atomowy 13.03.04, 23:59 Czy ktoś jest w posiadaniu lub uzywał drukarki HP DeskJet 3550? Bardzo proszę o opinie na jej temat! Link Zgłoś Obserwuj wątek
karal00x Re: HP DeskJet 3550 - ktoś ma? 14.03.04, 09:36 atomowy napisał: > Czy ktoś jest w posiadaniu lub uzywał drukarki HP DeskJet 3550? > Bardzo proszę o opinie na jej temat! Mam to gówno w pracy, niby wszystko ok, ale największą - i dla mnie dyskwalifikującą - wadą jest zbyt mała głowica z tuszem: tylko 10ml; nic mnie tak nie w...wia jak zbyt częste napełnianie tonera :( Jeśli będziesz jej używał sporadycznie, to spoko, jeśli trochę częściej polecam poszukać czegoś z większym "zbiornikiem". No i jeśli planujesz użwyać jej pod linuksem, to również czeka cię trochę przejść... wiem, że np. Mandrake 9.2 nie mam do niej sterowników, a cholerstwo nie chce się uruchmić na domyślnych, zastępczych i innych takich :) na dziesięć punktów dałbym jej 3. Polecam drukarki Canona! Też byłem kiedyś zatwardziałym miłośnikiem HP, ale dorosłem i teraz jestem za Canonem :) pozdr! Link Zgłoś
makxym Re: HP DeskJet 3550 - ktoś ma? 14.03.04, 10:01 Tak ja mam tę drukarkę w domu i poleciłem ją znajomym i jest jedną z najlepszych do użytku domowego. Ja z tego tuszu 10 ml wydrukowałem około 300 stron "drukiem roboczym" i jest ok. Do zdjęć możemu użyć technologi PhotoRet III. Zdjęcia jak na taką tanią drukarkę wychodzą wyśmienicie. Można już kupić zamienniki do tej drukarki, które mają pojemność 20 ml. Widziałem to na stronie www.agawa.pl lub gdzieś indziej (tusze firmy wielokropek chyba). Ja jestem zadowolny z tej drukarki gdyż drukujr głównie jakieś referaty czy wypracowania. Koledzy także są zadowoleni. Przypomnę że jak ktoś ma port USB 2 to drukarka chodzi na pełnych obrotach (szybki przesył informacji) ale działa także na USB 1 i jest ok. Więcej info zapraszam na GG (moge byc niedostepny) 3313647 Link Zgłoś