Dodaj do ulubionych

gadu-gadu i BSOD :(

IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 22.05.04, 17:58
włączam rano kompa i tuż przed pojawieniem się ikonki gg w trayu wywala mi
bsod z krytycznym wyjątkiem w oe 0028:00000013. naciskam dowolny klawisz,
ikonka gg pojawia się i znika i komp chodzi normalnie. resetuję i jest to
samo. gg się wyłącza, włączam je,jest ok, wszystko chodzi, wyłączam, włączam
i znowu bsod. odinstalowuję gg, czyszczę rejestr, instaluję ponownie i po
rejestracji znowu bsod tym razem wyjątek w 0028:i tu jakieś litery i cyfry...
co robić?? format nie wchodzi w grę;-)))
dać sobie spokój z tym gg i zainstalować inny komunikator? tylko jaki??
win98se, nic ostatnio nie instalowałem, regularnie skanuję antivirem i ad-
awarem.
Obserwuj wątek
    • barracuda7110 Re: gadu-gadu i BSOD :( 22.05.04, 18:50
      Heh dziwne. Na stronie gg stoi, że cuda się dzieją na systemach 2000, xp itp.
      Spróbuj może zainstalować jakieś poprawki do windowsa. Jak nie pomoże to zostaje
      Ci tlen, wpkontakt...
      • Gość: tajler Re: gadu-gadu i BSOD :( IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 22.05.04, 20:52
        z tlenem było jeszcze gorzej....po zainstalowaniu najpierw freeze zaraz po
        starcie windy, a za drugim razem reset zaraz po pojawieniu się ikonki w
        trayu...:(
        co to w ogóle jest ten wyjątek 0028:00000013 ???? pojawia się teraz czasami
        jak klikam na coś w necie....daję escape, okno Iexplorera się zamyka, ale
        wszystko chodzi normalnie (chyba....)
        o co chodzi?!?!?
        • Gość: pollak Re: gadu-gadu i BSOD :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.04, 21:04
          Masz jakiś program antywirusowy?
          • Gość: tajler Re: gadu-gadu i BSOD :( IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 22.05.04, 21:10
            AntiVir Personal Edition + Ad-Aware
            Myślisz że to wirus??
            • Gość: tajler Re: gadu-gadu i BSOD :( IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 22.05.04, 21:21
              Przeskanowałem Mks-Online i nic nie znalazł...
            • pollak Re: gadu-gadu i BSOD :( 22.05.04, 21:22
              Kurcze, napisałeś to w poście rozpoczynającym wątek. :)

Może to nie wirus, a program antywirusowy reaguje na coś. Napisałeś że dzieje
              sie to jak klikniesz na coś. Czy to powtarza się zawsze dla tych samych adresów?
              • pollak Re: gadu-gadu i BSOD :( 22.05.04, 21:22
                Ps. Tak gdybam tylko.
                • Gość: tajler Re: gadu-gadu i BSOD :( IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 22.05.04, 21:27
                  Za pierwszym razem, gdy kliknąłem na "pobierz nową wersję komunikatora" na
                  stronie gadu-gadu, a za drugim gdy kliknąłem na Forum Komputery na gazeta.pl ...
                  jest chyba jakaś prawidłowość: najpierw bsod po starcie, reset, otwiera IE i
                  pierwszy klik to znowu bsod..:(
                  Jest to naprawdę bez sensu...
                  • Gość: tajler Re: gadu-gadu i BSOD :( IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 22.05.04, 21:48
                    Jeszcze jedna refleksja;) wygląda na to, że ten wyjątek pojawia się podczas
                    pierwszego połączenia z netem (gg łączy się z serwerem i wyskakuje bład,
                    włączam IE, klikam na coś i znowu błąd)....
                    mam wrażenie, że to problem-nie-do-rozwiązania....:(( Blue screen może oznaczać
                    wszystko i nic...
                    • Gość: Nau Re: gadu-gadu i BSOD :( IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.04, 17:32
                      A może zajrzyj do FAQów i wykonaj te same kroki co dla xp i nt? może pomoże?
                      • aka10 Re: gadu-gadu i BSOD :( 23.05.04, 17:56
                        Sprobuj MSN zamiast GG i sprawdz tez,czy ten program antywirusowy jest
                        aktualny.Pozdrawiam.
    • Gość: tajler Re: gadu-gadu i BSOD :( IP: *.intelline.pl / *.intelline.pl 23.05.04, 17:59
      jestem juz pewien, że to nie problem z gadu gadu. coś dzieje się podczas
      pierwszego połączenia z netem po włączeniu kompa...włączam kompa, gg łączy się
      z serwrem i wtedy błąd, albo po włączeniu kompa otwieram jakąś stronę, klikam
      na coś i błąd...naciskam dowolny klawisz i dalej wszystko chodzi normalnie...
      jest to bardzo dziwne i zdaję sobie sprawe ze na takie ciekawostki najlepszym
      lekarstwem jest format:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka