Dodaj do ulubionych

konfiguracja VPN na Win 7 Starterze

27.08.11, 16:41
Witajcie!

Czy ktoś wie, co zrobić, aby na Win 7 Starterze zadziałał VPN? Na netbooku mam 7 Startera i gdy chce sie polaczyc z VPN, pojawia się komunikat o błędzie 619, a przynajmniej na tej wersji Windowsa nie da się wprowadzić proponowanego przez MS rozwiązania
(support.microsoft.com/kb/227747/PL; zresztą w konsoli MMC nawet nie ma pozycji "Użytkownicy i komputery usługi Active Directory"). To podobno dlatego, że jeśli za vpnem jest kontroler domeny, który weryfikuje czy komputer może się zalogować za tego vpna, to Startera nie wpuści, bo on nie obsługuje logowania do domeny.

Jak to obejść?

Z góry wielkie dzięki!!!

-m
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: konfiguracja VPN na Win 7 Starterze IP: *.home.aster.pl 28.08.11, 12:55
      A jaki to VPN? Wbudowany?Sprawdzałes czy po wyłaczeniu firewalla zadziała?
      • galtom Re: konfiguracja VPN na Win 7 Starterze 29.08.11, 08:47
        I w jakim protokole sie laczysz?
        Skoro sam Windows starter nie obnsluguje polaczen VPN to sciagnij jakiegos darmowego klienta VPN (np. bit.ly/pOfXn2)
        • doktorant Re: konfiguracja VPN na Win 7 Starterze 29.08.11, 13:20
          > I w jakim protokole sie laczysz?

CHAP i MS-CHAP v2

Ściągnąłem OPEN VPN, sprawdzę; dzięki!
      • doktorant Re: konfiguracja VPN na Win 7 Starterze 29.08.11, 13:08
        > A jaki to VPN? Wbudowany?Sprawdzałes czy po wyłaczeniu firewalla zadziała?

Nie mam pojęcia; nie znam się na tym. Znajomy udzielił mi swojego loginu i hasła na serwerze w Szwecji po tym, jak w Chinach odkryłem, że przez TOR się nie połączę. Ale wyskakuje mi ten błąd i jak czytałem związany jest on właśnie z ograniczeniami Startera. :/
        • galtom Re: konfiguracja VPN na Win 7 Starterze 05.09.11, 09:06
          Trzeba było od tego zaczac, ze jestes w Chinach :-)
          Chinska cenzura wlaczy z operatorami serwerów VPN w taki sposob, ze chinscy ISP po prostu blokuja dostep do adresow IP (czasem calej puli) takich uslug. Tak samo jak z Chin nie polaczysz sie ze stronami przeciwnymi rezimowi tak nie polaczysz sie z serwerami VPN, ktre wladzaom sa znane.
    • Gość: Edek Re: konfiguracja VPN na Win 7 Starterze IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.11, 20:26
      Nie da się.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka