Dodaj do ulubionych

IP gdy ma się NET z kablówki.

IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 14.02.04, 09:49
Czy przy każdym łaczeniu z Interenetem przez tv kablową wyświetla się inne
IP? Czy moje IP jest stałe?
Obserwuj wątek
    • gray Re: IP gdy ma się NET z kablówki. 14.02.04, 09:59

to zależy od rozwiązań które zastosuje kablówka. jeżeli w ustawieniach karty
      sieciowej masz zaznaczone 'uzyskaj adres IP automatycznie' to najprawdopodobniej
      twój numer IP jest niepubliczny i dynamiczny (ale nie musi być dynamiczny
      ponieważ serwer "rozdający" numery IP może być ustawiony tak, aby przy każdym
      twoim żądaniu dawać ci ten sam numer).
      • Gość: May79 Re: IP gdy ma się NET z kablówki. IP: *.acn.waw.pl 14.02.04, 12:44
        Zadzwon do swojego operatora kablowki i dowiedz sie jaki masz adres. Ja mogłem
        wybrac, czy chce staly czy dynamiczny. (a w ustawieniach karty mam automatyczne
        uzyskiwanie IP).

Pozdrawiam
      • Gość: TOYAnin Re: IP gdy ma się NET z kablówki. IP: *.toya.net.pl 14.02.04, 18:49
        Można mieć stały, przydzielany każdorazowo przez serwer DHCP, co w dużym
        uproszczeniu oznacza automatyczne logowanie się do sieci.
        Dynamiczny przydział adresu, to najczęściej przydział "pierwszego wolnego" w
        danym segmencie i momencie...
        • Gość: tatiana Re: IP gdy ma się NET z kablówki. IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 15.02.04, 10:25
          bo mnie zastanawia czemu nie mogę się zalogować do bramki plusa, że niby
          przekroczony został limit albo czasami na czacie mam informacje, że dostałam
          bana (a to bzdura) więc sobie myślę, że użytkownicy naszej kablówki są wpięci
          wszyscy i rozliczani razem - nie wiem czy to co mówię ma sens, bo się na tym
          bardzo słabo znam... Interesuje mnie głównie bramka Plusa - jak mam wysyłac
          SMSy do plusa, skoro nigdy nie mogę nawet wejść do tej bramki bo niby
          przekroczyłam limit

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka