Dodaj do ulubionych

Bez VAT w MM

IP: *.home.aster.pl 02.05.11, 19:15
Byłem dzisiaj z ciekawości w Media-Markt zobaczyć ja tez wyglądają te super ceny w związku z "promocją" bez VAT 2 maja. Nic dziwnego, że te sklepy nie afiszują się w porównywarkach cen - a nawet na swoich stronach nie podają cen towarów, tłumacząc się bzdurnie, że mają za duży asortyment. Ot chociażby - bezprzewodowy router WR1043ND, w porównywarce od 154-234 zł, w dosyć drogim Komputroniku 189 zł, super cena w MM ... 299 zł! To tak ku przestrodze dla tych, którzy wierzą we wszystkie reklamy. A ponieważ mam dziwne przeczucie - z ciekawości wybiorę się po promocji sprawdzić czy cena tego routera będzie taka sama :)
Obserwuj wątek
    • Gość: 802.11n Re: Bez VAT w MM IP: *.multimo.pl 02.05.11, 19:58
      No a znajoma wyrwała wczoraj sony vaio, który na porównywarkach jest o 400 zł droższy.
    • cezaryga Re: Bez VAT w MM 02.05.11, 23:18
      Byłem, widziałem, ceny wydają się być jak zwykle wysokie. Ponieważ marketing MM działa kupiłem wd mypassport 500 giga usb. 3.0 za 240 zł. Cena jak ze znanego portalu na a... W sąsiednim realu samsungi 640 giga usb 2.0 za 209 zł... z vat.
      • Gość: Piotr Re: Bez VAT w MM IP: *.aster.pl 03.05.11, 00:53
        > Ponieważ marketing MM działa kupiłem wd mypassport 500 giga usb. 3.0 za 240 zł. Cena jak
        > ze znanego portalu na a...

Na a... 209 zł, nowy z gwarancją.
        • cezaryga Re: Bez VAT w MM 04.05.11, 13:18
          Przesyłka dodatkowo płatna 23 zł. Razem 232 zł. A z drugiej ręki taki sam za 179 zł plus przesyłka.
    • Gość: gosciu Re: Bez VAT w MM IP: *.pl 03.05.11, 12:46
      dziwna sprawa z tym MM, bo na stronie konkurencji np. (Euro RTVAgd,) podane są ceny wszystkich produktów i bez ruszania tylka z domu, wiadomo czy opląca sie jechać
      I asortyment też maja duzy :)
      • Gość: lajosz Re: Bez VAT w MM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 13:57
        Z tym Euro RTVAgd nie jest tak różowo jak piszesz.
        Fakt, ze ceny mają podane, ale co z tego ?
        Jak się jednak zdecydujesz ruszyć z domu te 4 litery w celu odwiedzin w Euro RTVAgd, to szybciutko zauważysz, że ten asortyment nijak się ma do tego na stronie, czyli w realu jest tego znacznie mniej niż na stronie, a i ceny potrafią być "nieco" inne.

Jeśli natomiast chodzi o MM, to chyba nikt normalny nie jeździ tam kupować czegokolwiek.
        Tam się jeździ OGLĄDAĆ, a nie kupować.
        Pamiętam jak kiedyś chciałem kupić nowy TV i w MM, ten TV który sobie wybrałem, w PROMOCJI był o 1000zł droższy od przeciętnej ceny w innych sklepach.
        To nie pomyłka, chodziło o 1000zł.
        • Gość: gosciu Re: Bez VAT w MM IP: *.pl 03.05.11, 14:03
          to miał byc tylko przykład, że jak się chce to jednak można podawać ceny.
          a zakupy wg mnie , najlepiej robić w sklepach internetowych:)
    • Gość: kupujacy Re: Bez VAT w MM IP: *.denko.com.pl 04.05.11, 07:46
      Kazdy stosuje wszelkie dozwolone chwyty. Kiedy kupowalem wieze ucieszylem sie ze bedzie akcja bezvatowa w MM bo akurat tam byla w ofercie. O dziwo, na czas bezvatowy wieza ze sklepu zniknela po to aby sie pojawic dokladnie nastepnego dnia po zakonczeniu akcji ;)
      A z kolei w sklepie RTVEuroAGD maja czasem ceny obowiazujace jedynie podczas zakupu przez internet. Bo ten sam sprzet kupowany "z polki" w realnym sklepie kosztuje juz nieco wiecej ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka