczoraj odkryłam, że rzecz dzieje się już po wojniebig_grin Emisja: 23, 08,
      Hallmark Channel, godz. 21.00
      • kamkap Re: Foyle 21.08.10, 12:04
        O jak fajnie, też to wyczytałam w To&Owo, ale zupełnie zapomniałam. Dzięki za
        przypomnienie!
        • lola165 Re:The Girl with the dragon tattoo 26.08.10, 04:02
          www.imdb.com/title/tt1132620/
          obejrzalam i polecam. bardzo wierna ekranizacja z piekna w porywach
          Szwecja. i swietna Salander.
          • matt.cobosco Re:The Girl with the dragon tattoo 05.09.10, 21:04
            Dziś o 22:00 na ZDF pierwszy z sześciu odcinków nowego szwedzkiego serialu
            kryminalnego, który po niemiecku będzie nosił tytuł "GSI - Spezialeinheit Göteborg"

www.zdf.de/ZDFde/inhalt/4/0,1872,8094180_idDispatch:9914138,00.html
            • matt.cobosco Re:The Girl with the dragon tattoo 05.09.10, 21:08
              W sieci livestream też podobno ma być (na stronie jest link na dole z prawej),
              ale ciekawe czy tylko dla użytkowników w Niemczech czy na całym świecie.
              • matt.cobosco 22:15, ZDF - dla miłośników szwedzkich kryminałów 25.10.10, 20:33
                spielfilm.zdf.de/ZDFde/inhalt/27/0,1872,1020923_idDispatch:10043232,00.html?dr=1
                W oryginale ten film nosi tytuł "Den utvalde". Niemcy nazwali go "Das Zeichen des Mörders".
    • malavida Komisarz Lund - skandynawski kryminał na ZDF 26.10.10, 10:18
      W niedzielę na ZDF wyemitowano pierwszy odcinek drugiej serii duńskiego serialu kryminalnego Kommissarin Lund – Das Verbrechen II. Szczerze polecam wszystkim osobom ze znajomością języka niemieckiego. Znakomity, trzymający w napięciu kryminał, obnażający kulisy duńskiego świata polityki. Emisja w niedziele ok. godziny 22.00
    • opty2 Instynkt wilka ? 04.11.10, 11:58
      czy ktos to obejrzal?
      jakis opis/polecanka ?
      wlasnie merlin daje 6 odc. na 3 plytach dvd za 80 zl

INSTYNKT WILKA: GORZKIE KWIATY - 2007
      INSTYNKT WILKA: MORD W BERGEN - 2008
      INSTYNKT WILKA: TWÓJ AŻ DO ŚMIERCI - 2008
      INSTYNKT WILKA: UPADŁE ANIOŁY - 2008
      INSTYNKT WILKA: KOBIETA W LODÓWCE - 2008
      INSTYNKT WILKA: POGRZEBANE PSY NIE GRYZĄ - 2008

przepraszam za duże litery ale wkleilam z opisu smile
      • matt.cobosco Re: Instynkt wilka ? 04.11.10, 12:03
        Toż to Veum Varg (Varg = wilk) jako żywo. Odglądałem po niemiecku, ale nie pamiętam, czy akurat wymienione odcinki. Ogólna moja nota dla tych filmów to tak 6/10.
        • zorija Re: Instynkt wilka ? 05.11.10, 08:36
          Przyjemnie się ogląda, mordercą jest zawsze ktoś już poznany. Polecam.
      • malavida Re: Instynkt wilka ? 07.11.10, 18:53
        Oglądałam kilka odcinków w niemieckiej tv i szczerze powiedziawszy bardziej od ekranizacji wciągnęła mnie książkowa wersja przygód Veuma. Serial oceniłabym znacznie poniżej poziomu filmowych adaptacji serii o Wallanderze czy też Becku.
    • anetapzn Millenium na dvd 05.11.10, 12:26
      www.empik.com/millennium-trylogia-oplev-niels-arden-alfredson-daniel,prod59140223,film-p
      • violik Re: Millenium na dvd 08.09.11, 10:35
        Łał, ale cena... A u nas w bibliotece można za free wypożyczyć. I nie będzie zawalało półki. Same plusy.
    • zorija Re: do obejrzenia w telewizorze lub na dvd... 12.11.10, 09:45
      Od 6 grudnia na canal + Filary Ziemi
      • kamkap Re: Filary ziemi 17.11.10, 12:26
        Polecam !!! Mnie się bardzo podobało.
    • opty2 Millennium - S.Larsson - Trylogia 17.11.10, 11:16
      uprzejmie donoszę, że wydano na dvd calą trylogię (kinową), z której mieliśmy okazję zobaczyć TYLKO jeden odcinek (pierwszy),
      teraz mamy okazje obejrzeć calość za niebagatelna cenę 125 - 130 zl, niestety sad
      merlin.pl/Millennium-pakiet_Daniel-Alfredson-Niels-Arden-Oplev/browse/product/2,828307.html
    • malavida Komisarz Beck, 28.11, godz.22.00, ZDF 28.11.10, 19:19
      dziś o 22.00 na ZDF "Komisarz Beck": Tödliche Bande D/S 2007
    • amerikanische.heidelbeere Zakochany głupiec 16.12.10, 11:29
      To ja od siebie dodam, że warto obejrzeć "Zakochanego głupca". Dzisiaj o 21:45 bedzie na hbo. Film rewelacyjny - zupełnie inne oblicze Daniela Craiga big_grin Jako Bond mi średnio pasował, ale tu - jak najbardziej.
    • zorija Re: do obejrzenia w telewizorze lub na dvd... 31.12.10, 10:39
      Jutro na Cinemax o 20.00 Głos z przeszłości, filmowa adaptacja Elektrycznej mgły Jamesa Lee Burke’a
    • zorija Re: do obejrzenia w telewizorze lub na dvd... 09.02.11, 12:32
      Wczoraj włączyłam 13th street universal, patrzę, a tam nowe midsomerki idąbig_grin Dzisiaj o 15 też jest odcinek z najnowszej 13 serii.
      • zorija Re: do obejrzenia w telewizorze lub na dvd... 22.02.11, 09:22
        "Rizzoli & Isles" w TVN od 6 marca o godz. 22.25
    • opty2 "Komisarz Winter" na Ale kino! 09.06.11, 08:49
      od 19 czerwca Ale kino bedzie nadawać nowy szwedzki serial "Komisarz Winter"
      na podstawie ksiązek Ake Edwardsona,
      bedą cztery filmy:
      - Najpiękniejsza kraina
      - Pokój nr 10
      - Prawie umarły
      - Ostatnia zima
      pierwszy 19.06. godz. 20.10 Ale kino!
      www.alekino.pl/alekino_aktualnosci_komisarz-winter-nowy-serial-w-ale-kino-_13074326302283.html

• siostra_pelagia Re: "Komisarz Winter" na Ale kino! 09.06.11, 11:17
        Przystojny aktorsmile. Zaraz się do znajomych na projekcję umówięsmile
        • matt.cobosco Re: "Komisarz Winter" na Ale kino! 09.06.11, 22:02
          Oglądałem ten serial w zeszłym roku w sieci. SVT o dziwo nie zablokowała możliwości oglądania filmu widzom poza Szwecją. Niespecjalnie mnie zachwycił a do tego dialogi były prawie równie sztuczne jak w polskich serialach.
          • chiara76 Re: "Komisarz Winter" na Ale kino! 20.07.11, 09:14
            ja się zawzięłam i spróbowałam obejrzeć Wintera. Uważam ten serial za nieciekawy, niestety. Straszne dłużyzny, nie wiem, po co odcinki musiały być aż w dwóch częściach, śmiało można było każdy z nich zmieścić w jednej części, poza tym, można było się pogubić w postaciach, jakoś dziwnie prowadzona chronologia czasowa, nie, mnie się nie podobał.
            • opty2 Re: "Komisarz Winter" na Ale kino! 20.07.11, 09:46
              mnie też przestał sie podobać, masz rację z tymi dłużyznami,
              miałam wrażenie, że wzorowali sie na angielskim Wallanderze,
              tylko kiepsko im to wyszło,
              obejrzałam Van Veeterena i był lepszy

• nchyb Re: "Komisarz Winter" na Ale kino! 20.07.11, 10:40
              > ja się zawzięłam i spróbowałam obejrzeć Wintera.
              mam bardzo podobne odczucia.
              Spróbowałam, nie wyszło, nie obejrzałam do końca, są ciekawsze...
    • opty2 Van Veeteren_na tvp 2 20.07.11, 07:55
      zawsze w poniedziałki,
      ostatnio był odcinek "Sprawa Ewy Moreno"
      ten serial wydaje sie byc lepszy niż Winter
      • matt.cobosco Re: Van Veeteren_na tvp 2 20.07.11, 16:16
        Zgadzam sięsmile
        Van Veeterena były dwie serie - jedna dla publiczej telewizji szwedzkiej SVT a druga dla telewizji prywatnej TV4. Obie niezłe i w obu ten sam aktor grał rolę główną.
        Skoro wyświetlili odcinek "Sprawa Ewy Moreno", to znaczy, że emitują odcinki kręcone dla
        TV 4 (było ich sześć, z tego co pamiętam).
        • nchyb Re: Van Veeteren_na tvp 2 20.07.11, 18:26
          Ewa Moreno to mi się książkowo kojarzy, ale nie ogę sobie na szybko przypomnieć autara. Ale poszukam.
          A d serialu mnie zachęciliście, poszukam w poniedziałek...
          • matt.cobosco Re: Van Veeteren_na tvp 2 20.07.11, 19:24
            www.empik.com/sprawa-ewy-moreno-nesser-hakan,4957,ksiazka-p
            • nchyb Re: Van Veeteren_na tvp 2 20.07.11, 20:22
              dzięuję smile
              • chiara76 Re: Van Veeteren_na tvp 2 27.07.11, 15:12
                widzę, że w przyszły poniedziałek ma być "Karambol". Książka była według mnie bardzo udana. Ciekawe, jak ekranizacja.
                • matt.cobosco Re: Van Veeteren_na tvp 2 27.07.11, 15:51
                  Niezła. Mały spoiler: Van Veeterena spotka tragedia osobista.
                  • nchyb Re: Van Veeteren_na tvp 2 27.07.11, 19:48
                    przegapiłam sad
                    ie wiecie, czy są powtórki?
                    • zorija Re: Van Veeteren_na tvp 2 28.07.11, 08:32
                      Tylko w ten sam dzień (a właściwie następny tj. we wtorek) o 3:45.
                      • nchyb Re: Van Veeteren_na tvp 2 28.07.11, 10:10
                        dziękuję za info, raczej nie skorzystam, bo nie wstałabym do pracy smile
    • nchyb Panna Marple - Ale kino... 20.07.11, 19:14
      na Ale kino powtórki, Panna Marple. Ostatnio Uśpione morderstwo. A już w najbliższą niedzielę - Dom niespokojnej starości. Zdaje się, że to będzie ta ekranizacja, w której radosna twórczość reżysera sprawiła, ze zaczęłam myślećo jego zdrowiu psychicznym
      Miss Marple bada sprawę, którą w oryginale zajmowała isę Tuppence. A Dwa pesnsy była w tej wersji alkoholiczką...
      Wersja nietypowa, ale na bezrybiu...
    • chiara76 niedzielne Ale Kino! opanuje ponownie Wallander 05.08.11, 22:52
      to jakaś wcześniej nie emitowana u nas seria, znów szwedzka, ale tym razem w roli głównej Rolf Lassgard.
      "Mężczyzna, który się uśmiechał" na Ale Kino! już w niedzielę o 20.10.
      • nchyb Re: niedzielne Ale Kino! opanuje ponownie Walland 06.08.11, 08:37
        dobra wieść smile
        Będę TV okupować...
        • matt.cobosco Re: niedzielne Ale Kino! opanuje ponownie Walland 06.08.11, 14:20
          Skoro z Lassgårdem, to znaczy, że to odcinki kręcone dla SVT. Lassgård dobry aktor, ale taki no - ociężały. Te z Henrikssonem były kręcone dla TV 4.
          • chiara76 Re: niedzielne Ale Kino! opanuje ponownie Walland 08.08.11, 17:29
            no więc ociężały czy nie, ale muszę powiedzieć, że przynajmniej w roli Wallandera nie podobał mi sięcrying
            Za to dziś kolejny odcinek serialu na podstawie książek H. Nessera, dziś "Sprawa G".
    • chiara76 "Ale Kino!" od 4 września nowy szwedzki cykl... 29.08.11, 21:34
      ...o komisarz Irene Huss, bohaterce książek Helene Tursten. Nie znam kompletnie, ale pewnie zobaczę, co i jak...
      • matt.cobosco Re: "Ale Kino!" od 4 września nowy szwedzki cykl. 29.08.11, 23:07
        Jeśli to ten cykl z Angelą Kovacs w roli głównej, to oglądałem 6 odcinków. Dużo słabsze od Wallandera, Becka czy Van Veeterena, może ciut lepsze od Erika Wintera, ale ogólnie nic nadzwyczajnego.
        Angela Kovacs grała w kilku pierwszych odcinkach serialu o Wallanderze, więc twarz powinna być znajoma.
        • chiara76 Re: "Ale Kino!" od 4 września nowy szwedzki cykl. 29.08.11, 23:29
          tak, to właśnie z tą aktorką...Już doczytałam na filmwebie, że właśnie powinnam ją pamiętać z Wallandera.
          • opty2 Re: "Ale Kino!" od 4 września nowy szwedzki cykl. 30.08.11, 09:11
            o! widzę, że się spóźniłam z tą samą informacją, też widziałam reklamówkę Irene Huss,
            ale chyba nie ma się co nastawiać, jeśli Matt.cb juz nam tu podpowiedział co i jak

ps. Matt. skąd Ty znasz tyle seriali szwedzkich???
            • matt.cobosco Re: "Ale Kino!" od 4 września nowy szwedzki cykl. 30.08.11, 12:09
              Irene Huss oglądałem w zeszłym roku w niemieckiej telewizji. Z satelity można odbierać całkiem sporo ciekawych stacji niemieckich. Pozostałe też albo tam, albo w sieci na stronach szwedzkiej tv (jeśli nie jest zablokowana opcja oglądania danego serialu przez widzów poza Szwecją).
              • nchyb Re: "Ale Kino!" od 4 września nowy szwedzki cykl. 30.08.11, 14:39
                satelitę mam i niemieckie programy odbieram, ale nie pamietam na tyle niemieckiego, by móc czerpać przyjemnośc z oglądania filmów sad
                • zorija Re: "Ale Kino!" od 4 września nowy szwedzki cykl. 02.09.11, 08:40
                  W najnowszej "Polityce" jest artykuł o amerykańskim serialu "The killings" (pol. "Dochodzenie") będącym remake'm duńskiego serialu kryminalnego. Serial będzie leciał na FoxLife, start 7.09 o 21.
                  Poza tym pisze tam, że Lars Von Trier zainteresował się możliwością nakręcenia serialu "Departament Q" Jussi-Adler Olsen, a wytwórnia powiązana z braćmi Coen kupiła prawa do ekranizacji "Pierwszego śniegu" Nesbo.
                  • opty2 Re: "Ale Kino!" od 4 września nowy szwedzki cykl. 05.09.11, 13:09
                    zorija napisała:

> Poza tym pisze tam, że Lars Von Trier zainteresował się możliwością nakręcenia
                    > serialu "Departament Q" Jussi-Adler Olsen, a wytwórnia powiązana z braćmi Coen
                    > kupiła prawa do ekranizacji "Pierwszego śniegu" Nesbo.

no, to by było Coś smile
    • ksywa A w październiku - ekranizacje C. Lackberg 06.09.11, 19:18
      Po dzisiejszej konferencji kanałów tematycznych C+, wiadomo, że
      "Ale kino! - skandynawski kryminał i nowe cykle tematyczne
      Jedną z atrakcji filmowych ale kino! tej jesieni będzie przeżywający prawdziwy renesans na świecie skandynawski kryminał. 4 września stacja rozpoczęła emisję serialu „Inspektor Irene Huss”, którego tytułowa bohaterka dorównuje obecnie popularnością takich postaciom, jak Kurt Wallander czy Mikael Blomkvist. W październiku stacja pokaże filmy „Kaznodzieja”, „Kamieniarz” i „Ofiara losu” – ekranizacje znakomitych thrillerów Camilli Lackberg, wpisujących się w światowy fenomen nowej szwedzkiej powieści kryminalnej. Obie serie zostaną pokazane w polskiej telewizji po raz pierwszy."
      • opty2 Re: A w październiku - ekranizacje C. Lackberg 07.09.11, 09:04
        ciekawe, ciekawe, dzięki za info smile
        może główny ekspert Matt. już to widział i coś nam podpowie?

ps. pierwszy docinek z Irene H. był strasznie krwawy i trillerowaty
        • chiara76 Re: A w październiku - ekranizacje C. Lackberg 07.09.11, 09:27
          w nastęopnym córka Irene ma przystać do ruchu neofaszystów, ciekawe, która bo chyba nie ta, którą prawie wypatroszono...hm...krwawy faktycznie był i mimo, że nie było wielkich dłużyzn bardzo nie zachwycił, zobaczę, jak następne. Mnie nastomiast zainteresowała ta ekranizacja książek Lackberg, bardzo na nią czekam.
          • judytta Re: A w październiku - ekranizacje C. Lackberg 07.09.11, 20:53

Mnie też ten film nie zachwycił ale na Lackberg będę czekać smile
            • kamkap Re: A w październiku - ekranizacje C. Lackberg 14.10.11, 11:56
              To już od tej niedzieli (16.10) , ale pierwszy odcinek ma mieć tytuł Kaznodzieja, to jakby trochę nie po kolei sad

23.10 ma być Kamieniarz
              30.10 Ofiara losu

A gdzie pierwsze części?
    • pieranka Re: do obejrzenia w telewizorze lub na dvd... 07.09.11, 20:39
      Od dziś serial Dochodzenie do obejrzenia za free tu

kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,10237960,Dochodzenie___kryminalna_premiera_w_kinie_na_szpilkach_.html
    • nchyb Białe kołnierzyki - tvp1 16.09.11, 21:06
      we wtorek pierwszy odcinek obejrzałam, o 20 z minutami.
      Oglądał ktoś może i się spodobało? Bo ja czekam na kolejne odcinki smile
      • zorija Re: Białe kołnierzyki - tvp1 17.09.11, 09:03
        Bardzo mi się podoba. Taki nieamerykański.
        • noirangel Re: Białe kołnierzyki - tvp1 19.09.11, 22:16
          >crying...) Taki nieamerykański.<

Eee, no z tym stwierdzeniem się nie zgodzę. Amerykański ci on aż do przesady. Przyjemnie się ogląda, ale jest moim zdaniem "amerykański" jak nie przymierzając kawior rosyjski a żabie udka francuskie.

Role rozpisane wg schematu: i to zarówno agenta, fałszerza jak i nieodzownego dziwaka-przyjaciela. Wszyscy(no prawie) piękni, młodzi i zazwyczaj świetnie ubrani, wnętrza domów niczym z katalogu, NY pocztówkowy. Oglądnęłam pierwszy sezon w wakacje i nawet było całkiem całkiem, ale głownie właśnie dlatego, ze na ten serial przyjemnie się _patrzy_.
          Jest śliczny. I to tyle. Ani to sensacja, ani kryminał ani komedia. Chociaż jak dla mnie najbardziej podpada pod komedię. Z tym że w tym gatunku zdecydowanie wolę np. Castle. Drugiego sezonu WC już nie zdzierżyłam.
          I teraz pytanie: co dla nas jest synonimem amerykańskiego serialu? Dla mnie właśnie WC czy np. Plotkara. Nieamerykański? Hmm... Sons of Anarchy? Mad Men?(te dwa to moje tegoroczne odkrycia! Kocham obasmile Ale może to właśnie są _amerykańskie_ seriale... Czort jeden wiewink
      • chiara76 Re: Białe kołnierzyki - tvp1 17.09.11, 09:05
        a co to jest? nic nie wiem. Ja tv praktycznie teraz nie oglądam, tylko swoje dwa seriale na dvd i z Ale Kino! jak coś fajnego. Może szkoda, że przed emisją nikt tu o tym serialu nie wspomniał, była by okazja zobaczyć w poręwink
        • zorija Re: Białe kołnierzyki - tvp1 18.09.11, 09:59
          Bo niewiedzieliśmy, czy dobre i nie chcieliśmy was narażaćsmile Uroczy, Neal Caffrey (Matthew Bomer) jest jednym z najzdolniejszych fałszerzy na świecie. Z jego talentem, może mieć wszystko, co tylko zechce, ale jedyną rzeczą, której pragnie jest wyśledzić dziewczynę będącą miłością jego życia Kate (Alexandra Daddario), która niedawno zniknęła. Po ucieczce z maksymalnie strzeżonego więzienia, kieruje się do ich wspólnego mieszkania, ale jedyne, co znajduje na miejscu, to pusta butelka po winie Bordeux, będącym ich symbolem szczęścia. Tam właśnie odnajduje go agent FBI, Peter Burke (Tim DeKay), który jako jedyny potrafił go złapać poprzednim razem. Neal otrzymuje propozycję nie do odrzucenia - w zamian za wolność, pomoże FBI łapać najbardziej nieuchwytnych przestępców w kraju. Teraz Neal wykorzystuje swoje wyjątkowe umiejętności, aby pomóc rządowi, a sam próbuje utrzymać się po tej dobrej stronie...przynajmniej na razie.
          • nchyb Re: Białe kołnierzyki - tvp1 18.09.11, 10:34
            Neal jest świetny smile
            W nowych ciuchach od wdowy wygląda bosko...

W opisie jest błąd, on nie otrzymuje tej propozycji, on ją sam składa, a Burke ją pod wpływem swojej żony przyjmuje. Ta żona to zdaje się dawna Tiffany czy jakoś tak z Beverly Hills. Z niczego innego jej raczej nie pamiętam, tylko chyba z jeszcze jednego kryminało-horroru, którego tytuł mnie męczy...
            • negev56 trailer nowego Millennium 26.09.11, 21:32
              www.filmweb.pl/video/trailer/nr+2-26226
              no nie wiem, Salander taka sobie, a może krzywdzę dziewczynę. Trzeba jednak poczekać na film
              • opty2 Re: trailer nowego Millennium 27.09.11, 09:16
                ten zwiastun jest również na GW,
                trudno będzie się przestawić na nowych aktorów,
                poza tym nie będzie słychać szwedzkiego języka,
                więc całkiem sceptycznie podchodzę do tych amerykanizmów,
                co nie znaczy, że nie obejrzę,
                popatrzeć można - zaskoczą nas czymś, jak myślicie?
                • negev56 Re: trailer nowego Millennium 27.09.11, 15:41
                  Czymś powinni zaskoczyć, bo mogą być posądzeni o wierne odwzorowanie oryginału filmu i pójście na łatwiznę. W każdym razie ciekawa jestem filmu i tak właściwie fajnie by było, gdyby film był przyzwoicie zrobiony, trudniej byłoby krytykować smile.
    • regata Sherlock na BBC Entertainment 11.10.11, 15:05
      www.tinyurl.pl/?v07wR0CY
      Jest też quiz...
      • regata Re: Sherlock na BBC Entertainment 11.10.11, 16:18
        Dodam jeszcze, że akcja rozgrywa się współcześnie, więc miłośnicy stylowych koronek i gazowych latarni oglądają na własne ryzykowink.
        Serial liczy trzy odcinki. Pierwszy był w ubiegłym tygodniu - "Studium w różu".
        Do obejrzenia jeszcze dwa:
        "Niewidomy bankier" - piątek (14.X) 23:00 i sobota (15.X) 21:00
        "Wielka gra" - niedziela (16 X) 19:00, noc niedz./pon. (16/17 X) 0:00, piątek (21 X) 23:00 i sobota (22 X) 21:00
        • zorija Re: Sherlock na BBC Entertainment 12.10.11, 10:47
          Całkiem fajnie to zrobilibig_grin Drugi sezon już się kręci. Ale wstrząsneło mną, że Watsonowi nie musieli zmieniać wojny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka