Gość: mirecki IP: *.siedlce.vectranet.pl 22.02.10, 22:24 mam coś takiego - airlive wmu-6500fs - +1TB - Linyx /samba.../ - PS3 - sony Bravia z DLNA jak moge oglądac multimedia na tv za pomocą/bez posrednictwa PS3 na TV SONY Bravia z DLNA ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
kell99 Re: dysk sieciowy - sharing do ps3 23.02.10, 15:44 Masz podlaczony serwer DLNA do ps3 ale nie dziala z tv? IMHO powinno byc tak samo. Link Zgłoś
gmx3 Re: dysk sieciowy - sharing do ps3 23.02.10, 23:14 >> Masz podlaczony serwer DLNA do ps3 ale nie dziala z tv? mam serwer na linux /samba/ i po wifi z ps3 tv widzi i czyta ale tylko niektore formaty jak zrobić by czytał wiecej formatów? >> IMHO powinno byc tak samo co to? a i ajk sie wgrywa i gdzie ps3mediaserwrr - na ps3? Link Zgłoś
kell99 Re: dysk sieciowy - sharing do ps3 23.02.10, 23:26 Nie do konca zrozumialem pytnie. Jaki masz serwer DLNA? Ja uzywam tego: mediatomb.cc/ Jest prosty w obsludze, a interface www pozwala prosto dodawac katalogi ktore beda udostepniane. PS3 nie odtwarza wielu formatow (np mkv) ale mediatomb ma mozliwosc konwersji formatow ktorych PS3 nie obsluzy do formatu ktory wyswietli (transcoding). IMHO jezeli PS3 nie radzi sobie z wieloma formatami, to watpie by TV je wspieral. TV bedzie tez duzo gorszym odtwarzaczem bo bedzie brakowac mu mocy obliczeniowej ktora ma PS3. Zreszta interface w Sony Bravia jest wyjatkowo dziadowski. Link Zgłoś
Gość: Romek Re: dysk sieciowy - sharing do ps3 IP: *.warszawa.mm.pl 23.02.10, 21:32 A próbowałeś ps3mediaserver? google wyszukuje też coś związanego z Bravia. Ja na Samsungu bez większych problemów uruchomiłem serwer, sieć w domu mam przez router. Link Zgłoś
gmx3 Re: dysk sieciowy - sharing do ps3 23.02.10, 23:12 co masz postawione - jaki system na serwerze? jak rozwiązałes temat napisów? samsung dekoduje duzo formatów/? bo moja brawia mpg4czy cos tam Link Zgłoś
Gość: Romek Re: dysk sieciowy - sharing do ps3 IP: *.warszawa.mm.pl 25.02.10, 20:41 Ps3mediaserwer to soft na komputer. Dostępny z tego co zauważyłem zarówno na Winsa jak i na Linuksa. Jeśli tak jak u mnie, komputery (3 sztuki) i konsola PS3 są w sieci domowej ( u mnie są poprzez router), to włączając w konsoli wyszukiwanie mediaserwerów i mając te aplikacje zainstalowane na komputerach (udostępnione foldery lub dyski), konsola znajdzie te komputery i będzie możliwe przez sieć LAN oglądanie zawartości tych dysków lub folderów. Ja w ten sposób oglądałem na TV za pośrednictwem konsoli PS3 filmy, nawet takie których konsola nie obsługuje, tj rmvb, mkv... Warunek, moc obliczeniowa komputera i szybkość transmisji w sieci, musi umożliwiać płynny odbiór. Na moim komputerze przez sieć, szedł płynnie film mkv w jakości HD. Parametry telewizora nie muszą być ekstremalne, tzn nie musi mieć dekodera mpeg4 czy czytać filmów z portu USB, bo film idzie z konsoli kablem HDMI do telewizora. Link Zgłoś