Dodaj do ulubionych

Lexmark - odchylany panel w drukarce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.11, 17:30
Witam,
Mam pytanie dot. sprzętu komputerowego, choć już z pogranicza sfery czysto technicznej.
Otóż mam drukarkę Lexmark S505. Model ten ma odchylany panel sterujący i tu jest problem - panel zablokował się w pozycji odchylonej (otwartej) i za nic nie mogę go zamknąć (pozycja pionowa). Nie chcę tego szarpać na siłę bo ułamię i po gwarancji. Obejrzałem to cudo z każdej strony, nie ma żadnych bolców które można przycisnąć, i zwolnić panel.
Ma ktoś jakieś doświadczenia z panelami w urządzeniach tego producenta?

Pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: zlota raczka :) Re: Lexmark - odchylany panel w drukarce IP: *.bydgoszcz.sprint.pl 30.10.11, 17:31
      witam problem jest banalny bynajmniej w modelu pro 205 mój maly synek szarpnol panel i stalo mi sie to samo zablokowal sie w pozycji otwartej problem ten rozwiazalem za pomoca srubokretu gdyz panel wyskoczyl za dolna czesc obudowy i wystarczy lekko ja odgjac ku dolowi i sciagnac panel do pozycji zamknietej(pionowej) pozdro
      • Gość: złota nóżka Re: Lexmark - odchylany panel w drukarce IP: 157.25.59.* 30.10.11, 17:59
        Wiesz, co znaczy słowo "bynajmniej"? Spytaj synka, może on wie.
    • Gość: g Re: Lexmark - odchylany panel w drukarce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 20:21
      moj tez nijak nie chce sie zamknac...
      • Gość: raf Re: Lexmark - odchylany panel w drukarce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.11, 11:55
        Ostatnio napisałem do pomocy technicznej Lexmarka. Dzisiaj dostałem odpowiedź, i naprawa jest banalna. U mnie już jest ok.
        Panel od wewnątrz po środku ma charakterystyczne 4 kreseczki (łatwo je wyczuć palcem). Trzeba je mocno docisnąć, panel uniesie się lekko do góry, i potem panel powinien dać się swobodnie zamknąć. Tak jest w modelu S505. Jak w innych nie wiem.
        Ale lekcja dla mnie cenna ;-)
        • tachi81 Re: Lexmark - odchylany panel w drukarce 11.02.15, 20:56
          Dzięki za radę!
          W lexmark S305 to działa identycznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka