wentyl77
06.03.11, 13:58
Od razu powiem, że nie jestem zbyt biegły w sprzęcie komputerowym, chce po prostu wydrukować coś na drukarce Epson stylus SX125, którą kupiłem.
Ale mam problem, bo najwyraźniej wszelka pomoc, obsługa techniczna itp., oferowana przez firmę Epson, jest wygodna dla nich a nie dla klienta. Od dwóch tygodni męczę się po prostu, nie mogąc poradzić sobie z prostą funkcją drukowania. Gdy pytałem w sklepie, czy do sprzętu jest instrukcja polska (a był to chyba główny motyw wyboru, bo jak już mówiłem, nie jestem biegły i mam proste wymagania) sprzedawca zapewniał, że tak. Ale gdy włożyłem płytę z "instrukcją", okazało się to zwykłym kłamstwem - polskie są tylko tytuły działów- cała treść jest po angielsku! Okazuje się, że na tej drukarce nie można PO PROSTU DRUKOWAĆ - trzeba mieć połączenie z netem, w przeciwnym razie sprzęt odmawia wszelkiego działania.
A więc wchodzę na stronę "pomocy" on line, ale nic nie uzyskuję - trzeba znać perfekt angielski. Przedtem instaluję wszelkie możliwe programy (mam system Windows 2000) driver od6.70 do 6.72 ale to też nic nie daje.
Drukarka jest podłączona, ustawiona w kompie jako domyślna i dalej biję głową w mur, bo jak zaklęta żąda drukowania on line.
Pomóżcie bo jestem już na skraju załamania. Mam jeszcze możliwość wysłania formularza pomocy, ale ilość rubryk (to jest wymyślone chyba tylko aby pozyskać dane adresowe do zasypywania reklamami!) mnie odstrasza. Jeśli tu nie da rady to trudno, ale póki co firma Epson mnie pokonała.