Gość: nieuk2 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.04, 17:22 mam problemy z instalacją Win98 na nwoym kompie po wciśnieciu polecenia e:\>setup pojawia się białoniebieski ekran i dalej nic nie uruchamia się menu Windowsa co robić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: ha Re: instalowanie Windowska prosba o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 19:11 moze zjebany dyskinstalacyjny??:P zrob tak: 1. formmat c: 2. uruchom kompa z dyskietki startowej i wybierz "uruchom z obsluga cd rom" 3. wpisz: a. c: b. copy e:\win98 c:\win98 c. cd win98 4. setup Powinno isc:) Tylko pamietaj"e" to litera twojego cdromu;) Toprzyklad jakbys mial oryginalna plyte;) zPowinno grac jelsi nie idzie to chyba masz zjebana plyte instalacyjna;) pozdro Link Zgłoś
Gość: nieuk Re: instalowanie Windowska prosba o pomoc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.04, 19:25 Mam dwie płytki oryginalnego WINDOwsa 95 i a także ;) .. Win98 zrobiłem jak napiasłeś... znowu się zawiesił na polecenie "setup" reaguje mój nowy komp zawieszką co to znaczy ze ma zjebaną płyte instalacyjną? która to? Link Zgłoś
amon-ra Re: instalowanie Windowska prosba o pomoc 25.06.04, 19:55 Na początek przetestuj pamięć programem MemTest86: www.memtest86.com/memt31a.zip Program tworzy dyskietkę startową, nie wymaga żadnej instalacji na HDD. Link Zgłoś
Gość: mgregor Re: instalowanie Windowska prosba o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.04, 00:25 Sprobuj wpisac setupcor zamiast setup. Link Zgłoś
Gość: traian nie pomaga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.04, 09:44 setupcor już probowałem wczesniej, nie wchodzi dalej sie wiesza musze skombinowac XP i spróbować, moze stare systemy nie działaja na nowych kompach? Link Zgłoś
Gość: nieuk traian = nieuk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.04, 09:46 to byłem ja tylko pomyliły mi sie nicki Link Zgłoś
Gość: mik Re: traian = nieuk IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 27.06.04, 10:01 sproboj: dyskietka startowa A:\>foramr C: następnie A:\>f:\>cd win98 F:\>cd win98 F:\win98>setup Link Zgłoś
Gość: mik Re: traian = nieuk IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 27.06.04, 10:16 blednie napisalem pierwsza komende; dyskietka startowa A:\>format C: następnie A:\>f:\>cd win98 F:\>cd win98 F:\win98>setup Link Zgłoś
Gość: Bajan Re: instalowanie Windowska prosba o pomoc IP: *.76.classcom.pl 27.06.04, 19:24 Czy Twój HDD jest sformatowany,czy ma utworzoną aktywną partycje?Jeśli tak to po włożeniu Dyskietki instalacyjnęj Win 98.sam wystartuje i powinno być ok. Link Zgłoś