28.03.08, 12:24
Czy mozna się zarazić jakąś chorobą kupując np: ręcznik w
ciucholandzie ? I oczywiście używając po praniu ?
Obserwuj wątek
    • milena.borkowska Re: Choroby 28.03.08, 12:31
      A np: majtki ? Oczywiście pomijając kwestię oporów przed kupnem
      osobistej bielizny ?
      • baenshee raczej nie 28.03.08, 13:13
        bo wszystko jest dezynfekowane,mam ręczniki z ciucholandu i jakkoś
        nic mi nie jest :) większe ryzyko zarażenia się czymś jest już chyba
        na solarium :)
        • nisiaczek28 Re: raczej nie 19.07.08, 12:02
          Tez uważam że nie można bo wszystko dezynfekują.
    • ag-su Re: Choroby 20.07.08, 12:18
      Nie jestem w stanie zrozumieć osób, które kupują w ciucholandach
      bieliznę. I to nie tylko osobistą, ale również np. pościelową.
      Podobnie jest z używanymi butami. Odrzuca mnie.
      • gabrielafrancuz Re: Choroby 21.07.08, 00:45
        Przymierzając w butiku buty też nie możesz mieć pewności, że niczego nie złapiesz.
        • betka_1713 Re: Choroby 24.07.08, 01:12
          raczej nie,były tabletki na allegro do dezynfekcji kupiłam tez w castoramie
          proszek do rozrabiania z permetryną (bezpieczna nawet u małych dzieci)i
          dodawałam do prania. Kocham grzebac w lumpexach ale boje się że coś przywlekę
          ciuchy są dezynfekowane ale jeszcze wiele osób je przymierza juz w sklepie nie
          tylko w lumpexie a zwykłe pranie nie zabija np świerzbowca ( z ubraniami nic się
          nie dzieje i zawsze zbieram ciuchy nowe ze sklepu i z lumpa i piorę je z
          proszkiem dezynf.może to przesada bo mozna złapać świństwo wszędzie ale jakoś mi
          z tym lepiej, zwłaszcza ze kupuję też pościel np barbie i disneya w sklepie 4x
          droższa
          • io.na Re: Choroby 24.07.08, 09:53
            Czy mogłabys napisać jak ten proszek sie nazywa?Jest jakis specjalny?
            • betka_1713 Re: nie mam nazwy ale 17.09.08, 16:01
              ten proszek jest w saszetkach,w Castoramie znajduje się na dziale ogród tam
              gdzie chemikalia owadobójcze w zamkniętej szafce poda ci sprzedawca powiedz ze
              potrzebujesz proszku do odkażania,napisane na moim proszku że stosuje się w
              szpitalach i przedszkolach w składzie musi być permetryna to substancja
              bezpieczna nawet dla małych dzieci na całym świecie po za Polską u nas bardziej
              toksyczne i szkodliwe stosuje się do walki ze świerzbem .W składzie permetryna
              jest tez w piance na wszy pipi także jest bezpieczna .Na opakowaniu jest
              dawkowanie np ile dodac aby zdezynfekowac ściany ja mniej więcej tyle dodawałam
              na pralkę
              TO MY

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka