Dodaj do ulubionych

ograniczony dostep do internetu wifi

04.11.11, 20:59
Witam,
Mam laptopa Toshiba, win7, router bezprzewodowy D-link i problem z internetem.
Wszystko dziala jak nalezy dopoki mam podlaczony do laptopa zasilacz. Gdy chce pracowac na samej baterii po krotkim czasie pojawia mi sie ikonka ograniczonego dostepu do internetu i oczywiscie problem z przegladaniem.
W panelu sterowania w opcjach zasilania w ustawieniach bezprzewodowej karty sieciowej ustawilam maksymalna wydajnosc na baterii i zasilaczu. Co jeszcze moge zrobic?
Dodam, ze drugi laptop (tez Toshiba ale inny model i Vista) nie ma takiego problemu chociaz ustawienia sa takie same. Ktos ma jakis pomysl? Co powinnam zrobic?
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: ograniczony dostep do internetu wifi 04.11.11, 22:24
      A co masz w menedżerze urządzeń dla zarządzania energią?
      • lady-magda Re: ograniczony dostep do internetu wifi 04.11.11, 22:32
        W menedzerze urzadzen jesli chodzi o energie to pojawia mi sie tylko pozycja "baterie" i tam mam:
        bateria kompozytowa Microsoft
        bateria Microsoft o metodzie kontroli zgodnej z ACPI
        zasilacz Microsoft
        wszystkie te urzadzenia dzialaja poprawnie

chyba, ze to nie o to chodzi?
        • wariant_b Re: ograniczony dostep do internetu wifi 04.11.11, 22:50
          Nie, chodzi o kartę WiFi.
          • lady-magda Re: ograniczony dostep do internetu wifi 05.11.11, 06:50
            Aha, mam tam 2 karty sieciowe i odznaczylam w zarzadzaniu energia opcje wylaczania w celu oszczedzania energii. Sprobuje czy to pomoglo, dzieki
            • lady-magda Re: ograniczony dostep do internetu wifi 05.11.11, 06:57
              Niestety nadal mnie rozlacza :(
              • serenita123 Re: ograniczony dostep do internetu wifi 05.11.11, 08:14
                nie mam Toshiby lecz Asusa i tu jest aplikacja Power4Gear, która współpracuje z mechanizmami zarządzania energią oraz wydajnością - mogę wybierać ręcznie, jak wydajnie/prądożernie ma pracować lapek i aplikacja automatycznie zmienia tryb wydajności/prądożerności w zależności od tego czy jadę na kablu, czy na baterii
                każdy z tych trybów mogę modyfikować
                może i w Toshibie jest taki programik?
              • wariant_b Re: ograniczony dostep do internetu wifi 05.11.11, 08:23
                A może coś stąd pomoże:

forums.toshiba.com/t5/Networking-Wi-Fi/Wireless-Problem-on-Toshiba-Satellite-C655-S5068/td-p/124789
                support.microsoft.com/kb/928152/en-us?fr=1
                • icservice Re: ograniczony dostep do internetu wifi 07.11.11, 05:43
                  typowy problem :)
                  • lady-magda Re: ograniczony dostep do internetu wifi 07.11.11, 20:41
                    powyzsze rozwiazania nie pomogly - moze jeszcze ktos pomoze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka