Dodaj do ulubionych

OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!!

20.06.12, 10:58
Może tym razem czas najwyższy żebyśmy my hurtownicy zaczęli współpracować i ostrzegać się przed oszustami -dostawcami z Anglii.Ileż mogą zbijać majątki na sprzedawaniu nam polskiej posklepówki i przebranego z cremu towaru jako oryginalny door to door czy charity.Jeśli nie weźmiemy tego w swoje ręce to puszczą nas z torbami.
Obserwuj wątek
    • vv0jtek Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 23.06.12, 11:10
      Kolejny poszkodowany przez własną głupotę.
      Co z tego że zaczniesz ostrzegać, jak i tak się znajdzie następny naiwny skuszony ceną, zdjęciami i towarem "na próbę", to nie przed dostawcami trzeba ostrzegać, tylko edukować idiotów którzy nabijają im kieszenie.
      Co wy sobie myślicie? że kupujecie kota w worku bez możliwości zwrotu i ktoś się będzie z wami cackał?
      A później płacz i zgrzytanie zębów..."bo kupiłam tonę śmieci 10 zł za kg" - żałosne
      • zenek_traktorzysta Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 23.06.12, 12:38
        ale jestes gosciu ostry, bystry i szybki; jak Tomi Li Dżons w Ściganym; prawdziwy "miszcz" cietej riposty . wow...
        • mamdosczlodziei Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 23.06.12, 15:48
          vojtek,jezeli jestes taki mądry to chętnie posłuchamy,znaczy poczytamy jak kupic towar w Anglii i nie zostac oszukanym.Nie pisze o 1 tonie, piszę o całych transportach,za kazdym razem latac do Anglii i stac przy załadunku??????????I uwazasz ze jak ktos chce cię oszukac to nie wpakuje ci podróby za którymś razem?Firmy uczciwe tego nie zrobią i nie o nich miał byc ten temat tylko własnie o tych które na próbe wyslą ci ładny towar a za którymś razem, jak uspokoją twoją czujność sprzedadzą smieci.Jeśli jestes taki nieomylny i nie trafiłeś nigdy na syf zamiast oryginału to gratulacje.
          • vv0jtek Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 24.06.12, 14:35
            mamdosczlodziei. Masz jakąś dziwną filozofie życiową. Jeżeli grasz w lotto i nie trafisz szóstki to twierdzisz że Pani z kolektury to oszustka?
            I ostrzegasz przed nią wszystkich?
            Bo tu masz identyczną sytuacje.

Ja kupuję w Polsce towar, mam dostawce który jak mówi że mi przywiezie tira damskich skórzanych butów po 10zł za parę, to tam jest cały tir skórzanych damskich butów po 10 zł za parę, a nawet jeżeli się trafi worek chińskich trampek, to mogę go zwrócić, wymienić.
            Nie wiem jak wy robicie, konkretnie Ty mamdosczlodziei bo ja bym w życiu nie poszedł na taki układ jak Ty opisujesz że zamawiasz tira w Anglii, a co tam włożą to już loteria lub też dobry czy zły dzień panów którzy ładują, a na miejscu płacz i pretensje.
            Ja nie twierdzę, że nigdy się nie naciąłem bo bywało, ale dalej nie widzę sensu przestrzegania przed tymi konkretnymi osobami, bo jeżeli kupowałem odzież używaną na wagę to dostałem odzież używaną na wagę. Chyba się ze mną zgodzisz

No ale ok, chcąc podążać za Twoim tokiem rozumowania to by trzeba wymienić tu wszystkich tak jak leci, :) Więc jaki to sens?

A co do zenek_traktorzysta. Jeżeli nie masz nic do powiedzenia w temacie to poprostu nic nie pisz, Bo wątpię czy kogokolwiek włącznie z założycielem tematu interesują Twoje jałowe uwagi.
      • biker766 Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 02.02.13, 11:59
        Witam Wszystkich,
        Czytam poniższe posty i muszę przyznać że coś w tym jest. Wszyscy piszą ze zostali oszukani ale nikt nie pisze na jaki towar dał się skusić. Ja prowadzę punkt skupu odzieży używanej w Anglii mam bardzo dobry towar ale za jakość też trzeba zapłacić, klienci z którymi współpracuję postanowili mi zaufać i kupili większość z nich towar w ciemno ale opłacało się ponieważ współpracujemy do dzisiaj z obustronnym zadowoleniem. I dziękuję im za to że podeszli do interesów rozsądnie przekalkulowali sobie cenę w odniesieniu do jakości i nie bali się zapłacić trochę więcej ale mieć towar w dobrej jakości z minimalnym odpadem.
        Myślę ze większość z Państwa kupuje towar za minimalne pieniądze myśląc że jak kupi w Anglii towar za niecałego funta za kg lub w najlepszym przypadku za funta to będzie miało super towar bo kupiony w Anglii. Niestety tak nie jest. A jeśli tak jest to to z góry wiadomo że zostanie się nabitym butelkę i Gratuluję NAIWNYM:)

Jeśli jest ktoś zainteresowany dobrym towarem a nie tylko jego ceną to proszę o kontakt. biker766@wp.pl lub tel 0447922446565
        Natomiast jeśli ktoś szuka towaru za funta to proszę nie pisać
        Pozdrawiam Agnieszka
    • kornela32 Pisałam już dawno temu. Dopóki będziecie 24.06.12, 15:06
      sprzedawać posklepówkę rzekomo na Afrykę - będzie ona do was wracać. Tyle w temacie.
      • mamdosczlodziei Re: Pisałam już dawno temu. Dopóki będziecie 24.06.12, 15:40
        vojtek nie wszystkich po kolei,bo nie wszyscy oszukują,ale są tacy co robią to bez skrupułów.Nie kupuję odzieży używanej na wagę tylko door to door lub charity.Jeśli dla ciebie to jest wszystko jedno to nie zabieraj głosu w dyskusji,gdyż nie wiesz o czym jest mowa.Jeśli kupujesz buty skórzane w Polsce po 10 zł to rób to dalej i daj spokój.kornela ma racje, jeśli sklepikarze nie przestaną sprzedawac posklepówki rzekomo na Afrykę to złodzieje nie przestaną nas oszukiwac.I nie mart się są tacy co mocno dostali po d... i będą tu z pewnością pisac.
        • renia7353 Re: Pisałam już dawno temu. Dopóki będziecie 24.06.12, 17:12
          Zgadzam się zupełnie ,po pierwsze przestać sprzedawać posklepówkę ,a po drugie nie kupować sortu za takie wysokie ceny ,niech hurtownie wrzucą sort ten który wybierają do nie sortu i wtedy będziemy mieli oryginał ,omijam łukiem hurtownie które sprzedają towar sortowany a reszta do wora i jako nie sort.
          • vv0jtek Re: Pisałam już dawno temu. Dopóki będziecie 24.06.12, 17:23
            renia7353 napisała:

> Zgadzam się zupełnie ,po pierwsze przestać sprzedawać posklepówkę ,a po drugie
            > nie kupować sortu za takie wysokie ceny ,niech hurtownie wrzucą sort ten który
            > wybierają do nie sortu i wtedy będziemy mieli oryginał ,omijam łukiem hurtown
            > ie które sprzedają towar sortowany a reszta do wora i jako nie sort.

1. Za sort każdy daje tyle ile chce, nie rozumiem Renia chcesz narzucić odgórną stawkę?
            2. Hurtownikom nic nie możesz nakazać, więc po prostu kupujesz albo nie.
            3. Jak rozpoznajesz hurtownie które, cytuje " sprzedają towar sortowany a reszta do wora i jako nie sort"? Chciałbym mieć taką moc :)

A tak odbiegając od tematu, co to jest ta posklepówka?
            • renia7353 Re: Pisałam już dawno temu. Dopóki będziecie 24.06.12, 17:48
              nie bądź śmieszny jak rozpoznaję ,po prostu dzwonię i się pytam jaki towar mają ,każdy głupek wie ze sort mają wyciągnięty z niesortu.Co ty myślisz że ceny sortu to są ceny do sklepu używanego ,z takimi cenami można prowadzić butik a nie lumpeks .OCZYWIŚCIE że hurtowniom nie mogę nic nakazać ,i dlatego w takich hurtowniach nie kupuję .Oni tez zaczynają odczuwać brak klienta ,również dla nich kokosy powoli się kończą .Kiedyś w hurtowni jak brałam to stałam w kolejce i patrzałam czy dla mnie starczy ,dzisiaj ta sama duża hurtownia ,zawsze pusta ogłasza się gdzie się da a klienta nie ma .PO twoich postach uważam że nie masz do czynienia z odzieżą używaną ,więc nie wiesz i nie rozumiesz jak jest napędzana machina tej branży ,przez złodziejstwo i przekręty sklepy upadają a po sklepach niestety przychodzi czas na nie uczciwych hurtowników.
            • renia7353 Re: Pisałam już dawno temu. Dopóki będziecie 24.06.12, 17:55
              posklepówka jest to towar który zalega ci na wieszakach ,i wtedy dzwoni do ciebie hurtownia daje ci 0,70 gr .za kilo .bo mówi że wysyła go na afrykę ,potem miesza go na magazynie i sprzedaje ci go jako nie sort w cenie 8,50 za kilo ,dobre co........ po zakupie takiego towaru i,wyrzuceniu pieniędzy ,otwierasz śmietnik i zastanawiasz się co dalej.
              • vv0jtek Re: Pisałam już dawno temu. Dopóki będziecie 24.06.12, 18:07
                to co Ty nazywasz posklepówką ja wywalam do kontenerów, w życiu by mi nie przyszło do głowy że można to sprzedać.
                No ale w takim razie wracamy do punktu wyjścia bo tzn. tak jak pisałem w moim pierwszym poście sami sobie to robicie.
                • renia7353 Re: Pisałam już dawno temu. Dopóki będziecie 24.06.12, 18:23
                  W życiu nie sprzedam im posklepówki ,wolę wyrzucić lepsze rzeczy do PCK a reszta na śmietnik ,widzisz nie przyszło by ci to do głowy a widzisz jakie pieniądze przez złodziejstwo robią.Ja biorę w uczciwej hurtowni szefostwo stara się jak może ,ale też się zdarza ze towar jest przebrany ,bo posklepówka jest również wywożona do Anglii i tam mieszana więc niektóre hurtownie też nie mają na to wpływu .Już kiedyś ktoś pisał po co hurtowniom posklepówka na afrykę a w niej buty zimowe i kurtki. w ten oto sposób ci co sprzedają posklep za sto kilo zarobią 70 zł ,a potem kupią szmelc za 850 zł.
                  • mini.moda Re: Pisałam już dawno temu. Dopóki będziecie 24.06.12, 19:21
                    Taka Renia madra jestes i wielka znawczyni tematu, wrzucasz lepsze rzeczy do pck buahahaha czy ty wiesz ze dawno juz nie ma rzadnego PCK! Te twoje super ciuszki z kontenerka wedruja do wtorpolu albo do sortowni albo do sklepow jednej z sieciowek.
                    Zal sie czyta o tych twoich wpisac, dziurki po iglicy, oszusci, sorty, niesorty, pseudohurtownicy - zmien branze bo twoje wypowiedzi zostawiaja tylko niesmak. I myslisz ze sie znasz a tak na prawde to widze ze nie masz pojecia o tym handlu i masz na pewno mini sklepik a uwazasz sie za wielkiego przesiebiorce.
                    A co do watku, to smiech na saliz tym tematem, akurat ktos powie gdzie nie kupowac! Polak polakowi jeszcze poleci miejsce gdzie syf kupil!
                    • renia7353 Re: Pisałam już dawno temu. Dopóki będziecie 24.06.12, 20:18
                      DO NINI MODA ty chyba masz klapki na oczach w moim mieści stoją jak byk kontenery z PCK ,to może powiesz znawczyni co ty robisz z zalegającym towarem ,zresztą po co ja się pytam pewnie sprzedajesz jako posklep,ciekawe jakie ty masz pojęcie o handlu ja nie handluję rok , i nie uważam się za wielkiego przedsiębiorcę ,po prostu chcę uczciwie pracować i zarabiać na życie , a jeśli nie odpowiada ci wątek z tym tematem załóż inny bo z tego co czytam ty jesteś bardzo zadowolona z sortu nie sortów i pseudo hurtowni
                    • renia7353 Re: Pisałam już dawno temu. Dopóki będziecie 24.06.12, 20:23
                      JEŚLI SIĘ NIE ZNAM,NA TEJ BRANŻY ,TO MIĘ OŚWIEĆ I POWIEDZ JAKIE TY MASZ POJĘCIE .
    • insideuk Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 24.06.12, 19:50
      Nie wydaje mi sie, zeby sprzedaż i recylkulację posklepówki mozna było łatwo zatrzymac.
      Jesli w skupie jest ona po 0.5 - 1.0 zł/kg a w sprzedaży po 5+ to jeszcze jest spory margines na podnoszenie cen skupu i chetni zawsze się znajdą.
      Moze trzeba by załozyć jakąś organizację (np. na wzór angielskiej TRA - nie mówie że to idealna organizacja) która by pilnowała swoich członków i każda wpadka eliminowałaby firmę z tej organizacji.
      • mamdosczlodziei Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 25.06.12, 09:07
        W zupełnie odwrotnym kierunku poszła dyskusja.Ludzie przecież tu nie chodzi o udawadnianie innym, kto sie zna lepiej na tym biznesie tylko o to,że wszyscy jedziemy na tym samym wózku i są tacy którzy robią nas w balona.Biznes spada na psy.Coraz trudniej zarobić- nie dlatego,że ludzie nie chcą kupowac tylko dlatego ,że towar jest coraz gorszy,a on naprawde jest coraz gorszy tylko dlatego że oszukują nas polacy, litwini,ukraincy którzy zajmują sie tym biznesem tam w Anglii.Jeśli ktoś nie jest zainteresowany tematem tylko chce mędrkowac, niech da sobie spokój,ale podejdźmy chociaż raz powaznie do tego, co się dzieje.
        • mariusz0207 Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 06.07.12, 13:04
          Witam.Myślę że mógłbym pomóc w zakupie odzieży w Anglii.Pracuję tutaj od siedmiu lat a moja wiedza na temat odzieży używanej jest dość duża.Chetnie zwiazałbym się z kilkoma uczciwymi odbiorcami w polsce a w zamian proponuję uczciwość z mojej strony. Mariusz
          • do.ann do Mariusz 08.07.12, 20:53
            Mariusz prosze o kontakt na do.ann@wp.pl w sprawie ciuszków.
          • oliwka-2006 Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 17.07.12, 14:22
            mariusz0207 napisał(a):

> Witam.Myślę że mógłbym pomóc w zakupie odzieży w Anglii.Pracuję tutaj od siedmi
            > u lat a moja wiedza na temat odzieży używanej jest dość duża.Chetnie zwiazałby
            > m się z kilkoma uczciwymi odbiorcami w polsce a w zamian proponuję uczciwość z
            > mojej strony. Mariusz

Mariusz proszę o kontakt w sprawie ciuchów :
            w-w66@wp.pl
          • 5basiubasiu Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 24.08.12, 17:00
            Witam, jeśli sprawa ciuszków jest nadal aktualna to proszę o maila na sake@festyny.com
            • dankam81 Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 05.09.12, 08:49
              Witam.

Jak macie odzież, która nie nadaje się do sprzedaży, wówczas mogę kupić większe ilości na czyściwo. Przynajmniej macie pewność, że nie wyląduje to później jako niesort, ponieważ odzież na czyściwo jest cięta :)
              Gdyby ktoś był zainteresowany to proszę pisać:
              info@czysciwo-bawelniane.pl
              tel 5000 46 300
              www.czysciwo-bawelniane.pl

Pozdrawiam Daniel
          • dawid3090 Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 07.09.12, 23:17
            Mariusz proszę o kontakt
            dawid3090@gmail.com
            • baha-mas do Mariusza 11.09.12, 20:41
              Proszę o kontakt na : tatry.biuro@wp.pl
          • 2pasja34 do mariusza 11.09.12, 23:16
            prosze o kontakt na krysia_p@autograf.pl
          • markus1379 Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 03.02.13, 15:56
            mariusz0207 proszę o kontakt na markus1379@wp.pl w sprawie ciuszków
    • shsimport Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 31.01.13, 10:05
      dzien dobry jestem bezposrednim importerem anglia irlandia ale sortu, poszukujac dostawcow natrafilem na jednego solidnego niesortu nie exportuje jeszce do polski ja niesortem nie handluje moge podzielic sie kontaktem
      • sylk.a76 Re: do shsimport 31.01.13, 20:30
        jeśli możesz się podzielić danymi tego dostawcy niesortu to będę bardzo wdzięczna, tylko na sylwiagolk@interia.pl
      • tni3770 Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 01.02.13, 16:06
        shsimport napisał:

> dzien dobry jestem bezposrednim importerem anglia irlandia ale sortu, poszukuja
        > c dostawcow natrafilem na jednego solidnego niesortu nie exportuje jeszce do po
        > lski ja niesortem nie handluje moge podzielic sie kontaktem

chętnie skorzystam proszę o kontaky na:TNI3770@interia.pl
        • aga1976-1 Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 01.02.13, 17:00
          A MOŻE REKLAMUJESZ SAM SIEBIE?IMPORTUJESZ ODZIEŻ I CHCESZ ROBIĆ SOBIE KONKURENCJĘ?RACZEJ NIKT NIE ODSTĘPUJE DOSTĘPU DO DOBREGO TOWARU,NIE MY POLACY.

POZDRAWIAM
      • kacha1032 Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 01.02.13, 17:10
        witam jeśli jest szansa to ja tez poproszę dane do niesortu,a także jakieś info dotyczące pana sortu ;-)) moje dane kasia.gebala@wp.pl ;-) pozdrawiam
      • ales76 Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 03.02.13, 08:42
        Witam!!! piszesz ze jestes bezposrednim importerem - a ja poszukuje dostawcy sortu do hiszpanii - jesli jestes zainteresowany prosze o kontakt margaw76@hotmail.com
    • aga1976-1 Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 31.01.13, 14:54
      WITAM

NIE MOŻNA WSZYSTKICH WKŁADAĆ DO JEDNEGO WORKA I NAZYWAĆ ICH OSZUSTAMI.JESTEM W TEMACIE I WIEM ZE JEST TO PRAWDA,ALE ISTNIEJĄ RÓWNIEŻ UCZCIWI DOSTAWCY TACY JAK MY.
      MAMY ZADOWOLONYCH KLIENTÓW,POSIADAMY WIĘCEJ TOWARU NIŻ JESTEŚMY W STANIE SPRZEDAĆ.NASZ TOWAR JEST DROŻSZY,ALE LEPSZEJ JAKOŚCI.JEST TO MIX SORTU ANGIELSKIEGO Z WŁASNEGO SKUPU.CHARAKTERYZUJE SIĘ NISKIM ODRZUTEM W GRANICY DO 10%.
      DRODZY KLIENCI,MOŻE CZAS ZACZĄĆ ROZGLĄDAĆ SIĘ ZA TOWAREM DROŻSZYM,ALE PEWNIEJSZYM,A NIE SZUKAĆ ŚMIECI ZA GROSZE.JAKOŚĆ MUSI KOSZTOWAĆ.
      TYLKO KONKRETNIE ZAINTERESOWANE OSOBY ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY.

MÓJ EMAIL BIKER766@WP.PL

POZDRAWIAM
    • 0.oliwka Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 22.02.14, 19:15
      Witaj jesli szukasz orginalnego Charity taki jak przyjezdza to mam go po 15 zł, posortowany po 20 damskie,męskie a dziecko po 22.pozdrawiam
      jesli jesteś zainteresowany pisz edyta.oli@gmail.com
    • niesort-irlandia2014 Re: OSZUŚCI--- DOSTAWCY ---Z--- ANGLII !!!!!!!!! 03.06.14, 13:11
      niesort z własnych skupów w Irlandii

cena 1.70 euro/kg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka