Gość: tatiana IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 14.02.04, 09:49 Czy przy każdym łaczeniu z Interenetem przez tv kablową wyświetla się inne IP? Czy moje IP jest stałe? Link Zgłoś Obserwuj wątek
gray Re: IP gdy ma się NET z kablówki. 14.02.04, 09:59 to zależy od rozwiązań które zastosuje kablówka. jeżeli w ustawieniach karty sieciowej masz zaznaczone 'uzyskaj adres IP automatycznie' to najprawdopodobniej twój numer IP jest niepubliczny i dynamiczny (ale nie musi być dynamiczny ponieważ serwer "rozdający" numery IP może być ustawiony tak, aby przy każdym twoim żądaniu dawać ci ten sam numer). Link Zgłoś
Gość: May79 Re: IP gdy ma się NET z kablówki. IP: *.acn.waw.pl 14.02.04, 12:44 Zadzwon do swojego operatora kablowki i dowiedz sie jaki masz adres. Ja mogłem wybrac, czy chce staly czy dynamiczny. (a w ustawieniach karty mam automatyczne uzyskiwanie IP). Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: TOYAnin Re: IP gdy ma się NET z kablówki. IP: *.toya.net.pl 14.02.04, 18:49 Można mieć stały, przydzielany każdorazowo przez serwer DHCP, co w dużym uproszczeniu oznacza automatyczne logowanie się do sieci. Dynamiczny przydział adresu, to najczęściej przydział "pierwszego wolnego" w danym segmencie i momencie... Link Zgłoś
Gość: tatiana Re: IP gdy ma się NET z kablówki. IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 15.02.04, 10:25 bo mnie zastanawia czemu nie mogę się zalogować do bramki plusa, że niby przekroczony został limit albo czasami na czacie mam informacje, że dostałam bana (a to bzdura) więc sobie myślę, że użytkownicy naszej kablówki są wpięci wszyscy i rozliczani razem - nie wiem czy to co mówię ma sens, bo się na tym bardzo słabo znam... Interesuje mnie głównie bramka Plusa - jak mam wysyłac SMSy do plusa, skoro nigdy nie mogę nawet wejść do tej bramki bo niby przekroczyłam limit Link Zgłoś