Dodaj do ulubionych

Kłopot z Service Packiem dla XP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 11:15
Przyznaję się - jestem złodziejem, tzn. zainstalowałem sobie "tanią" wersję
Windowsa XP. No i problem polega na tym, że ściągnąwszy sobie SP1 nie mogę go
zainstalować, bo klucz rejestracyjny jest wg niego zły. Da się coś z tym
zrobić?
Obserwuj wątek
    • gray Re: Kłopot z Service Packiem dla XP 09.06.04, 11:22

tak. zainstalować "drogą" wersję i zarejestrować ją albo dalej korzystać ze
      złodziejskich metod.
    • Gość: Reader Mozesz IP: *.mci.co.uk 09.06.04, 11:31
      za ok. 400-500 zl uaktualnic Windows (do wersji Home) ;-)
      • Gość: Erwin Re: Mozesz IP: *.slupiec.sdi.tpnet.pl 09.06.04, 16:31
        Kiedys bylo cos o tym na Jamie oraz przeszukaj grupy dyskusyjne a napewno
        znjadziesz rozwiązanie problemu. Równie dobrze, mozesz sobei zalatwic Winde
        odrazu z SP1.
    • Gość: Artur Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: *.sasknet.sk.ca 09.06.04, 17:53
      Byl chyba na ten temat watek w zeszlym roku. Piecyk chyba pisal, zeby w ogole nie instalowac SP1 bo komputer moze zwolnic. Uzyj wyszukiwarki na haslo SP1 i ogranicz do 2004 roku a pewnie znajdziesz.
      • Gość: Artur Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: *.sasknet.sk.ca 09.06.04, 17:59
        tfuuu, mialo byc 2003
      • Gość: piecyk gazowy Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:15
        No, fakt, zwróciłem uwagę, że po instalacji niektóre programy uruchamiają się
        10 razy wolniej (przyznał to oficjalnie MS), niemniej ja jednak radziłbym teraz
        instalować SP, choć na jednym kompie mam a na drugim nie. Niekiedy nawet SP1
        jest "krytycznie niezbędny" (np. jeśli ma się kontroler USB 2, bez SP nie
        będzie poprawnie działał).
    • Gość: gość Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: 62.181.161.* 09.06.04, 18:41
      Posłuchaj rady Eerwina albo poczekaj 2-3 m-ce wyjdzie SP2 a na bazarach będą w
      pierwszej kolejności.W Gdańsku 30 zł.
    • lukesky1 Re: Kłopot z Service Packiem dla XP 09.06.04, 22:38
      Eee, tam. Nie nazywaj sie od razu zlodziejem.
      Nie przesadzajmy z poprawnoscia polityczna.
    • Gość: rhemek Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 23:00
      Niedlugo wyjdzie sp2 I microsoft bedzie zmuszal po zaintalowaniu do ponownej
      rejestracji. Mam oryginalnego winda ale zmuszanie do ponownej rejestracji to
      wedlug mnie przerzucanie na uzytkownika walki z piractwem. A gdybym zgubil
      klucz bo kupilem go ponad 2 lata temu , to nie mialbym prawa do uaktualnienia
      LEGALNIE zarejestrowanego produktu?? Piraci i tak to obejda w 2 tygodnie a
      uderzy znowu w uczciwych...
      • Gość: JP Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 10.06.04, 03:26
        Przy instalacji SP1 czy SP2 program instalacyjny nie pyta o klucz wiec nie
        musisz go miec pod reka. Wystarczy, ze masz legalny WindowsXP.

MS nigdy nikogo nie zmuszal, nie zmusza i nie bedzie zmuszal do instalowania
        poprawek czy service packow. Zaleca robic to dla wygody i bezpieczenstwa
        uzytkownika.
        • Gość: fan myie2.com Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: 83.168.96.* 10.06.04, 12:00
          A ja mam zupełnie inną radę. Odpuść sobie wszelkie kontakty z update
          Microsoftu, nie instaluj żadnych SP1,2 itp. Po prostu doinstaluj nakładkę
          myie2, wyłącz ActiveX (w razie potrzeby punktowo dopuszczaj), odznacz działanie
          filtrów reklam, pop-upów, i rozrzerzeń (np. exe,cab itp) i śpisz spokojnie,
          doinstaluj dobrego firewalla ---
          • Gość: rhemek Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 12:23
            wyslij mi na maila jak mozesz.rhemek@poczta.onet.pl informacje skad to sciagnac
            jak spolszczyc i ustawic to tak zrobie. z gory dziekuje.
            • Gość: fan myie2.com Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: 83.168.96.* 10.06.04, 12:32
              jest wiele żródeł, np:
              dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=17&id=510 główna nakładka
              dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=39&id=511 polskie litery
              lub po prostu:

Zacznij od strony:
              głównej myie2.com
              pluginy: myie2.tarapages.com/
              skiny: www.skinnable.com/
              forum m2.overseasky.net/
              • rhemek Re: Kłopot z Service Packiem dla XP 10.06.04, 15:33
                zainatalowalem i wcale nie jest lepsza od iE z nakladka avant brovser, ktorego
                uzywam . Mam wszsytkie przegladarki i kazda mam male plusy i wady. zadna nie
                jest doskonala.
                • Gość: fan myie2.com Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: 83.168.96.* 10.06.04, 15:46
                  Ja też po paru godzinach używania miałem podobne wrażenie, Dopiero po dwóch
                  dniach jak zacząłem odkrywać co rusz to nowe funkcje, których brak w Avant
                  Browser - zaczałem ją doceniać. Podorabiałem sobie własne skiny, ulubione na
                  lewo, plus setki dodatkowych pluginów - mam w tej chwili, niezawodną maszynę,
                  taką o jakiej myślałem. Jak ci nie pasuje, wyinstaluj i wracaj do tych swoich
                  SPacków. Mnie nie potrzebne.
                  • rhemek Re: Kłopot z Service Packiem dla XP 10.06.04, 15:59
                    wiesz co ty naprawde jestes jak hitlerowcy: albo ktos podziela twoje zdanie
                    albo ... do gazu :)
                    • rhemek Re: Kłopot z Service Packiem dla XP 10.06.04, 16:00
                      choc przyznaje zaczyna mi sie podobac funkcja automatycznego logowania na
                      forum :0 zawsze mnie wnerwialo ze musialem to robic recznie :)
                    • Gość: fan myie2.com Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: 83.168.96.* 10.06.04, 16:02
                      Nic nie rozumiem. Kto cie tu obraża?. Nie pasuje ci myie2 to wyinstaluj i
                      wracaj do swojego SP. To cię obraziło ty mój przewrażliwiony prawiczku?
          • Gość: JP Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 11.06.04, 09:49
            Gość portalu: fan myie2.com napisał(a):

> A ja mam zupełnie inną radę. Odpuść sobie wszelkie kontakty z update
            > Microsoftu, nie instaluj żadnych SP1,2 itp

Ciesze sie razem z toba ze masz fun z ta myie ale musisz wiedziec ze
            aktualiazja systemu o ktorej piszesz, tylko w malym stopniu dotyczy
            przegladarki IE.
            Zastanow sie. Odradzasz aktualizowania systemu WinXP po to zeby uzytkownicy
            tego systemu nie korzystali z jego usprawnien, poprawek i lat?
            Po to aby jakies urzadzenia lub programy zainstalowane w ich komputerze zle
            dzialaly?
            Chyba sie zagalopowales :)
        • Gość: rhemek Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 12:21
          O ile sie nie myle Microsoft WYRAZNIE podal, ze po instalacji SP2 bedzie trzeba
          podac jeszcze raz klucz. Czyli zarejestrowac winda od nowa. Tym samym Microsoft
          zrownuje legalnych uzytkownikow z piratami. Kupujac winda nie bylo mowy o tym ,
          ze bede musial sie ciagle uwierzytelniac. Udostepnianie nakladek na bledy w
          sprzedanym programie to ich psi obowiazek i tyle !!!
          • Gość: fan myie2.com Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: 83.168.96.* 10.06.04, 16:11
            A ja w filtrach dopisałem dla TEGO, gazetowego forum jeszcze dodatkowe
            restrykcje:
            Nacisnąć prawym przyciskiem na dole edycje listy filtrów>>filtr zawartości.
            dopisałem tam z forum zbędne elementy grafiki:
            *stopka_ban*
            *stopka_new*
            *z953941h.gif*
            Strony z tego forum bez tych elementów, ładują mi się w..... sekundę
            • Gość: JP Re: Kłopot z Service Packiem dla XP IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 11.06.04, 09:58
              W podstawowej wersji IE tez to mozna zrobic.
              Otwierasz Opcje Internetu - zakladka Securyty - przycisk Restricted Sites i
              wpisujesz ta liste.
              Ta droga juz od dawien dawna mozna w IE blokowac reklamy i elementy stron.
              Istnieja od lat strony w interencie na ktorych uaktualniana jest lista stron
              reklamowych i poprzez copy&paste mozesz ja aktualizowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka