IP: *.anax.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.04, 09:35
czy ktoś zna program do wspomagania wysylania-odbierania poczty -mam na myśli
sciąganie częściami tak jak robi np.flashGet z programami z internetu ,i
najlepiej żeby intregnował się z outlookiem -ostatnio przy ściąganiu poczty
do końca nie ściąga pocztę ,co powoduje że przy większych plikach zaczyna od
nowa ściągać
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gray Re: poczta 06.06.04, 09:46

na twoim miejscu starałbym się wybrać program jak najmniej zintegrowany z
      outlookiem :)
    • Gość: jerek Re: poczta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 10:29
      Grey ma absolutną rację, podczepianie dodatkowych elementów pod słaby silnik nie usprawnia go.
      Sprróbuj prościej - masz problem z outlookiem - zmień program pocztowy ( bat, opera)
      • Gość: fan myie2.com Re: poczta IP: 83.168.96.* 06.06.04, 10:46
        Zauważ że ci powyżej nie proponują Ci nic sensownego (jakieś zawieszające się
        baty, operowe m2, chcesz mieś problem z importowaniem to je instaluj. A czy nie
        możesz po prostu wejść na swoje konto z www. Zaznacz załącznik prawą myszką,
        wybierz akcelerator (ja mam Internet Download Accelerator -polecam) i kliknij
        pobieraj. IEA sam zacznie ściągać, jesli duży plik to podzieli na części, jeśli
        zerwie to zacznie od zerwanego itd.
        IDA westbyte.com
        • Gość: marrapog Re: poczta IP: *.acn.waw.pl 06.06.04, 10:51
          Po angielsku bo nie chce mi sie tlumaczyc:
          Also, on slow connections using the Headers Only mode in Outlook, an expanded
          plain text header preview now gives users more information to help them decide
          whether to download the full item or not.
          albo sciagac partiami recznie
          albo napisac sobie vbs i sciagac po 10 albo wg rozmiaru
        • gray Re: poczta 06.06.04, 10:53

żadna z 3 wersji the bat!, których używałem i używam nigdy nie zawiesiła się.

i jeszcze pytanie techniczne - kiedy maile zapchają już całą skrzynkę to
          zakłdadasz sobie nową, tak? :)
          • Gość: marrapog Re: poczta IP: *.acn.waw.pl 06.06.04, 13:54
            gray napisał:

>
            > żadna z 3 wersji the bat!, których używałem i używam nigdy nie zawiesiła się.

Bat jest z pewnoscia swietnym klientem. Ale ludziska chca outlooka ew. oe i co
            zrobisz?

> i jeszcze pytanie techniczne - kiedy maile zapchają już całą skrzynkę to
            > zakłdadasz sobie nową, tak? :)

Maile nie zapchaja skrzynki bo po sciagnieciu tych co potrzebujesz reszte
            wyrzucasz.
            • gray Re: poczta 06.06.04, 14:11
              Gość portalu: marrapog napisał(a):

> Bat jest z pewnoscia swietnym klientem. Ale ludziska chca outlooka ew. oe i co
              > zrobisz?

mnie to osobiście nie przeszkadza do momentu, w którym muszę komuś takiego
              outlooka lub cały system naprawiać :/

> Maile nie zapchaja skrzynki bo po sciagnieciu tych co potrzebujesz reszte
              > wyrzucasz.

no ale czym się później czyta ściągnięte maile? outlookiem? :) no chyba, że do
              plain text zapisywać ale przecież to się mija z celem bo program pocztowy służy
              właśnie do sprawnego zarządzania pocztą... ludzie zaskakują mnie prawie
              codziennie ;D
              • Gość: fan myie2.com Re: poczta IP: 83.168.96.* 06.06.04, 15:16
                gray napisał:
                > Gość portalu: marrapog napisał(a):
                > mnie to osobiście nie przeszkadza do momentu, w którym muszę komuś takiego
                > outlooka lub cały system naprawiać :/

Czyli od momentu w którym MUSISZ naprawiać komuś outloka ZACZYNA CI TO
                PRZESZKADZAĆ. A dlaczego musisz, mój ty biedny zmuszany? Pewnie jak prostytutkę
                zamknęli cie do burdelu, zabrali dowód i zmuszają cie?.
                • gray Re: poczta 06.06.04, 15:40
                  Gość portalu: fan myie2.com napisał(a):

> Czyli od momentu w którym MUSISZ naprawiać komuś outloka ZACZYNA CI TO
                  > PRZESZKADZAĆ.

dokładnie. a wiąże się to z podetknięciem użytkownikom pod nos niedopracowanego
                  produktu oraz ich ignorancją w zakresie własnego bezpieczeństwa. w zasadzie to
                  powinienem się cieszyć z głupich użytkowników ale czasami staje się to męczące.

> A dlaczego musisz, mój ty biedny zmuszany?

bo, między innymi, na tym opiera się wykonywana przeze mnie praca. oczywiście,
                  że tak naprawdę nie muszę ale w takim wypadku można powiedzieć, że nikt nie musi
                  zarabiać.

> Pewnie jak prostytutkę zamknęli cie do burdelu, zabrali dowód i zmuszają cie?.

dzięki za ładne porównanie. na którą jutro do przedszkola idziesz?
                  • Gość: fan myie2.com Re: poczta IP: 83.168.96.* 06.06.04, 16:04
                    Mętnie się tłumaczysz, mój drogi gray
                    • gray Re: poczta 06.06.04, 17:40

a mi się wydaje, że czytasz to tak jak chcesz przeczytać a nie tak jak jest
                      napisane.

gdybyś jeszcze był skłonny wyjaśnić o co ci tak naprawdę chodzi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka