Dodaj do ulubionych

Problem z komputerem!!! PoMOCY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 22:50
Mam pewien problem z kompem ,nie chce sie wogule restartowac. Gdy restaruje,
obraz sie nie zalacza. Musze wtedy odlaczyc kompa od sieci i dopiero wlaczyc.
Czemu tak sie dzieje??? Czy ktos wie????
Obserwuj wątek
    • tetraktis Re: Problem z komputerem!!! PoMOCY 23.03.04, 23:01
      Gość portalu: ania20 napisał(a):

> Mam pewien problem z kompem ,nie chce sie wogule restartowac. Gdy restaruje,
      > obraz sie nie zalacza. Musze wtedy odlaczyc kompa od sieci i dopiero
      wlaczyc.
      > Czemu tak sie dzieje??? Czy ktos wie????

A jaki masz system? i czemu to windows
      Czy masz wszystkie nawet najnowsze latki do swego windowsa ?
      • Gość: ania20 Re: Problem z komputerem!!! PoMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 23:12
        Mam windowsa xp i to stalo sie tak nagle,nie wiem wlasnie czemu, mam wszystki
        laty.
        • tetraktis Re: Problem z komputerem!!! PoMOCY 24.03.04, 03:03
          No to kawałek mamy.
          Masz antywirusa ? aktualnego ?
          I co było czs jakiś przed tą usterką ?
          Tu racze jest przyczyna .

• Gość: mietek Re: Problem z komputerem!!! PoMOCY IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 23.03.04, 23:30
      ania,

wez swoj komputer i butelke dobrego czerwonego wina, i przyjedz z nim w
      piatek wieczorem na weekend .

Do poniedzialku tak cie ustawie ze z duzym usmiechem na ustach zobaczysz ze
      twoj komputer dziala jak zegareczek!

• Gość: radarek Re: Problem z komputerem!!! PoMOCY IP: 212.106.130.* 24.03.04, 01:02
        "mietek" -
        • Gość: mietek Re: Problem z "radarkiem" IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 24.03.04, 11:18
          radarek napisał(a):

> "mietek" -
    • Gość: JP Re: Problem z komputerem!!! PoMOCY IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 24.03.04, 06:10
      Jezeli to sie stalo nagle to napewno po instalacji jakiegos programu. Program
      ten startuje razem z systemem i jest stale aktywny. Jak np program antywirusowy.
      Nie pozwala on zamknac tej aplikacji lub serwisu uruchomionego przez nia.
      Wynika to z bledow w tym programie.
      Mozesz to latwo sprawdzic startujac komputer w trybie awaryjnym (F8) lub
      diagnostycznym (msconfig).
      Mozesz naprawic to takze przez zrobienie update tego programu. Jest pewne, ze w
      tym update bedzie korekta tego problemu.
      • Gość: ania20 Re: Problem z komputerem!!! PoMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 07:43
        Dzieki wszystkim

Mam antyvirusa ktory uruchamia sie przy starcie sytemu. Sprawdze jeszcze inne
        programy.Dzieki
        • Gość: piecyk gazowy Re: Problem z komputerem!!! PoMOCY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 07:48
          Może być problem sprzętowy, np. "spuchnięte" kondensatory na płycie głównej.
          Bywały tu na forum takie przypadki.
    • maciejpoczta Re: Problem z komputerem!!! PoMOCY 24.03.04, 11:20
      Miałem kiedys tak samo przy win98. Kiedy wyłączałe wszystko było w porządku, ale funkcja Uruchom ponownie nie działała. U mnie powodem był wirus, który uszkodził jakis plik systemowy. Niestety, nigdzie nie znalazłem rozwiązania i konieczna była reinstalacja. Przy XP pomoże naprawa systemu z płyty instalacyjnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka