milena.borkowska 28.03.08, 12:24 Czy mozna się zarazić jakąś chorobą kupując np: ręcznik w ciucholandzie ? I oczywiście używając po praniu ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milena.borkowska Re: Choroby 28.03.08, 12:31 A np: majtki ? Oczywiście pomijając kwestię oporów przed kupnem osobistej bielizny ? Odpowiedz Link
baenshee raczej nie 28.03.08, 13:13 bo wszystko jest dezynfekowane,mam ręczniki z ciucholandu i jakkoś nic mi nie jest :) większe ryzyko zarażenia się czymś jest już chyba na solarium :) Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: raczej nie 19.07.08, 12:02 Tez uważam że nie można bo wszystko dezynfekują. Odpowiedz Link
ag-su Re: Choroby 20.07.08, 12:18 Nie jestem w stanie zrozumieć osób, które kupują w ciucholandach bieliznę. I to nie tylko osobistą, ale również np. pościelową. Podobnie jest z używanymi butami. Odrzuca mnie. Odpowiedz Link
gabrielafrancuz Re: Choroby 21.07.08, 00:45 Przymierzając w butiku buty też nie możesz mieć pewności, że niczego nie złapiesz. Odpowiedz Link
betka_1713 Re: Choroby 24.07.08, 01:12 raczej nie,były tabletki na allegro do dezynfekcji kupiłam tez w castoramie proszek do rozrabiania z permetryną (bezpieczna nawet u małych dzieci)i dodawałam do prania. Kocham grzebac w lumpexach ale boje się że coś przywlekę ciuchy są dezynfekowane ale jeszcze wiele osób je przymierza juz w sklepie nie tylko w lumpexie a zwykłe pranie nie zabija np świerzbowca ( z ubraniami nic się nie dzieje i zawsze zbieram ciuchy nowe ze sklepu i z lumpa i piorę je z proszkiem dezynf.może to przesada bo mozna złapać świństwo wszędzie ale jakoś mi z tym lepiej, zwłaszcza ze kupuję też pościel np barbie i disneya w sklepie 4x droższa Odpowiedz Link
io.na Re: Choroby 24.07.08, 09:53 Czy mogłabys napisać jak ten proszek sie nazywa?Jest jakis specjalny? Odpowiedz Link
betka_1713 Re: nie mam nazwy ale 17.09.08, 16:01 ten proszek jest w saszetkach,w Castoramie znajduje się na dziale ogród tam gdzie chemikalia owadobójcze w zamkniętej szafce poda ci sprzedawca powiedz ze potrzebujesz proszku do odkażania,napisane na moim proszku że stosuje się w szpitalach i przedszkolach w składzie musi być permetryna to substancja bezpieczna nawet dla małych dzieci na całym świecie po za Polską u nas bardziej toksyczne i szkodliwe stosuje się do walki ze świerzbem .W składzie permetryna jest tez w piance na wszy pipi także jest bezpieczna .Na opakowaniu jest dawkowanie np ile dodac aby zdezynfekowac ściany ja mniej więcej tyle dodawałam na pralkę TO MY Odpowiedz Link