Gość: wigton IP: *.aster.pl 02.10.11, 19:42 Witam Chciałbym podłączyć pendrive do TV LCD ale nie jestem pewien jakiego kabla mi potrzeba. Proszę o radę (a może potrzeba kilku kabli np osobny do video i osobny do audio) Pozdrawiam wigton Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kolobos Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.zask.pl 02.10.11, 19:46 Jezeli telewizor ma port USB to wystarczy podlaczyc do niego pendrive, nie potrzeba do tego kabli. Jezeli nie ma portu USB to nie podlaczysz. Link Zgłoś
Gość: bbbbb Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.stk.vectranet.pl 02.10.11, 19:47 I trzeci do tekstu. Link Zgłoś
Gość: wigton Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.aster.pl 02.10.11, 21:19 Ale skoro da się podłączyć kamerę, aparat, konsolę, to chyba musi mieć usb? Gdzie w LCD zazwyczaj znajduje się takie wejście? Link Zgłoś
Gość: bbbbb Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.stk.vectranet.pl 02.10.11, 21:28 z boku albo od tylca Link Zgłoś
wariant_b Re: Kabel pendrive-TV LCD 02.10.11, 21:51 Gość portalu: wigton napisał(a): > Gdzie w LCD zazwyczaj znajduje się takie wejście? W najnowszych modelach. Żeby mieć wejście USB, telewizor musi umieć przetwarzać pliki multimedialne. Może miałeś na myśli odtwarzacz multimedialny a nie pendrive? Wtedy ma USB do zasilania i komunikacji z komputerem i może mieć microHDMI do podłączenia z telewizorem. Kabla microHDMI-HDMI z reguły nie dołączają i trzeba go sobie zorganizować. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 22:06 Podaj dokładną nazwę i model tego TV, a za chwilę będziesz wiedział co możesz do niego podłączyć. Jadnak przypomnę, że zdecydowana większość telewizorów ma jakąś instrukcję obsługi w której zazwyczaj jest napisane co i gdzie można podłączać. Link Zgłoś
Gość: mufi Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.home.isko.net.pl 02.10.11, 22:22 Gość portalu: lajosz napisał(a): > Jadnak przypomnę, że zdecydowana większość telewizorów ma jakąś instrukcję obsł > ugi w której zazwyczaj jest napisane co i gdzie można podłączać. Ale to trzeba jeszcze umieć czytać a nie tylko pisać :P Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.11, 22:35 Sugerujesz, że kolega wigton, to policjant ? Link Zgłoś
Gość: wigton Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.aster.pl 02.10.11, 23:14 Policjantem akurat nie jestem, poza tym takie dowcipy chyba już są z lekka nieaktualne, bo rodem z lat 80-tych. Oczywiście, że przeczytałem instrukcję, ale wciąż mam wątpliwości, dlatego pytam. Nie ma w niej specyfikacji (choć powinna być) a więc nie wiadomo czy wejście USB jest dostępne. Model Philips Philips 32 PFL 3312 Link Zgłoś
wariant_b Re: Kabel pendrive-TV LCD 02.10.11, 23:44 Patrząc na opisy modelu za stronie Philipsa odnoszę nieodparte wrażenie, że gniazda USB ten telewizor (jak większość) nie posiada. Jest ono w nowszych 32PFL3606. Link Zgłoś
Gość: wigton Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.aster.pl 02.10.11, 23:59 Dzięki za odpowiedź. Czy byłoby to możliwe obejrzenie filmów z pendrive na tym TV w jakiś inny sposób? Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 05:34 Instrukcja obsługi strona 5. "Przegląd przycisków i złączy telewizora" Nie ma tam nic o USB, jak również w całej instrukcji nie występuje nawet termin USB. Jednak oczywiście dla chcącego nic trudnego. Proponuję zakup tunera DVB-T (naziemna telewizja cyfrowa) z wejściem USB. Można kupić całkiem niedrogi i (moim zdaniem) bardzo dobry tuner DVB-T firmy Cabletech. Sam taki mam i mogę z czystym sumieniem polecić. Nie dość, że zyskujesz możliwość oglądania cyfrowej telewizji naziemnej, to jeszcze obsługa wszelakich filmów odtwarzanych z pendrive-a tudzież innych urządzeń USB podłączonych do portu USB tego urządzenia odbywa się bardzo (zaś moim zdaniem) szybko i bezproblemowo. Podłączyłem dysk zewnętrzny i odtwarzałem z niego film Ful lHD (1920 × 1080) w formacie MKV i szło bez najmniejszych problemów. Oczywiście zrobisz jak uważasz. Link Zgłoś
Gość: wigton Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.aster.pl 03.10.11, 08:02 Dziękuję raz jeszcze Link Zgłoś
Gość: wigton Re: Kabel pendrive-TV LCD IP: *.aster.pl 03.10.11, 00:43 Dzięki za wszystkie posty. Już wiem jak jest. Pozdrawiam Link Zgłoś