silenta Ninni Schulman - Witaj w domu 04.08.18, 12:37 Czyta się przyjemnie, jestem po ok. 20% i zwłok na razie brak, aczkolwiek mam swoje typy. Odpowiedz Link
silenta Wojciech Chmielarz - Żmijowisko 04.08.18, 12:40 Niedawno skończyłam. Jestem wielką fanką Chmielarza, jednak ta książka wg mnie jest słabsza niż dotychczasowe cykle. Przeczytałam bez przykrości ale wolę wcześniejsze serie. Odpowiedz Link
latarnik88 Max Czornyj Grzech 04.08.18, 12:53 Nie podobała mi się .Taka odstręczająca. Odpowiedz Link
latarnik88 Katarzyna Puzyńska Nora 04.08.18, 12:55 Lubię Puzyńską i jej sagę o Lipowie.Dobrze mi się czyta. Odpowiedz Link
drilka Re: Wojciech Chmielarz - Żmijowisko 28.08.18, 11:20 Ja też fanka. Żmijowiska słucham, wciągnęło mnie ale faktycznie jest inna. Odpowiedz Link
andaba Shari Lapena - Nieznajoma w domu 05.08.18, 12:21 Rozczarowałam się, po świetnej "Parze zza ściany" (co za idiotyczny tytuł dla tej książki) spodziewałam sie czegoś lepszego. A to takie sobie, w dodatku jakoś dziwnie napisane. Az sprawdziłam tłumacza, bo myslałam, ze to kwestia marnego przekładu - ale tłumacz z dość sporym dorobkiem, więc już nie wiem co. Odpowiedz Link
brzoza1644 Helen Fields ,,Perfekcyjna śmierc'' 05.08.18, 16:59 Świetna książka, choć trzecia z cyklu, to moim zdaniem najlepsza. Opowiada o seryjnym mordercy z bardzo dziwnym motywem. W tle osobiste perypetie śledczych i inne śledztwo. Odpowiedz Link
brzoza1644 Re: Shari Lapena - Nieznajoma w domu 05.08.18, 17:00 Przestałam czytać tę książkę, dałam jej około 100 stron, ale jednak sto razy gorsze niż ,,Para zza ściany'', która też nie powalała na kolana. Odpowiedz Link
andaba Robert Galbraith - Żniwa zła 07.08.18, 13:40 Strasznie gruba, ale chyba najbardziej mi się podobała z serii. Podobno ma być ciąg dalszy, czekam. Odpowiedz Link
latarnik88 Ian Rankin Nawet Zdziczałe Psy 07.08.18, 18:51 Znam Rebusa , bo czytalam Rankina , a w tej tytuł mi się podoba. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Robert Galbraith - Żniwa zła 08.08.18, 15:02 Jakby co, to na HBO GO jest serial "Cormoran Strike", który jest dość wierną adaptacją powieści. Odpowiedz Link
kot_kotando Grzegorz Brudnik "Mayday" 12.08.18, 14:52 Książkowe kino akcji klasy B. Jako letnia rozrywka może być. Ponieważ to debiut literacki autora, to jest nadzieja, że z czasem się wyrobi. Odpowiedz Link
latarnik88 M.L.Longworth Śmierć w Chateau Bremont 18.08.18, 13:08 Bardzo sympatyczna książka , czytałam z przyjemnością .No i te bises , wymieniane na każdym kroku Odpowiedz Link
andaba Alex Marwood - Najmroczniejszy sekret 18.08.18, 16:41 Lubie styl pisania tej autorki, wszystkie przetłumaczone ksiązki bardzo mi się podobały. Odpowiedz Link
brzoza1644 Re: Alex Marwood - Najmroczniejszy sekret 18.08.18, 19:05 Zgadzam się, ma świetne książki. Odpowiedz Link
drilka Re: Alex Marwood - Najmroczniejszy sekret 28.08.18, 11:27 Czytałam tylko Najmroczniejszy sekret i bardzo mi się podobało. Odpowiedz Link
brzoza1644 Re: Powiedz, że jesteś moja, Elisabeth Noreback 18.08.18, 19:06 Bardzo ciekawy thriller rodem ze Szwecji, o tym, jak znika mała dziewczynka, a jej matce po latach wydaje się, że rozpoznaje córkę w swojej pacjentce. Świetna lektura, choć nic mega odkrywczego. Odpowiedz Link
latarnik88 Karin Slaughter Dobra Córka 20.08.18, 15:52 Bardzo ciekawa książka, błyskawicznie przeczytana.Jak mozna znieśc tyle okropieństwa? Odpowiedz Link
maniaczytania Wycieczka na tamten świat - A. i S. Litwinowie 21.08.18, 23:03 a skończyłam dopiero co "Profil mordercy" P. Brittona - brr, najgorsze, że to akurat wydarzyło się naprawdę ... Odpowiedz Link
drilka M.L. Longworth - Morderstwo przy rue Dumas 28.08.18, 11:18 Druga część i nadal jestem zauroczona klimatem Aix. Podoba mi się ta seria i czekam na trzecią. Odpowiedz Link
drilka Peter May - Na szlaku trumien 28.08.18, 11:23 Gdyby nie to, że aż mnie skręca, żeby jeszcze raz poczuć klimat Wyspy Lewis to książka byłaby ok. Odpowiedz Link
kot_kotando Re: Peter May - Na szlaku trumien 28.08.18, 14:47 Prawdę mówiąc, nie bardzo rozumiem czy książka ci się podoba, czy nie. Warto ją przeczytać? Bo cały cykl z wyspą Lewis przeczytałem i mi się podobał. Odpowiedz Link
drilka Re: Peter May - Na szlaku trumien 28.08.18, 16:33 Jestem wielką fanką cyklu Wyspa Lewis. I bez mrugnięcia okiem nabyłam Na szlaku trumien bo wydawca napisał "Peter May wraca do miejsca, które zafascynowało czytelników trylogii "Czarny dom"(...)". A wcześniej nie zdecydowałam się na "Na gigancie" na przykład, bo to już nie to. No i gdyby nie to moje nastawienie, że będzie tak klimatycznie jak w trylogii to byłoby ok. Bo to faktycznie Hebrydy (częściowo) ale inny nastrój. Po prostu oczekiwania miałam nadmierne. Odpowiedz Link
opty2 Intrigo - H.Nesser 31.08.18, 08:18 opowiadania ale wbrew pozorom bardzo dobre, polecam Odpowiedz Link
opty2 Macbeth - Nesbo 31.08.18, 08:22 nowe spojrzenie na sztukę Szekspira, niestety, dla mnie nieudane, jestem rozczarowana Odpowiedz Link
drilka Janet Evanovich - Po czwarte dla grzechu 31.08.18, 13:57 Moja pierwsza Stephanie Plum. Śmiałam się w głos. Babcia Mazurowa wymiata. Odpowiedz Link
andaba Re: Janet Evanovich - Po czwarte dla grzechu 31.08.18, 14:18 Od razu trafiłaś na jedną z najlepszych Ale ogólnie, nawet jak jest nieco wtórna, to Stephanie jest fajna. Odpowiedz Link
andaba K. Zyskowska-Ignaciak - Historia złych uczynków 31.08.18, 14:22 Zapowiada się nieźle, lubię jej prozę. To widnieje jako kryminał, więc zobaczymy. Odpowiedz Link
andaba Re: K. Zyskowska-Ignaciak - Historia złych uczynk 01.09.18, 23:43 Brrrr. A tak niewinnie się zaczyna... Świetna książka. Odpowiedz Link