zona_jarka 26.10.09, 08:11 Mam zamiar kupić nowy komputer z systemem Win 7 w związku z tym "wyeksportowałem" dane z Outlook Ekspres (XP) na pendriwe, czy nowy system "zaimportuje" mi te dane do poczty tak aby móc uzywać Outlook Ekspres? Link Zgłoś Obserwuj wątek
jap_1 Re: Outlook Ekspres Win 7 26.10.09, 13:29 To nie takie proste. Dane Outlook Express nie są importowalne na innej maszynie. Radzę zrobić coś takiego: Na starym komputerze zainstaluj MS Outlook (choćby tymczasowo) i wtedy, na tym samym komputerze, Outlook znajdzie na dysku maile OE i je zaimportuje. O ile pamiętam, przy pierwszym uruchomieniu Outlooka od razu zapyta, czy utworzyć nowe konto albo zaimportować z OE. Wtedy zrób z niego eksport w postaci pliku .pst. To już powinno się dać zaimportować do Win 7. Link Zgłoś
jap_1 Re: Outlook Ekspres Win 7 26.10.09, 13:34 Jeszcze jedno. Trochę to męczące przy dużej ilości maili, ale też powinno działać. Otóż z OE można maile i kontakty "eksportować" metodą przeciągnij-upuść. Nie eksportem z programu, a myszką. Obok okna OE otwórz okno foldera (np pendraka) i myszką przeciągaj maile z OE do foldera. Powstają pliki chyba .msg. Potem, tą samą metodą, można je przeciągać z foldera do MS Outlooka, więc chyba w Win 7 też powinno zadziałać. Link Zgłoś
zona_jarka Re: Outlook Ekspres Win 7 27.10.09, 07:34 W zasadzie nie interesują mnie maile bo to mało ważne dla mnie, z adresami tez sobie poradzę, chodzi mi głównie o ustawienia poczty (adres serwera itd) czyli jej automatyczna konfiguracja tak aby znów nie musiał robić tego "na piechotę". Link Zgłoś