patrykdo 23.03.04, 20:46 czesc mam małe pytanie ,ąciągnałem z netu obraz iso mandrake movie i wypaliłem na płytce lecz nie chce mi odpalić czy trzeba wypalic w jakiś specyficzny sposób? Link Zgłoś Obserwuj wątek
da.killa Re: nagrywanie obrazu iso 23.03.04, 20:53 Czym wypalałeś? Jeśli Nero, to coś w okolicy Plik->Nagraj obraz. W K3B to Tools->CD->Burn ISO CD image. da.killa Link Zgłoś
kell99 Re: nagrywanie obrazu iso 23.03.04, 23:14 raczej upewnic sie w bios, ze cdrom jest pierwszm bootowalnym urzadzeniem Link Zgłoś
koktajl_molotowa na 99% nagrałeś plik .iso na CD :) 24.03.04, 01:08 musisz nagrać płytę samobootujaca, w Nero chyba było to INNE/NAGRAJ Z OBRAZU PŁYTY/i wskazywałeś plik .iso [sorry za klona] Link Zgłoś
andrzeju77 Re: nagrywanie obrazu iso 24.03.04, 08:04 Przed nagraniem obrazu proponuję jeszcze sprawdzenie na wszelki wypadek sumy kontrolnej pliku. Robi się to programem md5sum (są wersje dla windowsa i dla linuksa - K3B też to potrafi). W miejscu z którego ściągałeś ten obraz iso powinien być też plik z sumą kontrolną tego obrazu (w nazwie powinien mieć "md5sum"). Jeśli ciąg znaków z pliku niepokrywa się z tym wyliczonym przez md5sum lub pokazanym w K3B to znaczy że wystąpiły błędy przy ściąganiu i trzeba plik pociągnąć jeszcze raz. Link Zgłoś