04.07.11, 17:55
Mam plik .iso - obraz płyty instalacyjnej. Sęk w tym, że ten plik ma ponad 2,5 GB. Czy:
1 - muszę użyć płyty DVD
2 - przy zapisie na CD Nero sam podzieli plik na "części" mieszczące się na tych płytach, a sam proces instalacji (z tak wypalonych płyt) będzie przebiegać bez problemów (oprócz, rzecz jasna up...dliwości zmieniania płyt).

Dzięki z góry za odpowiedzi. Niby nie problem, ale szkoda mi zniszczyć parę płyt, by się przekonać. (w końcu krakowski centuś jestem ...)
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Plik .iso IP: *.home.aster.pl 04.07.11, 18:09
      1.
    • Gość: . Re: Plik .iso IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.11, 18:58
      Zamontuj ISO na wirtualnym napędzie i wtedy zainstaluj:
      www.dobreprogramy.pl/Virtual-CloneDrive,Program,Windows,12817.html
      www.magiciso.com/tutorials/miso-magicdisc-overview.htm
    • Gość: Rmk Re: Plik .iso IP: *.warszawa.mm.pl 04.07.11, 18:59
      Zainstaluj sobie na komputerze jakiś napęd wirtualny, np.: Magic Disc, Magic iso lub alkohol 52% i zamontuj obraz w tym wirtualnym napędzie. Z tego wirtualnego napędu zainstalujesz program z płyty. W przypadku gdyby to była np. gra, nie posiadała zabezpieczeń przed takimi operacjami a była wymagana do grania jako płyta w napędzie, jest szansa że uda Ci się z taką wirtualną płytą grać i będzie to bardziej komfortowe granie niż z nagrywaną płytą w rzeczywistym napędzie. Szczegółów takiej operacji Ci nie podam, bo w zależności od tego jaki soft użyjesz, sposobów i metod będzie kilka. Ja używam na ten przykład Magic Disk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka