Dodaj do ulubionych

sieć osiedlowa

IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 19:41
chcą mi zainstalowac na domku antenke i jeszcze jakieś paskudztwo do
przesyłania sygnału inernetowego do innych domów przy sieci osiedlowej -moje
pytanie czy ktoś ma coś takiego na swojej chałupie i czy to urządzenie nie
jest przypadkiem w jakis sposób uciażliwe prosze o szybką w miare mozliwości
reakcję musze zainteresowanym dać odpowiedz.Pozdr.
Obserwuj wątek
    • gray Re: sieć osiedlowa 29.02.04, 19:43

jasne - głośno pracuje i śmierdzi spalinami ;>

a na poważnie jest całkowicie nieszkodliwe.
    • Gość: Obcy Re: sieć osiedlowa IP: *.nitronet.pl / *.nitronet.pl 29.02.04, 19:56
      Ja mam radiowo przesyłany internet, dokładnie taki o jakim piszesz. Odpukać
      przez pięć miesięcy zero problemów, płacę połowę tego co za neostradę i jestem
      bardzo zadowolony. Co do szkodliwości to jaka miała by ona być - mam radio w
      domu i samochodzie i nie odczuwam szkodliwości.
      • gray Re: sieć osiedlowa 29.02.04, 20:30

radio pracuje na 100MHz a WLAN na 2.4GHz ;) zależy również jakiej mocy będzie
        to nadajnik ale nie podejrzewam, żeby było to coś dużego.
        • koktajl_molotowa Re: sieć osiedlowa 29.02.04, 20:32
          Eee tam, najwyżej po pół roku wszyscy faceci bezpłodni bedą, ale to żaden
          problem chyba, zawsze mozna kolege poprosic :D
        • Gość: Amator Re: sieć osiedlowa IP: *.aine.pl 29.02.04, 20:39
          Radio 100 MHz, owszem, ale telefon bezprzewodowy na 0,9 lub 1,8 GHz. Komóry
          zreszta też. Nawet kaloryfery promieniuja.
          Znak czasów, antena jest wg mnie OK.
    • Gość: hh Re: sieć osiedlowa IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 21:09
      dziekuje za szybka reakcję .Kolejne moje pytanie- czy jeżeli zainstaluja mi
      antene na kominie tzw. dookulną /jestem madrzejszy bo dostałem ulotkę/ to czy w
      przypadku dupnięcia piorunu dalej będe sie cieszył z posiadania w domu mediów
      typu komp czy telewizor a na powaznie czy ta antena jest bezpieczna właśnie ze
      wzgledu na wyładowania nie żony lecz piorunów / jej wysokość to 50cm/ anteny
      nie żony
      • koktajl_molotowa Re: sieć osiedlowa 29.02.04, 21:13
        Pod warunkiem, że antena bedzie nizej niz piorunochron, piorunochron jest
        faktycznie uziemiony/sprawny. Przy niedochowaniu któregoś z tych warunków
        pioruny kuliste mogą zdemolować całą chate, nie tylko media :o)
        Z ta demolka to przesadiłem.
        • koktajl_molotowa i jeszcze jedno 29.02.04, 21:15
          znajomi mają sprawną instalacje odgromową, a w czasie porządnej burzy i tak
          wyjmują przewód antenowy z TV. Może zabobony jakieś, ale sam nie wiem czy bym
          tak nie robił :)
    • Gość: hh Re: sieć osiedlowa IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 29.02.04, 21:37
      przeraziłeś mnie nie dość ze moj dom stoi na górce /stąd ich propozycja/ to nie
      mam inst. odgromowej , chyba wolę pozostać przy tym co mam.Dziękuje za
      odpowiedzi
      • koktajl_molotowa Re: sieć osiedlowa 29.02.04, 21:41
        No nie taki był cel mojej wypowiedzi :)
        A nie myslałeś zeby sie zabezpieczyć? na górce powiadasz, bez piorunochronów
        powiadasz, no to ja grzmotnie, daj znac (z kafejki internetowej :D)
    • Gość: ee Re: sieć osiedlowa IP: *.wirba.net / 213.77.42.* 29.02.04, 21:46
      ee
    • hanatol Re: sieć osiedlowa 29.02.04, 23:37
      > chcą mi zainstalowac na domku antenke i jeszcze jakieś paskudztwo do
      > przesyłania sygnału inernetowego do innych domów przy sieci osiedlowej

A jak sąsiedzi będą niegrzeczni to będziesz mógł wyciągnąć wtyczkę ?
    • b00g13 Re: sieć osiedlowa 01.03.04, 00:19
      ja używam radiowego netu i jest tani i w miare niezawodny, jak dotąd zaliczyłem
      jedną "awarię"... w sumie jestem zadowolony
      • Gość: hh Re: sieć osiedlowa IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 03.03.04, 18:58
        jestem jeszcze mądrzejszy /tez ulotka/ antena która ma zaistniec na moim
        wspaniałym kominie to asmax wireless sag2408 zakres 2400-2485 MHz dookulna
        aluminiowa jak myślicie czy np. poroku jej eksploatacji będę jeszcze "mógł"
        pić cherbate czy jusz promieniowanie całkiem rozlególuje mój organizm a serio
        jezeli ktoś ma wiedze na temat oddziaływania w/w instalacji na srodowisko to
        prosze o informacje tylko prosze nie piszcie ze cegła taż promieniuje
        • Gość: Obcy Re: sieć osiedlowa IP: *.nitronet.pl / *.nitronet.pl 04.03.04, 14:12
          Myślę że mimo mojej i innych wypowiedzi powyżej - NIE powinieneś wogóle
          instalować internetu w jakiej kolwiek formie. Oglądałem kiedyś stronę o
          powodziach (na górce)i potem miałem całe biurko było mokre, jak to się stało
          niewiem. Ale jak Ciebie czytam to myślę że wszystko jest możliwe.
          Najlepiej byś zrobił gdybyś napisał jakie mają być nasze wypowiedzi.
          Jeżeli masz w domu telewizor to maszt antenowy też powinien być uziemiony, a
          gaz doprowadzony do kuchenki - BO TAKIE SĄ ZASADY.
          Nigdy w ten sposób nie reagowałem ale Ty jesteś specyficznie upierdliwy.
          Mimo wszystko pozdrawiam - A internetu nie instaluj będziesz szczęśliwszy.
          • Gość: hh Re: sieć osiedlowa IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.03.04, 18:41
            POZORY MYLĄ.To dziwne ze pragnienie poznania dogłębnie pewnych spraw jest dla
            niektórych irytujące
            • Gość: anka Re: sieć osiedlowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.04, 19:07
              To znaczy pozornie napisałeś CHERBATA, ale naprawdę to była HERBATA ???
        • Gość: anka Re: sieć osiedlowa IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 04.03.04, 15:11
          Chyba już Cie napromieniowało. Antyortograficznie :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka