Dodaj do ulubionych

MP4 conventer

IP: *.limes.com.pl 25.12.11, 19:47
Witam,
potrzebuje FACHOWEJ rady. Szukam konwentera z plików avi (filmowych) na pliki mp4.
Uprzedze już ciętą ripostę:) wiem, że jest wiele programow i wystarczyc wpisac w google mp4 conventer, ale ja szukam takiego co przekonwertuje kazdy film w taki sposob aby na moim tablecie chodzic nie zacinajac sie. jak sciagam z neta filmy z tym rozszerzeniem (mp4) to na tablecie smiga bez problemu jak przekonwertowalem jakis film pelnometrazowy avi na mp4 to niewiadomo czemu chodzi jak muł (moze chodzi o jakas rozdzielczosc, nie wiem nie znam sie)
po drugie zalezy mi aby jak mam film i napisy konwenter wklejal je od razu do filmu zeby na tablecie byly juz wklejone napisy w filmie.
mam androida

prosze o pomoc dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: ttt Re: MP4 conventer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 23:59
      To jest FACHOWA rada:
      1. Jest wiele programow i wystarczy wpisać w google mp4 conveRter
      2. Po ściągnięciu programu poczytać w google co to jest bitrate i rozdzielczość.
      3. Zapoznać się z możliwościami swojego "androida".
      4. Przekonwertować plik z uwzględnieniem możliwości "androida"
      To że chodzi jak muł, to wina niewłaściwych parametrów konwersji a nie programu.
      • Gość: Macho Re: MP4 conventer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.11, 22:59
        Mało prawdopodobne aby proteza urządzenia informatycznego jakim jest tablet była w stanie uciągnąć MP4 AVC. Możliwe, że ASP jakoś tam pójdzie, ale na cuda bym nie liczył.
    • Gość: a Re: MP4 conventer IP: *.home.aster.pl 27.12.11, 17:15
      Ustaw 23.976/24 klatki na sekundę, rozdzielczość w granicach 480 linii i powinno pójść gładko. A najlepiej zobacz jakie mają parametry filmy (program mediainfo), które odtwarzane są gładko i takie (bądź niższe) ustaw w konwersji. Dobrym programem jest avidemux.
      • Gość: vito Re: MP4 conventer IP: *.limes.com.pl 27.12.11, 21:17
        Serdecznie dziekuje za fachową rade
        pozdrawiam!
      • Gość: vito Re: MP4 conventer IP: *.limes.com.pl 27.12.11, 21:36
        sciagnalem 2 programy ktore polecales mediainfo pokazuje 27,0000kl/s 357kb/s 320*176 (16:9), podpowiedz prosze gdzie te wartosci wprowadze w avidemux'ie, bo o ile format wideo i dzwieku znalazlem, o tyle nie widze w ktorym miejscu wpisuje sie klatki i te inne wartosci. wybacz za laiczne pytania,ale nie znam sie na tynm
        • Gość: a Re: MP4 conventer IP: *.home.aster.pl 28.12.11, 09:38
          Rozdzielczość : filters->transform->resize
          Ilość klatek: video->frame rate

720 linii to stanowczo za dużo. Taki tablet uciągnie do 480.
          • Gość: a Re: MP4 conventer IP: *.home.aster.pl 28.12.11, 09:47
            W audio zamiast copy (czyli nie rób nic) ustaw mp3
      • Gość: vitoo Re: MP4 conventer IP: *.limes.com.pl 27.12.11, 23:02
        co robie zle? jak ustawic wlasciwie parametry szer i wyk klatek?
        imageshack.us/photo/my-images/714/10525321.jpg/
        imageshack.us/photo/my-images/638/18405442.jpg/
        film sala samobojcow gra idealnie, ten drugi zacina do tego nie slysze dzwieku.......
        • Gość: . Re: MP4 conventer IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.11, 23:25
          Otwórz szeroko oczy i zobacz jaką video ma dużą rozdzielczość, bitrate w tym filmie abc.
          Audio również ma większe bitrate i częstotliwość próbkowania
          Użyj prostego programu:
          forum.gazeta.pl/forum/w,34,131862706,131864645,Re_Program_do_wklejania_napisow.html
        • etom Re: MP4 conventer 28.12.11, 02:28
          Sciagnij ten kombajn do konwertowania, znajdziesz tam gotowce do ustawienia pod swoj sprzet.
          dvdvideosoft.com/pl/free-dvd-video-software.htm
          Mozna tez z tej strony pobrac tylko konkretne konwertery.
        • wariant_b Re: MP4 conventer 28.12.11, 08:40
          Gość portalu: vitoo napisał(a):
          > co robie zle?

Nie ustawiasz filtra na rozmiar klatki, nie ustawiasz konfiguracji audio (bitrate)
          ani nie filtrujesz dźwięku do stereo - jeśli to ten pierwszy film jest wzorcem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka