Dodaj do ulubionych

print screen?

09.03.04, 16:58
Klawisz "print screen" w moim komputerze nie dziala. Tzn po nacisnieciu go
nie ma nic do wklejenia. Czy ktos wie jaka moze byc tego przyczyna i jak
usunac usterke?
Obserwuj wątek
    • Gość: Erwin Re: print screen? IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 09.03.04, 17:51
      Po nacisnieciu na print screen otworz jaki kolwiek program graficzny np. Paint,
      Irfan View lub cokolwiek innego. Z menu edycji wybierz wklej lub nacisnij Ctrl+v.
      • Gość: eliza.s Re: print screen? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 21:14
        Hm, wprawdzie jestem blodynka, ale az takich rzeczy nie trzeba mi tlumaczyc.
        Wiem jak to powinno sie robic :-)

Problem w tym, ze niestety nic do wklejenia (w jakimkolwiek programie
        graficznym) sie nie zapamietuje - opcja "wklej" w ogole nie jest aktywna :-(
        • if_ona Re: print screen? 09.03.04, 21:19
          Gość portalu: eliza.s napisał(a):

> Hm, wprawdzie jestem blodynka, ale az takich rzeczy nie trzeba mi tlumaczyc.
          > Wiem jak to powinno sie robic :-)
          >
          > Problem w tym, ze niestety nic do wklejenia (w jakimkolwiek programie
          > graficznym) sie nie zapamietuje - opcja "wklej" w ogole nie jest aktywna :-(

Musisz chyba pokombinować z klawiaturą. U mnie na przykład muszę wyłączyć
          "Przycisk Office Lock", aby móc skorzystać z klawiszy funkcyjnych w normalny
          sposób :))
        • Gość: piecyk gazowy Re: print screen? IP: *.visp.energis.pl 09.03.04, 21:29
          A np. kopiowanie tekstu działa?
        • Gość: aneta Re: print screen? IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 09.03.04, 21:31
          U mnie też ten przycisk nie działa....!
          • Gość: eliza.s Re: hmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 21:47
            1. co to jest "office lock"?...
            2. kopiowanie dziala i wszystko dziala, tylko screen nie :-(
            • Gość: aneta Re: hmm IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 09.03.04, 21:52
              to....samo....! :)
            • if_ona Re: hmm 09.03.04, 21:56
              Gość portalu: eliza.s napisał(a):

> 1. co to jest "office lock"?...

Napisałam tylko jak działa MOJA klawiatura (media-tech). Być może u Ciebie
              rozwiązanie problemu będzie całkiem inne, ale ja więcej pomysłów nie mam ;)
              • Gość: eliza.s Re: hmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 22:13
                Ja mam klawiature w laptopie, jesli to cos zmienia ....
                • Gość: piecyk gazowy Re: hmm IP: *.visp.energis.pl 09.03.04, 22:26
                  Masz jeszcze jakieś funkcje na tym klawiszu? Często w notebookach tak jest i
                  żeby uzyskać inną funkcję trzeba wcisną kombinację, np. Fn + PrntScr.
                  • Gość: eliza.s Re: hmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.04, 22:33
                    oooooooo :-))))))))) dziekuje bardzo ;-))))) z Fn dziala ;-)))))
                    • Gość: aneta Re: hmm IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 09.03.04, 23:20
                      U mnie nazywa się Chicony...jeśli o to chodzi...?
                      • Gość: aneta Re: hmm IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 10.03.04, 17:56
                        No i co z tą funkcją?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka