piotrpaz 21.08.12, 20:25 Nagrywarka DVD-ROm nie czyta mi płyt. Gdy wkładam pojawia tylko się ikona napędu dvd. Co robić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: mufi Re: Problem z nagrywarką DVD. IP: *.home.isko.net.pl 21.08.12, 20:30 Wymontować. Kupić nową. Zamontować. Link Zgłoś
Gość: lajosz Re: Problem z nagrywarką DVD. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 23:34 Słuszna uwaga. Jednak ja pójdę nieco dalej i napisze tak: Wymontować, nic w zamian nie montować i ........... zapomnieć o nośnikach CD/DVD. Wszystko jest w necie. Zdecydowaną większość oprogramowania (tudzież filmów, muzyki itp. itd.) spokojnie ściągamy (znaczy w sensie kupujemy ;) z netu, montujemy (jeśli obraz płyty) do jakiegoś wirtualnego napędu i napęd CD/DVD nie jest na już więcej potrzebny, od fizycznego przenoszenia plików są pendrive-y i dyski zewnętrzne. Oczywiście powyższe, to moja subiektywna opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać. Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Problem z nagrywarką DVD. IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 21:54 support.microsoft.com/mats/cd_dvd_drive_problems/pl Link Zgłoś
wariant_b Re: Problem z nagrywarką DVD. 21.08.12, 22:37 Wyjąć i sprawdzić w innym komputerze. Lub uruchomić system z krążka (jeśli działa) lub USB. Raczej sprzęt, ale granice między hardwarem a softwarem są płynne. Link Zgłoś
Gość: uyt Re: Problem z nagrywarką DVD. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 22:01 z tego co pamiętam w napędzie musi być CD ,DVD kupiony lub wypalony poprawnie.Nieporysowany i czysty od spodu.I w Windows należy odinstalować nagrywarkę i podobno przy kolejnymuruchomieniu windows zainstaluje ją automatycznie.To głównie rozwiązuje problem zniszczonego sterownika. Link Zgłoś