Dodaj do ulubionych

sterowniki usb2.0 sata/ide cable

IP: *.chello.pl 01.06.10, 12:07
Poszukuje sterowników do tego urządzenia czy ktoś może wspomóc
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: sterowniki usb2.0 sata/ide cable IP: *.zask.pl 01.06.10, 12:14
      Takie adaptery nie potrzebuja sterownikow.
      Szkoda, ze nie wpadlo Ci do glowy zeby podac wersje systemu.
      • Gość: Marcin kot Re: sterowniki usb2.0 sata/ide cable IP: *.chello.pl 01.06.10, 14:01
        vista ale nie widzi dysków gdy je chce sprawdzić ,na allegro sprzedają takie
        zestawy i w każdym jest płytka ze sterownikami
        • Gość: Kolobos Re: sterowniki usb2.0 sata/ide cable IP: *.zask.pl 01.06.10, 14:30
          Jak wyglada Twoj adapter?

> na allegro sprzedają takie zestawy i w każdym jest płytka ze sterownikami

Nie ma sterownikow do takich adapterow. Wszystko co trzeba powinno sie samo zainstalowac o ile nie masz jakiegos wykastrowanego systemu.
          • Gość: Marcin Kot Re: sterowniki usb2.0 sata/ide cable IP: *.chello.pl 01.06.10, 16:02
            Chodzi oto ;

www.allegro.pl/item1053405586_adapter_usb_2_0_na_usb_ide_sata_ata_2_5_3.html
            Mam viste jakieś 3 miesiąc więc raczej powinno być ok
            • Gość: Kolobos Re: sterowniki usb2.0 sata/ide cable IP: *.zask.pl 01.06.10, 16:27
              Ten adapter dziala bez dodatkowych sterownikow.
              Jaki dysk do niego podlaczasz? IDE? jezeli tak to czy jest ustawiony na master? Jezeli sata to probowales przelaczyc dysk w tryb sata150?

Sprawdzales czy po podlaczeniu do innego komputera dziala?
              • Gość: Marcin Kot Re: sterowniki usb2.0 sata/ide cable IP: *.chello.pl 01.06.10, 17:01
                master to chodzi o zworek??? jeżeli tak to wkładałem we wszystkie złączki
                • Gość: Marcin Kot Re: sterowniki usb2.0 sata/ide cable IP: *.chello.pl 01.06.10, 17:22
                  Ten zworek w jakiej pozycji ma być jeżeli dobrze myślę , jest 5 możliwości
                  włożenie go .
                  • Gość: Marcin Kot Re: sterowniki usb2.0 sata/ide cable IP: *.chello.pl 01.06.10, 17:32
                    Kurde z dyskami Sata sobie poradziłem teraz zostały te drugie tylko że żaden nie
                    chce się podłączyć gdzie jest błąd??
                    • Gość: Kolobos Re: sterowniki usb2.0 sata/ide cable IP: *.zask.pl 01.06.10, 19:36
                      Masz ustawic zworke tak jak podaje producent dysku, a nie jak Ci sie podoba!
                      • Gość: Maciek Kot Re: sterowniki usb2.0 sata/ide cable IP: *.chello.pl 01.06.10, 20:21
                        na 3 dyskach ustawiłem we wszystkich możliwych pozycjach lecz nic z tego :((
                        • Gość: Kolobos Re: sterowniki usb2.0 sata/ide cable IP: *.zask.pl 01.06.10, 20:44
                          Ustaw tak jak podaje producent! Podlacz adapter do dysku, nastepinie zasilanie i do kontaktu. Na koniec podlacz kabel pod USB i musi dzialac o ile wszystko jest sprawne. Sprawdzaj czy dysk widac w zarzadzaniu dyskami.
                          • Gość: Marcin Kot Re: sterowniki usb2.0 sata/ide cable IP: *.chello.pl 04.06.10, 17:38
                            Wszystko w porządku zadziałało na dyskach były nadruki gdzie ma być zworek i
                            wszystkie dyski już sformatowane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka