Dodaj do ulubionych

WWDC czerwony znacznik

03.04.11, 19:30
przy pozycji NetBIOS porty 137/138/139 są Enabled (chyba znaczy tyle co "aktywne"). Wskazówka WWDC zamknij porty 137:139. Czy ktoś wie jak to zrobić? Znów "craschneło" mi przeglądarki (opera, firefox) a cała historia powtarza sie znowu. Az się boję zrestartować kompa by nie doszło do: forum.gazeta.pl/forum/w,430,123288652,123288652,Czy_to_wirus_.html
Obserwuj wątek
    • obywatel_korowiow Re: WWDC czerwony znacznik 03.04.11, 19:36
      Może to istotne: wczoraj skonfigurowałem Outlok ekspres z moją skrzynką (ale dzis rano wszystko grało0, a bezpośrednio przed kłopotami uruchomiłem usługę FritzBox protect.
    • Gość: Kolobos Re: WWDC czerwony znacznik IP: *.zask.pl 03.04.11, 20:15
      Zostaw tak jak jest.
      • Gość: obywatel_korowiow Re: WWDC czerwony znacznik IP: *.pool.mediaWays.net 03.04.11, 20:56
        Mam powtórkę. Po restarcie to samo co podanym wyzej linku. Chętnie podam Ci wszystkie potrzebne informacje. Jestem kompletnie bezradny. Dysk był wyzerowany, programy z pewnego źródła, żadnych piratów, Po uruchomieniu fritzbox protect albo po outloku znów to samo.
        • obywatel_korowiow Dodam, 03.04.11, 21:04
          że gdy Opera mi craschneła, zrobiłem logi z otl i hicJacka, przeskanowałem eset-online, antymalwarem, dr webem i nic, wwdc pokazał mi 3x na czerwono. Pozamykałem portyt, restart, wwdc mi ładnie pogratulował udanego zamknięcia portów a po 60 sek komp sie zrestartował.
          • Gość: Kolobos Re: Dodam, IP: *.zask.pl 03.04.11, 21:12
            Napraw komputer to bedzie dzialac poprawnie. Zacznij od podmiany tej atrapy zasilacza na inny sprawny.
            • obywatel_korowiow Re: Dodam, 03.04.11, 21:33
              To by sporo tłumaczyło. Programy raczej nie, bo skąd? Zawsze przy takiej konfiguracji komp hulał a tu takie niespodzianki i to w roznych momentach. Zacznę od zasilacza. Mógłbys polecić coś konkretnego i w miarę przystępnego finansowo?
              • Gość: Kolobos Re: Dodam, IP: *.zask.pl 03.04.11, 22:52
                Nie ma sensu kupowac w ciemno. Dlatego radze Ci pozyczyc od kogos zasilacz i przetestowac czy na innym dziala poprawnie.
                • obywatel_korowiow Re: Dodam, 04.04.11, 16:05
                  Sprawdziłem miernikiem napięcia na zasilaczu wg. wzoru forum.dobreprogramy.pl/pomiar-standardowych-napiec-zasilaczu-t64002.html i wszystkie mieszczą się w dopuszczalnych granicach. Nie mam moziwości sprawdzenia innym zasilaczem. Uruchomiłem własnie memtest86+ (3 godziny mu wystarczą?) Poprzedni test trwał kilkanascie minut i nic nie wykazał. Czy jeśli napięcia 3,3V 5V i 12Vmieszczą się w granicach wyklucza to w 100% awarię zasilacza? Zastanawia mnie skąd te otwarte porty...? Czy za takie coś może winę ponosić sprzęt...? Komp reagauje jak zainfekowany ale programy ochronne nic nie wykazują. Znalazłem ciekawy link www.searchengines.pl/Zabezpieczenia-Robaczywe-ataki-Poslaniec-t12532.html Moze to jest to...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka