Dodaj do ulubionych

dysk sieciowy - sharing do ps3

IP: *.siedlce.vectranet.pl 22.02.10, 22:24
mam coś takiego
- airlive wmu-6500fs
- +1TB
- Linyx /samba.../
- PS3
- sony Bravia z DLNA

jak moge oglądac multimedia na tv za pomocą/bez posrednictwa PS3 na TV SONY
Bravia z DLNA ?

Obserwuj wątek
    • kell99 Re: dysk sieciowy - sharing do ps3 23.02.10, 15:44
      Masz podlaczony serwer DLNA do ps3 ale nie dziala z tv?
      IMHO powinno byc tak samo.
      • gmx3 Re: dysk sieciowy - sharing do ps3 23.02.10, 23:14
        >> Masz podlaczony serwer DLNA do ps3 ale nie dziala z tv?

mam serwer na linux /samba/ i po wifi z ps3
        tv widzi i czyta ale tylko niektore formaty

jak zrobić by czytał wiecej formatów?

>> IMHO powinno byc tak samo
        co to?

a i ajk sie wgrywa i gdzie ps3mediaserwrr - na ps3?
        • kell99 Re: dysk sieciowy - sharing do ps3 23.02.10, 23:26
          Nie do konca zrozumialem pytnie.
          Jaki masz serwer DLNA? Ja uzywam tego:
          mediatomb.cc/
          Jest prosty w obsludze, a interface www pozwala prosto dodawac katalogi ktore
          beda udostepniane.
          PS3 nie odtwarza wielu formatow (np mkv) ale mediatomb ma mozliwosc konwersji
          formatow ktorych PS3 nie obsluzy do formatu ktory wyswietli (transcoding).

IMHO jezeli PS3 nie radzi sobie z wieloma formatami, to watpie by TV je
          wspieral. TV bedzie tez duzo gorszym odtwarzaczem bo bedzie brakowac mu mocy
          obliczeniowej ktora ma PS3. Zreszta interface w Sony Bravia jest wyjatkowo
          dziadowski.
    • Gość: Romek Re: dysk sieciowy - sharing do ps3 IP: *.warszawa.mm.pl 23.02.10, 21:32
      A próbowałeś ps3mediaserver? google wyszukuje też coś związanego z Bravia. Ja na
      Samsungu bez większych problemów uruchomiłem serwer, sieć w domu mam przez router.
      • gmx3 Re: dysk sieciowy - sharing do ps3 23.02.10, 23:12
        co masz postawione - jaki system na serwerze?
        jak rozwiązałes temat napisów? samsung dekoduje duzo formatów/? bo moja brawia
        mpg4czy cos tam
        • Gość: Romek Re: dysk sieciowy - sharing do ps3 IP: *.warszawa.mm.pl 25.02.10, 20:41
          Ps3mediaserwer to soft na komputer. Dostępny z tego co zauważyłem zarówno na
          Winsa jak i na Linuksa. Jeśli tak jak u mnie, komputery (3 sztuki) i konsola PS3
          są w sieci domowej ( u mnie są poprzez router), to włączając w konsoli
          wyszukiwanie mediaserwerów i mając te aplikacje zainstalowane na komputerach
          (udostępnione foldery lub dyski), konsola znajdzie te komputery i będzie możliwe
          przez sieć LAN oglądanie zawartości tych dysków lub folderów. Ja w ten sposób
          oglądałem na TV za pośrednictwem konsoli PS3 filmy, nawet takie których konsola
          nie obsługuje, tj rmvb, mkv... Warunek, moc obliczeniowa komputera i szybkość
          transmisji w sieci, musi umożliwiać płynny odbiór. Na moim komputerze przez
          sieć, szedł płynnie film mkv w jakości HD.
          Parametry telewizora nie muszą być ekstremalne, tzn nie musi mieć dekodera mpeg4
          czy czytać filmów z portu USB, bo film idzie z konsoli kablem HDMI do telewizora.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka