Dodaj do ulubionych

Mysz USB & program Dosowy

IP: 109.231.56.* 21.03.10, 15:44
Chcę zrobić obraz partycji systemowej [ w Acronis TrueImage 13 ] uruchamianym z CD, i mam problem z myszą która jest podłączona przez USB [ w gniazdo na płycie głównej ] przejściówki na ps2 niestety nie mam, a klawiatura jest na ps2 i działa w tym programie, jak zmusić myszkę do działania ?? mysz to A4Tech WWW WOP49.
Obserwuj wątek
    • oby.watel Re: Mysz USB & program Dosowy 21.03.10, 17:07
      Nie myszkę musisz zmuszać do pracy, tylko program nauczyć obsługi urządzeń USB.
      Dlatego powinieneś zainstalować sterowniki USB dla DOSa.
    • m.gregor Re: Mysz USB & program Dosowy 21.03.10, 18:42
      Wlacz obsluge USB mysz/kbd z BIOS'a a nie z systemu operacyjnego.
    • Gość: lajosz Re: Mysz USB & program Dosowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 19:20
      Otóż bootowalna płyta Acronisa, nie ma nic wspólnego z DOS-em, co nie zmienia
      faktu, że rzeczywiście niektóre myszy USB pod bootowalnym Acronisem nie działają
      lub działają niewłaściwie, ale od czego jest klawiatura ?
      Cały program bez problemów obsłużysz klawiaturą.
      • Gość: Gupik Re: Mysz USB & program Dosowy IP: 109.231.56.* 21.03.10, 19:39
        klawiaturą, ciężko idzie, no jak mam zatwierdzić wybór zadania skoro klikanie w enter,a nic nie daje ??
        • Gość: lajosz Re: Mysz USB & program Dosowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 20:17
          Są jeszcze takie klawisze jak:
          Tab i Spacja.

Tab-em przeskakujesz do kolejnego okna, zakładki itd.
          Spacją zatwierdzasz niektóre wybory.

Zresztą w poruszaniu się po Windowsie jest dokładnie tak samo. Spróbuj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka