Dodaj do ulubionych

Dysk C nie chce się sformatować :(

IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.11, 12:34
Mam problem z dyskiem C. Chciałam go sformatować i wgrać sobie nowego windowsa, bo komp mi muli, mam wirusy, ostatnio wykryło trojana i np. nie moge skopiować nic na płytę, bo wyskakuje,że system windows napotkał problem i nie da się.
Niestety przy próbie sformatowania dysku C wyskakuje informacja, że "Nie można sformatować tego dysku. Zakończ działanie wszystkich narzędzi dyskowych i innych programów, które korzystaja z tego dysku oraz upewnij się, czy w żadnym oknie nie jest wyświetlana zawartość dysku. Wtedy ponów formatowanie."
Programy mam wyłączone(przynajmniej tak mi się wydaje, sprawdzam, ale nie widze, żeby jakis program był uruchomiony) i ciągle ten komunikat wyskakuje. Pomyslałam, że jak wgram na stary nowy windows to może sie wtedy uda sformatować, ale niestety nic z tego. Może mi ktos pomóc?Jak sformatowac ten dysk C?
Obserwuj wątek
    • Gość: aqq Re: Dysk C nie chce się sformatować :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.11, 13:03
      nie sformatujesz dysku z poziomu systemu, na którym jest on zainstalowany
      użyj np. płyty instalacyjnej z systemem
      wystartuj z niej, tj. z tej płyty, komputer i w trakcie instalacji systemu możesz sformatować dysk
      lub programu GParted, którym dokonasz formatu
    • Gość: bbbbb Re: Dysk C nie chce się sformatować :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.11, 13:17
      Wpisz w google formatowanie dysku lub instalacja systemu dla zielonych.
    • wariant_b Re: Dysk C nie chce się sformatować :( 02.11.11, 14:16
      Przy instalacji nowego systemu będziesz miała możliwość pozostawienia
      istniejącej partycji, jej sformatowania lub usunięcia i założenia ponownie.
      Wybierz formatowanie.

Jeśli masz kilka partycji, sprawdź najpierw dokładnie, czy nie są zainfekowane,
      bo bardzo dużo wirusów bez problemu przeżyje formatowanie tylko
      partycji systemowej a pozostawienie pozostałych i zainstalują się ponownie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka