Dodaj do ulubionych

Co teraz czytacie? - listopad 2021

03.11.21, 18:02
?
Obserwuj wątek
    • andaba T.Gerritsen G.Braver - Studentka 03.11.21, 18:04

Najpierw mi się podobało, potem omal nie odłożyłam, bo mnie wkurzało, jednak skończyłam i zakończenie było nawet ok.
      • kann2 Przemysław Piotrowski, Krew z krwi 15.11.21, 18:05
        To było bardzo dobre
    • silenta Louise Penny - Najokrutniejszy miesiąc 06.11.21, 09:45
      Hm, no nie bardzo mi idzie. W ogóle nie mogę się wciągnąć, dialogów nie rozumiem. Poprzednie części były średnie ale można przeczytać a z tą mam problem. Ale może to wynika z mojego ogólnego zdenerwowania w ostatnich dniach.
    • silenta Re: Co teraz czytacie? - listopad 2021 06.11.21, 14:47
      Chyba nie za dobry, skoro musi się reklamować w ten sposób.
    • ginger.ale Re: Co teraz czytacie? - listopad 2021 07.11.21, 00:42
      Czerwony Wilk Jen Williams - dziś skończyłam, mocno takie sobie

W dół Tima Johnstona (zapomniałam, że mam w domu i czytalam 6 lat temu, więc odświeżam) - dobra

Pacjent Jasper deWitt - raczej coś dla fanów Outsidera S.Kinga, niż sensacji. Pewnie i na podstawie tej książki powstanie film, pomysł ciekawy.
      • latarnik88 Igor Brejdygant Wiatr 07.11.21, 09:53
        Beznadziejna książka wg mnie.Przeczytana do końca , a tu zakończenie szkoda gadać.
        • latarnik88 Hanna Greń Mam chusteczkę haftowaną. 07.11.21, 09:56
          Śmiertelna wyliczanka.Podobała mi się .Od początku do końca przyjęłam z zaciekawieniem .
          • latarnik88 Leif GW Persson Linda 07.11.21, 10:02
            Persson czytany przed laty.Teraz powrót.W zasadzie nie pamiętałam przebiegu akcji , oprócz samego Bakstroma.
            Komisarza Backstroma.Zapamiętałam go jako chama , pijaka i lenia oraz cwaniaka i chwalipiętę (jego supersalami).
            Ale powrót chwalebny , dla autora oczywiście.Czekają dwie następne z tej serii.Ten , kto zabije smoka i Nos pinokia.
    • andaba Catriona Ward - Ostatni dom na zapomnianej ulicy 07.11.21, 11:19
      Beznadziejna.
      Jak biorę coś, co jest oznaczone jako "sensacja, kryminał" to tego oczekuję, a nie rojeń wariata.
      • latarnik88 Katarzyna Gacek Zemsta ze skutkiem smiertelnym 07.11.21, 14:04
        Bardzo przyjemna lektura, autorka odkryta po obejrzeniu pierwszej części cyklu na Netflixie ,W jak morderstwo, taki tytuł filmu i książki.Sympatycznie napisana książka ,lekka , wciągająca, przeczytana za jednym przysiadnieciem.
      • ginger.ale Re: Catriona Ward - Ostatni dom na zapomnianej ul 14.11.21, 17:51
        andaba napisała:

> Beznadziejna.
        > Jak biorę coś, co jest oznaczone jako "sensacja, kryminał" to tego oczekuję, a
        > nie rojeń wariata.

🙃 No niestety, zdarza się, ja określiłabym ją mianem, pardon-me-mot, porypana.

W ramach czyszczenia półek skończyłam leżącą odłogiem Pacjentkę Michaelidesa - główna zaleta: mogę podać dalej. Jeszcze mi kilka zalega, kończę Dom z basenem Hermana Kocha i zaczynam Tajemną Historię Donny Tartt.
    • dimitrowka Re: Co teraz czytacie? - listopad 2021 09.11.21, 19:17
      Steve Berry "Przepowiednia dla Romanowów"
    • andaba Inga Vesper - Bardzo długie popołudnie 10.11.21, 15:01
      Dobrze się czyta, sympatyczny śledczy, choć intryga trochę cienka.
      • latarnik88 Leif GW Persson Nos Pinokia 11.11.21, 16:48
        Czytam , wspaniała lektura ,autor mistrz nad mistrzami w kreowaniu fabuły i postaci.
      • ginger.ale Re: Inga Vesper - Bardzo długie popołudnie 14.11.21, 17:53
        andaba napisała:

> Dobrze się czyta, sympatyczny śledczy, choć intryga trochę cienka.

4 miesiąc czekam w kolejce, mam nadzieję, że jednak warto wypożyczyć.
    • opty2 S.J. Bolton - Już jesteś martwa 15.11.21, 14:29
      zaczyna się wycieczką balonem,
      potem rozgrywają się tragiczne śmierci,
      na końcu jest pogoń za uciekinierką,
      całkiem dobry ten thriller
      • latarnik88 Katarzyna Gacek Śmierć na Zanzibarze 16.11.21, 17:20
        Świetna komedia kryminalna , taka jak dwie poprzednie części.Dobra zabawa i relaks.
        • latarnik88 Leif GW Persson Ten ,kto zabije smoka 18.11.21, 10:27
          Czytam kolejny raz i nie mogę przestać się śmiać z wypowiedzi komisarza Backstroma takich off camera, że tak to ujmę.Co za typek.Takie szczególiki , z pozoru nic nie znaczące ale powiązane w całość dają rozwiązanie.
          Fantastycznie pisze ten Persson.
    • silenta Maciej Stelar - Głębia 19.11.21, 16:26
      Ostatni tom trylogii z nadkomisarzem Rędzią. Na razie jestem zaskoczona głupotą głównego bohatera ale dzięki tej głupocie mógł powstać kolejny tom cyklu. Czekam niecierpliwie jak to się skończy.
    • andaba Lisa Scottoline - Ktoś wie 20.11.21, 16:51
      Może nie jest to thriller, przy którym obgryza się paznokcie, ale całkiem dobra powieść.
      Zwłaszcza, jak komuś nie przeszkadza leniwe tempo.
      • latarnik88 Remigiusz Mróz Ekspozycja 24.11.21, 16:13
        Pierwsza powieść cyklu z Forstem.Czytam , ale moja ocena , to słabe , nieciekawe , bez żadnej iskry .Ale czytam , bo podobno drugi tom jest w miarę dobry.Miałam nie czytać już Mroza ale wróciłam , bo to starsze wydanie , sprzed 6 lat.Kiedyś go nawet lubiłam.
        • latarnik88 Re: Remigiusz Mróz Ekspozycja 29.11.21, 17:28
          Dobilam do portu.I muszę sprostować zbyt wcześnie ocenilam .Nie jest źle nawet ciekawy ten nowy cykl.Powiesc rozliczeniowa, tak jak któraś Bondy nie pamiętam tylko która .Wydana chyba w tym samym czasie , byli parę lat razem to może wzajemna inspiracja.Ona z Hajnówki a Mróz skąd pochodzi rodzinnie?
    • majab90 Re: Co teraz czytacie? - listopad 2021 02.12.21, 18:16
      Camila Lackberg - kamieniarz

--
      www.malowaniewwarszawa.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka