Dodaj do ulubionych

Tani media markt

IP: *.toya.net.pl 17.03.10, 20:21
Biegam ostatnio za słuchawkami (Creative Aurvana live!)srednia cena oscyluje w granicach 250 zł a w sklepie nie dla idiotów 430.Czym oni sie kieruja przy sprzedazy?
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Tani media markt 17.03.10, 21:05
      Inteligencją kupującego.
      • manhu Re: Tani media markt 18.03.10, 12:56
        Jak wszyscy marżą. Kupują np. za 400 i sprzedają za 450. A co gdy stanieje? To nie znaczy że zaraz muszą się rzucać ponosić straty.

Co do tych słuchawek to się nie znam, ale wiem że są podróby, więc może po 250 są podróby. Ja też handluję i do szału doprowadzali mnie dranie którzy sprzedawali podróby po 90 gdy ja oryginał za 99, oni kupowali to za 50, ja za 80-85, oni sprzedawali kupę ja prawie nic. Osoby oszukane wkrótce przekonywały się o swoim błędzie, ale to nie znaczy że potem brali ode mnie, bo myśleli że też mam podróby.
        • Gość: nie idiota Re: Tani media markt IP: *.toya.net.pl 18.03.10, 14:00
          manhu napisał:

> Jak wszyscy marżą. Kupują np. za 400 i sprzedają za 450. A co gdy stanieje? To
          > nie znaczy że zaraz muszą się rzucać ponosić straty.
          >
          > Co do tych słuchawek to się nie znam, ale wiem że są podróby, więc może po 250
          > są podróby. Ja też handluję i do szału doprowadzali mnie dranie którzy sprzedaw
          > ali podróby po 90 gdy ja oryginał za 99, oni kupowali to za 50, ja za 80-85, on
          > i sprzedawali kupę ja prawie nic. Osoby oszukane wkrótce przekonywały się o swo
          > im błędzie, ale to nie znaczy że potem brali ode mnie, bo myśleli że też mam po
          > dróby.
          Ta dookoła wszyscy maja podróby tylko biedny MM ma orginał.Tam ludzie nie dokonuja wyborow tylko kupuja czym droższe tym lepsze no i ta obsługa
          • manhu Re: Tani media markt 19.03.10, 13:35
            > Ta dookoła wszyscy maja podróby tylko biedny MM ma orginał.Tam ludzie nie dokon
            > uja wyborow tylko kupuja czym droższe tym lepsze no i ta obsługa
            Tak jak napisałem nie znam się na tych słuchawkach. Ale były czasy gdy np. to co ja miałem po 99, a Media Markty i inne znane sklepy po 119, to samo było na Allegro kradzione albo podrobione po 60. Wtedy różni "nie idioci" bluzgali na mnie i innych że tak zdzierają.

Wracając do tych słuchawek to www.ceneo.pl/1222271
            Jak widać Agito ma to po 216, a Komputronik po 239, to są dwie solidne firmy, więc na 99% to nie są podróby, a więc MediaMarkt kupił drogo i nie zareagował na obniżkę. KONIEC.
            • Gość: nie idiota Re: Tani media markt IP: *.toya.net.pl 19.03.10, 15:54
              manhu napisał:
              > Jak widać Agito ma to po 216, a Komputronik po 239, to są dwie solidne firmy, w
              > ięc na 99% to nie są podróby, a więc MediaMarkt kupił drogo i nie zareagował na
              > obniżkę. KONIEC.

Jak tak duża sieć może sprzedawać towar ze 100% przebiciem(nie wierze ze kupili je po 350)ja rozumiem że sa marże ale w dobie internetu robic z ludzi idiotów
              P.S Chyba że kupujacy do rozgarnietych nie należą
              • oby.watel Re: Tani media markt 20.03.10, 01:55
                A tak poważnie, to o co Ci chodzi? Żeby towar jak w socjalizmie we wszystkich
                sklepach miał taką samą cenę? Czym się martwisz? Że MM zarobi? Czy że będzie
                mógł obniżyć cenę o połowę i mimo to na tym nie stracić? A może chciałbyś, żeby
                obniżka wyglądała jak u właściciela budki z zapiekankami, który wprowadził
                "wiosenną promocję" i obniżył cenę zapiekanki z 8,00 zł na 7,99...
                • Gość: nie idiota Re: Tani media markt IP: *.toya.net.pl 20.03.10, 09:42
                  oby.watel napisał:

> A tak poważnie, to o co Ci chodzi? Żeby towar jak w socjalizmie we wszystkich
                  > sklepach miał taką samą cenę?

Każdą wypowiedź przy braku argumentów kończysz w stylu.W sumie w Media Markt jak za nieboszczki komuny żeby cokolwiek dostać trzeba było dobrze przepłacić
                  • oby.watel Re: Tani media markt 20.03.10, 11:12
                    > Każdą wypowiedź przy braku argumentów kończysz w stylu.

Każdą? Ale masz rację. MM jest be. Nie kupuj tam. W końcu uczciwie ostrzegają.
        • oby.watel Re: Tani media markt 18.03.10, 16:16
          A może to właśnie na tym polega, żeby sprzedawać podróby drożej od oryginału? W
          końcu kopia czasem bywa lepsza od oryginału.
          • manhu Re: Tani media markt 19.03.10, 13:29
            I tak się robi, we wspomnianym przykładzie taka świnia miała większą szansę sprzedać podróbę za 129 jako oryginał niż ja.
    • Gość: lajosz Re: Tani media markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 21:15
      Ha ha.
      Czyli nadal są tak durni jak byli.
      Całkiem niedawno (jakieś pół roku temu) chciałem kupić nowy TV.
      Przeglądnąłem różne fora (w celu wybrania TV) i sklepy internetowe (żeby
      zobaczyć ceny).
      Wybór padł na LCD Philipsa model 8404.
      Podjechałem do MM nie po to żeby go kupić, (bo kupić chciałem gdzieś w necie)
      ale żeby zobaczyć jak wygląda na żywo.
      Przy okazji oczywiście popatrzyłem na cenę i nie mogłem uwierzyć.
      Cena tego TV w MM, była o równe 1000zł wyższa niż średnia cena w sklepach
      internetowych.
      Zapytałem sprzedawcę, dlaczego tak jest ? Ja rozumiem, że sklep (że się tak
      wyrażę) stacjonarny i cena może być wyższa o jakieś 200-300zł, ale o 1000zł, to
      już przegięcie na maxa.
      On ze spokojem odpowiedział, że taka jest polityka firmy.
      Pogratulowałem "polityki" i wyszedłem rozbawiony.
    • Gość: xiunc MM Tylko dla idiotów IP: *.stk.vectranet.pl 18.03.10, 06:58
      Nawet Niemcy wolą Conrada czy Snogarda tylko nie media.
    • Gość: buba Kretyński wĄtek IP: *.4web.pl 20.03.10, 15:23
      Każdy orze jak może - takie prawa kapitalizmu, a płakanie, że u jednych drożej,
      a u drugich taniej, jest niczym innym jak kretynizmem.
      • oby.watel Re: Kretyński wĄtek 20.03.10, 15:32
        Niekoniecznie. Ponieważ jeśli to potraktować po prostu jako informację, to
        wiadomo gdzie nie kupować słuchawek marki Creative.
        • qqbek Re: Kretyński wĄtek 21.03.10, 02:22
          oby.watel napisał:

> Niekoniecznie. Ponieważ jeśli to potraktować po prostu jako
          informację, to
          > wiadomo gdzie nie kupować słuchawek marki Creative.
          >

Jeszcze ciekawsze jest, że ulubione przeze mnie Sennheisery u idiotów
          są dość tanie. No ale jak komuś słoń na uszy nadepnął, to niech
          kupuje Creative:P
          • Gość: nie idiota Re: Kretyński wĄtek IP: *.toya.net.pl 21.03.10, 08:30
            qqbek napisał:
            > Jeszcze ciekawsze jest, że ulubione przeze mnie Sennheisery u idiotów
            > są dość tanie. No ale jak komuś słoń na uszy nadepnął, to niech
            > kupuje Creative:P
            >
            Kogo interesuje co masz ulubione a co nie ,a z tymi Creativami to się mylisz poczytaj popytaj (najlepiej posłuchaj)a następnie się wypowiadaj
          • Gość: lajosz Re: Kretyński wĄtek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 12:56
            qqbek napisał:
            Jeszcze ciekawsze jest, że ulubione przeze mnie Sennheisery u idiotów
            są dość tanie. No ale jak komuś słoń na uszy nadepnął, to niech
            kupuje Creative:P

Równie dobrze można napisać, że u idiotów w ogóle nie ma słuchawek np. firmy
            Westone, no ale jak komuś słoń na uszy nadepnął, to niech kupuje Sennheisery.

To co kto kupi, to rzecz gustu i/lub zasobów finansowych, a te Crativy wcale nie
            są złe, co nie znaczy że są rewelacyjne.
          • oby.watel Re: Kretyński wĄtek 21.03.10, 17:04
            qqbek napisał:

> Jeszcze ciekawsze jest, że ulubione przeze mnie Sennheisery
            > u idiotów są dość tanie. No ale jak komuś słoń na uszy nadepnął,
            > to niech kupuje Creative:P

De gustibus non est disputandum. Przy kopnie słuchawek osłuchiwałem kilka modeli
            różnych firm, i akurat inne firmy wypadły blado - zestaw wzmacniacz + słuchawki
            dawał w efekcie prawie sam bas. Natomiast Creative brzmiały rewelacyjnie. Co
            prawda po wygrzaniu się nie przenoszą góry tak czysto jak na początku i dają
            więcej basu, ale i tak brzmią o niebo lepiej niż inne.

Więc z tymi słoniami, to różnie bywa. Zwłaszcza, że dopiero po wygrzaniu można
            stwierdzić jak naprawdę brzmią słuchawki i co są warte.
            • Gość: xiunc A może to IP: *.stk.vectranet.pl 21.03.10, 17:36
              www.sven.ru/press/news/detail.php?id=4501
              www.edifier-international.com/product.php?action=9
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka