opty2 Reginald Hill - Okrutna milość 01.07.11, 08:49 lata 80 -te, dusiciel grasuje a duet detektywów usiłuje zachować spokój choć Dalzielowi niewiele brakuje, żeby wybuchnąć ) Odpowiedz Link
negev56 Jo Nesbo - Karaluchy 01.07.11, 18:00 Harry Hole w Bangkoku szuka mordercy dyplomaty. W żadnym razie nie przeszkadza, że jest to druga w kolejności powieść o Harrym, hehe, spotykamy starych znajomych i jest okropnie gorąco w tym Bangkoku. Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Jo Nesbo - Karaluchy 01.07.11, 18:47 I ja wlasnie zawieram znajmośc z Karaluchami. Nie tak dawno skończyłam Człowieka-Nietoperza, więc nawet mam pewną chronologię Odpowiedz Link
linka.raz Kallentoft, Jesienna sonata 01.07.11, 21:47 Lepsza od dwóch poprzednich Bardzo mi się podoba - Malin Fors coraz bardziej Odpowiedz Link
johnson123 Re: Lackberg, Syrenka 02.07.11, 11:17 Aktualnie w księgarni selkar trwa promocja na książki wydawnictwa Czarna Owca, które wydaje m.in. ksiażki Larssona i Lackberg. Samemu udało mi się kupić kilka pozycji w naprawdę korzystnych cenach. Odpowiedz Link
andaba Re: Kallentoft, Jesienna sonata 01.07.11, 22:38 No i musisz mnie denerwować? Właśnie ominęłam w księgarni... Odpowiedz Link
negev56 Re: J. Nesbo-Karaluchy 03.07.11, 00:37 co Ty mówisz, jakie nudne, ja w każdym razie się nie nudzę. Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: J. Nesbo-Karaluchy 03.07.11, 08:27 Kupiłam sobie na drogę, żeby czas szybciej minął i droga mi się dłużyła i czytanie też. Może niepotrzebnie się czepiam, bo to druga książka Nesbo o Harrym i kolejne to już ciekawsze były. Odpowiedz Link
siostra_pelagia J. Deaver-Hak 03.07.11, 08:33 Deaver zaczyna kolejną serię, tym razem z Corte, funkcjonariuszem specjalnej agencji rządowej. Corte zajmuje się ochroną świadków. Odpowiedz Link
opty2 Karaluchy - Jo Nesbo 03.07.11, 12:17 jest Harry Hole i są jak zawsze kłopoty jestem w połowie i wciąż się odrywam, trochę się to ciągnie, bo talent Nesbo jeszcze nie objawił się w pełni, lecz dla Nesbo-fanów lektura obowiązkowa Odpowiedz Link
matt.cobosco Michael Ridpath "Ostatnia transkacja" 04.07.11, 23:29 Dla mnie Ridpath Zawsze dobry. Odpowiedz Link
naiat Jussi Adler-Olsen "Kobieta w klatce" 05.07.11, 10:27 Jestem w trakcie. Skończyłam S. Beckett "Zapisane w kościach" i T.Bradby "Bóg chaosu". Odpowiedz Link
negev56 Mons Kallentoft - Jesienna sonata 05.07.11, 17:17 Miałam już nie czytać Kallentofta, ale zaczęłam i nie żałuję. Odpowiedz Link
linka.raz Re: Mons Kallentoft - Jesienna sonata 05.07.11, 20:03 negev56 napisała: > Miałam już nie czytać Kallentofta, ale zaczęłam i nie żałuję. > Prawda, że jest coraz lepszy? W tym roku będzie chyba jeszcze jedna jego nowość Odpowiedz Link
negev56 Re: Mons Kallentoft - Jesienna sonata 05.07.11, 21:18 Jest naprawdę świetna, przyjemne zaskoczenie. A w przygotowaniu Zło budzi się wiosną i podobno (info. z jednego z blogów), pisze się piąta pora roku, cokolwiek to znaczy . Odpowiedz Link
opty2 Re: Mons Kallentoft - Jesienna sonata 06.07.11, 07:17 czy znowu trupy mają głos? Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re: Mons Kallentoft - Jesienna sonata 06.07.11, 19:40 To już te trupy nie gadają? Naprawdę się polepszyło? Odpowiedz Link
linka.raz Re: Mons Kallentoft - Jesienna sonata 06.07.11, 20:07 Oj, gadają, gadają, ale niewiele i z sensem Intryga jest dobra i Malin coraz lepsza, tak że gadania trupów prawie się nie zauważa. Odpowiedz Link
negev56 Re: Mons Kallentoft - Jesienna sonata 06.07.11, 20:25 Chór trupi istnieje, ale można spokojnie ominąć, jak kogoś drażni. A książka bardzo dobra, spojrzałam na tłumacza/tłumaczy i wydaje mi się, że tu tkwi tajemnica tych powieści, znaczy zawartości. Odpowiedz Link
opty2 Mika Waltari - Kto zabił panią Skrof? 06.07.11, 07:18 klasyka, tym razem z Finlandii Odpowiedz Link
nchyb Mika Waltari - Kto zabił panią Skrof? 08.07.11, 18:38 zachęcona Twoim wpisem - czytam dokładnie t samo i czekam na kolejne dwa tomy... Odpowiedz Link
spinka.s Niewypowiedziany, Mari Jungstedt 06.07.11, 10:04 Udało mi sie dopaść w bibliotece. Notatnik Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Niewypowiedziany, Mari Jungstedt 06.07.11, 10:40 Przy okazji Twojej lektury, chciałabym z pełną odpowiedzialnością )) polecić "Umierającego dandysa" autorstwa tej Pani. Odezwij się proszę, jakie jest Twoje zdanie o "Niewypowiedzianym". Odpowiedz Link
spinka.s Re: Niewypowiedziany, Mari Jungstedt 06.07.11, 18:45 Generalnie jest w porządku, wciąga, choć raził mnie trochę niestaranny język. Nie jest to może ta sama liga co, przykładowo, Nesbo czy Theorin, ale czyta się całkiem nieźle. Napisałam o tej książce na moim blogu, który jest podpięty do mojego postu Dzięki za polecenie "Umierającego dandysa". Tak się szczęśliwie złożyło, że wypożyczyłam go razem z "Niewypowiedzianym". Zorientowałam się, że to nie po kolei, ale biorę co jest Odpowiedz Link
cynamoon6 Pokuta- Olle Lonnaeus 06.07.11, 21:43 Dzis zaczynam. Mam nadzieje ze bedzie w miare fajne. Chociaz w tej chwili nie pałam szczególnym entuzjazmem do czegokolwiek, bo strasznie tęsknię za Harrym Hole (przedwczoraj skonczylam Karaluchy i swiadomosc ze dlugo nic nowego nie bedzie mnie przygnebia) Odpowiedz Link
cynamoon6 Re: Pokuta- Olle Lonnaeus 12.07.11, 17:09 Ja sie nie posunęłam daleko w lekturze, bo przerwałam ja dla Dziewczynek ze świata maskotek- Anji Snellman. Nie anonsowałam, bo to nie do konca ksiazka w tematyce forum, chociaz mamy tu same kryminalne sprawy i nawet trupa, nie jest to ani kryminal, ani sensacja. Przeczytalam to w dwa wieczory i nie moge sie uwolnic od myslenia o tej ksiazce. I tak mysle, ze pomijajac tresc, to jedna z najlepiej napisanych ksiazek jakie ostatnio czytalam. Genialny jezyk i swietny tłumacz- Sebastian Musielak. Polecam wielbicielom literatury skandynawskiej i nie tylko. Ale teraz wracam do Pokuty, ktora w sumie nawet mi sie podoba. Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Mons Kallentoft "Jesienna sonata" 07.07.11, 18:24 Faceta miałam w odstawce, ale tak chwalicie... Odpowiedz Link
negev56 Re: Mons Kallentoft "Jesienna sonata" 07.07.11, 19:00 Też zarzekałam się, że już z Kallentoftem koniec (miałam tak po drugiej), ale jak to zwykle bywa, na zarzekaniu się skończyło. Trzecia część, według mnie jest najlepsza i już się cieszę na czwartą. Odpowiedz Link
kryminalna.ciocia.zosia Re: Mons Kallentoft "Jesienna sonata" 08.07.11, 08:30 Jestem po "setce" heh i też podoba mi się........uhahahah Odpowiedz Link
linka.raz Re: Mons Kallentoft "Jesienna sonata" 08.07.11, 21:11 Kryminalna ciociu Zosiu, dzięki za głos. Już się bałam, że oprócz mnie i negev nikt nie powie dobrego słowa o Kallentofcie, a przecież zasługuje, zasługuje Odpowiedz Link
negev56 Liza Marklund - Czerwona Wilczyca 09.07.11, 14:24 Czytam czytam i końca nie widzę Odpowiedz Link
elmar43 Jussi Adler-Olsen: Kobieta w klatce 09.07.11, 17:55 Właściwie to już przeczytałam na urlopie... Odpowiedz Link
naiat Kolor prawdy - Baldacci David 09.07.11, 19:35 I nie wiem co następne. Mam Nesbo - Człowieka i Kraluchy ale chyba zostawię na poźniej. Może ten Kallentoft Choć po pierwszej części miałam dość Odpowiedz Link
zorija Jonathan Kellerman Klinika 10.07.11, 08:27 Pisz€ do Was z mieszkania siostry w Asker w Norwegii (30 km od Oslo). Odpowiedz Link
aga-foto Stieg Larsson - Mezczyzni ktorzy nienawidza kobiet 11.07.11, 21:27 czyli 'the girl with the dragon tatoo', tak wiem ze jestem baaardzo spozniona, ale dopiero teraz znalazlam czas na przeczytanie, tom 2 juz czeka. W zeszlym roku, gdzie sie nie obejrzalam, wszyscy trzymali w reku wlasnie Larssona. Odpowiedz Link
opty2 Anne Holt - Błogosławieni, którzy pragną 12.07.11, 08:37 druga z serii z Hanną Wilhelmsen Odpowiedz Link
nchyb Mazurek - Podróż na liściu bazyli 12.07.11, 17:29 bibliotekarka wygrywa wyjazd do Toskanii, tam pozna kucharza, który wkrótce w tajemniczych okolicznosciach zginie... podróże, jedzenie, morderstwa. No ideał Odpowiedz Link
siostra_pelagia H. Mankell - Piramida 13.07.11, 10:44 Wakacje pod znakiem Mankella. W kolejce czeka Powrót nauczyciela tańca. Odpowiedz Link
agridulce Sue Grafton: L comme lequel 13.07.11, 19:39 czyli L is for Lawless - Kinsey po francusku , całkiem przyjemne doświadczenie. Odpowiedz Link
negev56 Ścięte głowy - Reginald Hill 13.07.11, 20:38 Niby wszystko się układa w przewidywalny schemat, ale węszę jakiś haczyk. A Pascoe i Dalziel, nieustannie się zachwycam . Odpowiedz Link
zorija Mężczyzni, którzy lubią niebezpieczne zabawy 14.07.11, 09:49 Trzecia wydana u nas książka H. Tursten, ale pierwsza jaką ja czytam. Odpowiedz Link
aga-foto Re: David Baldacci - Miasteczkom Divine 15.07.11, 13:36 Zauwazylam, ze zaczytujesz sie Baldaccim, moze polecisz cos na poczatek ? Odpowiedz Link
chiara76 Tatiana Polakowa 14.07.11, 23:01 "Niezidentyfikowany obiekt chodzący". Po długim czasie wracam trochę do książek, może się uda skupić na lekturze. Odpowiedz Link
wanilka77 Nesbo, Reichs 15.07.11, 11:33 oczywiście "Karaluchy". Na urlopie "połknęłam" "Człowieka-nietoperza". Zupełnie nie po kolei czytam Nesbo - ale nie przeszkadza mi to w zachwycaniu się Harrym W międzyczasie jeszcze przeczytałam Kathy Reichs "Poniedziałkową żałobę". W kolejce czeka "Syrenka" i "Kobieta w klatce"... Odpowiedz Link
anetapzn Paweł Gożliński-Jul 15.07.11, 13:22 Zobaczymy cóż to za wynalazek podobno polski kryminał romantyczny.... Odpowiedz Link