Dodaj do ulubionych

Problem ze sterownikami

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.11, 21:33
Witam. Mam problem z sterownikami usb od routera z orange. Chodzi o to, ze podczas pierwszej instalacji sterownikow byla mozliwosc wybrania odpowiedniego sterownika z listy. Ja wybralem zle i teraz ten sterownik nie dziala prawidlowo. Niestety, nie wiem jak powrocic do tej listy wyboru. Jak odinstaluje calkiem sterownik, to XP i tak pozniej automatycznie go laduje, bez mozliwosci wyboru odpowiedniego sterownika z listy. Chodzi mi o to, jak powrocic do tej poczatkowej listy wyboru, zeby znowu wybrac samemu sterownik... Mam nadzieje, ze ktos zrozumie o co mi chodzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Problem ze sterownikami IP: *.multimo.pl 10.04.11, 21:45
      Usuń sterownik w awaryjnym.
    • zenonn33 Re: Problem ze sterownikami 10.04.11, 22:47
      Odinstalować sterownik, następnie samemu zainstalować manualnie odpowiedni sterownik z płyty instalacyjnej ignorując automatyczny wybór i samemu idąc do folderu z odpowiednia wersją - gdzie wybieramy plik i instalujemy, po czym restart komputera i gotowe.
    • zalpi Re: Problem ze sterownikami 11.04.11, 08:43
      Panel sterowania->System->zakładka Sprzęt->Menedżer urządzeń

na liście znajdujesz ten router i go usuwasz
      wracasz do Panelu sterowania i Dodaj sprzęt
      wybierasz instalację ręczną
      potem - Znajdź sterowniki w lokalizacji
      (płyta w napędzie!)
      wybierasz CD
      przeglądając katalogi w okienku wyboru sterownika szukasz pliku: [nazwa routera].inf
      ten właściwy należy zainstalować/uruchomić
      dokończenie instalacji nastąpi pewnie po ponownym uruchomieniu kompa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka