Dodaj do ulubionych

Zacinajaca myszka

IP: *.icpnet.pl 15.11.11, 12:19
Dziwne rzeczy dzieja sie w kompie... Wyglada to tak jakby myszka byla uszkodzona i sie zacinala. Co chwile kursor myszki zatrzymuje sie na chwile. Wydaje mi sie, ze te chwile przestoju sa coraz dluzsze. Wczoraj zainstalowany Windows XP Pro, NOD Esmart Security, czy jkakos tak... Wydaje mi sie, ze zaczelo sie tak robic po otwarciu Internet Explorera.

Co to moze byc ??

Kiedys mi sie na roznych kompach trafial podobny problem, tylko inne objawy. Coraz bardziej spadala szybkosc internetu, w koncu praktycznie wcale nie dziala. Podobno jakis wirus sie instalowal zaraz po nawiazaniu polaczenia z netem... Nie wiem czy to prawda bo na innych komputerach tego nie bylo...
Obserwuj wątek
    • Gość: aqq Re: Zacinajaca myszka IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 12:26
      podłącz inną myszkę
      a tę podłącz do innego kompa
      dowiesz się co szwankuje
      • bimota Re: Zacinajaca myszka 15.11.11, 14:17
        To nie wina myszki. Problem znika po reinstalce XP.
        • Gość: king Re: Zacinajaca myszka IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 18:14
          kiedys mialem taki sam problem. Niestety nie rozwiazany. Reinstalacja pomogła radykalnie, ale jest to dosc zastanawiające.
          • Gość: Bimota Re: Zacinajaca myszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 19:05
            No ale nie bede codziennie instalowal...
            • Gość: aqq Re: Zacinajaca myszka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.11, 11:44
              zamiast reinstalować cały system
              w Menedżerze urządzeń usuń:
              -mysz i inne urządzenia wskazujące
              -wszystkie kontrolery USB

po ponownym uruchomieniu kompa zostaną wykryte te usunięte urządzenia i system przywróci im oryginalne sterowniki

• Gość: ( Re: Zacinajaca myszka IP: *.dynamic.chello.pl 15.11.11, 20:49
      Przede wszystkim sprawdź czy problem występuje w trybie awaryjnym:
      www.fixitpc.pl/topic/5694-start-w-trybie-awaryjnym-safe-mode/
      Wykluczysz w ten sposób wpływ oprogramowania antywirusowego oraz innych programów działających w tle.

Jeżeli chodzi o wirusy to pokaż logi z OTL na wklej.org:
      forum.gazeta.pl/forum/w,430,102884243,102884243,Przeczytaj_zanim_napiszesz_Zasady_dzialu_.html
    • bimota Re: Zacinajaca myszka 15.12.11, 16:36
      Jest jeszcze inny problem...

Na kilku komputerach mialem przypadki, ze przestawala dzialac myszka USB, trzeba bylo wyjac z gniazda i wlozyc - zaczynala znow dzialac. PRzyciski zwykle dzialaly, kursor sie tylko nie ruszal.

Rzadko sie to zdazalo, ale np. wczoraj, gdy podlaczylem 2. dysk twardy, myslalem, ze cholery dostane...
    • Gość: mysql Re: Zacinajaca myszka IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.11, 21:51
      Miałem kiedyś podobny problem z myszką na usb i na kablu, nie mialo to znaczenia. Wszystko niby działa bez zmian, a z myszą nie mozna sobie poradzic. Forumowicze tez nie pomogli. Reinstalka pomogła zdecydowanie i jak na razie wszystko działa ....juz rok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka