Dodaj do ulubionych

Kabel pendrive-TV LCD

IP: *.aster.pl 02.10.11, 19:42
Witam

Chciałbym podłączyć pendrive do TV LCD ale nie jestem pewien jakiego kabla mi potrzeba. Proszę o radę (a może potrzeba kilku kabli np osobny do video i osobny do audio)

Pozdrawiam
wigton
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.zask.pl 02.10.11, 19:46
      Jezeli telewizor ma port USB to wystarczy podlaczyc do niego pendrive, nie potrzeba do tego kabli. Jezeli nie ma portu USB to nie podlaczysz.
    • Gość: bbbbb Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.stk.vectranet.pl 02.10.11, 19:47
      I trzeci do tekstu.
      • Gość: wigton Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.aster.pl 02.10.11, 21:19
        Ale skoro da się podłączyć kamerę, aparat, konsolę, to chyba musi mieć usb? Gdzie w LCD zazwyczaj znajduje się takie wejście?
        • Gość: bbbbb Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.stk.vectranet.pl 02.10.11, 21:28
          z boku albo od tylca
        • wariant_b Re: Kabel pendrive-TV LCD 02.10.11, 21:51
          Gość portalu: wigton napisał(a):
          > Gdzie w LCD zazwyczaj znajduje się takie wejście?

W najnowszych modelach.
          Żeby mieć wejście USB, telewizor musi umieć przetwarzać pliki multimedialne.

Może miałeś na myśli odtwarzacz multimedialny a nie pendrive? Wtedy ma USB do zasilania
          i komunikacji z komputerem i może mieć microHDMI do podłączenia z telewizorem.
          Kabla microHDMI-HDMI z reguły nie dołączają i trzeba go sobie zorganizować.
        • Gość: lajosz Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 22:06
          Podaj dokładną nazwę i model tego TV, a za chwilę będziesz wiedział co możesz do niego podłączyć.

Jadnak przypomnę, że zdecydowana większość telewizorów ma jakąś instrukcję obsługi w której zazwyczaj jest napisane co i gdzie można podłączać.
          • Gość: mufi Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.home.isko.net.pl 02.10.11, 22:22
            Gość portalu: lajosz napisał(a):

> Jadnak przypomnę, że zdecydowana większość telewizorów ma jakąś instrukcję obsł
            > ugi w której zazwyczaj jest napisane co i gdzie można podłączać.

Ale to trzeba jeszcze umieć czytać a nie tylko pisać :P
            • Gość: lajosz Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 22:35
              Sugerujesz, że kolega wigton, to policjant ?
              • Gość: wigton Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.aster.pl 02.10.11, 23:14
                Policjantem akurat nie jestem, poza tym takie dowcipy chyba już są z lekka nieaktualne, bo rodem z lat 80-tych. Oczywiście, że przeczytałem instrukcję, ale wciąż mam wątpliwości, dlatego pytam. Nie ma w niej specyfikacji (choć powinna być) a więc nie wiadomo czy wejście USB jest dostępne. Model Philips Philips 32 PFL 3312
                • wariant_b Re: Kabel pendrive-TV LCD 02.10.11, 23:44
                  Patrząc na opisy modelu za stronie Philipsa odnoszę nieodparte wrażenie,
                  że gniazda USB ten telewizor (jak większość) nie posiada.
                  Jest ono w nowszych 32PFL3606.
                  • Gość: wigton Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.aster.pl 02.10.11, 23:59
                    Dzięki za odpowiedź. Czy byłoby to możliwe obejrzenie filmów z pendrive na tym TV w jakiś inny sposób?
                    • Gość: lajosz Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 05:34
                      Instrukcja obsługi strona 5.
                      "Przegląd przycisków i złączy telewizora"
                      Nie ma tam nic o USB, jak również w całej instrukcji nie występuje nawet termin USB.

Jednak oczywiście dla chcącego nic trudnego.
                      Proponuję zakup tunera DVB-T (naziemna telewizja cyfrowa) z wejściem USB.
                      Można kupić całkiem niedrogi i (moim zdaniem) bardzo dobry tuner DVB-T firmy Cabletech.
                      Sam taki mam i mogę z czystym sumieniem polecić.
                      Nie dość, że zyskujesz możliwość oglądania cyfrowej telewizji naziemnej, to jeszcze obsługa wszelakich filmów odtwarzanych z pendrive-a tudzież innych urządzeń USB podłączonych do portu USB tego urządzenia odbywa się bardzo (zaś moim zdaniem) szybko i bezproblemowo.
                      Podłączyłem dysk zewnętrzny i odtwarzałem z niego film Ful lHD (1920 × 1080) w formacie MKV i szło bez najmniejszych problemów.
                      Oczywiście zrobisz jak uważasz.
                      • Gość: wigton Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.aster.pl 03.10.11, 08:02
                        Dziękuję raz jeszcze
    • Gość: wigton Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.aster.pl 03.10.11, 00:43
      Dzięki za wszystkie posty. Już wiem jak jest. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka