Dodaj do ulubionych

w zespole cieśni nadgarstka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.12, 10:49
w zespole cieśni nadgarstka zalecany jest tablet (do czasu ewentualnej operacji).Na czym to polega i czy w praktyce przy pomocy tabletu można sterować komputerem stacjonarnym ?Sprawa leczenia, jeśli to nie mija samoistnie niezbędne jest przyjmowanie witamin B B6, B12, B2, B1 i magnezu, np w leku Skurcz.To jest sprawa tygodni i niektóre objawy mogą się cofnąć.Wskazanie do operacji to stwierdzenie cieśni badaniem przez neurologa oraz stopnia uszkodzenia uciskanego nerwu.I ciekawa sprawa hydrokortyzonu, jeżeli wstrzykiwanie lub maść nic nie daje, czy należy to robić, a może coś innego ?Cieśń to używanie myszy komputerowej, powtarzające się ruchy.W związku z tym jaka powinna być mysz, mała i płaska ?A pozycja ręki i dłoni, oparcie w łokciu i nadgarstku, nie należy unosić dłoni i ręki do góry ?
Obserwuj wątek
    • ak-69 Re: w zespole cieśni nadgarstka 18.12.12, 12:39
      Miałem dawniej poczucie drętwoty w lewej stronie dłoni, zwłaszcza w ostatnim, najmniejszym palcu lewej dłoni. Nauczyłem się pisać trzymając dłonie położone przed dalej posuniętą klawiaturą. A ręce w nadgarstku nie opieram na krawędzi biurka lecz położone na biurku. Oduczyłem się też trzymania cały czas naprężonego, wyciągniętego do góry kciuka. Teraz trzymam go luźno opartego na początku klawiatury. Ciągłe naprężenie mięśni powoduje szybsze zmęczenie całej kończyny, a więc i dłoni. Takie odzwyczajenie się nie przyszło z dnia na dzień, ale teraz jest dla mnie naturą. Chyba dla mnie była to kwestia kilku miesięcy.
      • Gość: medya Re: w zespole cieśni nadgarstka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 23:07
        terapia behawioralna jest najskuteczniejsza, ale ponieważ zespół cieśni nadgarstka jest na pozór nieważny link ze zdjęciami z operacji cieśni nadgarstka oraz cieśni kanału łokciowego :
        www.zdrowemiasto.pl/?pid=subpage&id=603&subcat=42&cat=7&print=1&lang=pl
        • Gość: Henryk100żubrów Re: wyleczenie witaminą b6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.13, 13:26
          zgodnie z opisem zażywałem witaminę B6 powyżej 2 miesięcy i po około 2.5 miesiąca wyleczenie.Jądro leczenia to codziennie w dużych dawkach magnez + witamina B6 + B12 +dodatkowo B1 25 mg ostatecznie 3 miligramy.Oprócz tego oszczędzanie ręki, dłoni jedynie przy kontakcie z myszą.Zasada :na przemian ruch i przerwa, każdy ruch inny i unikanie stałego napięcia ręki, dłoni, niestabilnej pozycji.Na przykład unieruchomienie, lekki masaż wzdłuż palców dłoni(poprawienie przepływu krwi). Nocny, ranny ból ustąpił całkowicie, nieświadoma niezgrabność ręki całkowicie, pozostaje jakby potrzeba oszczędzania, ale da się "pracować" myszą wiele godzin bez bólu i objawów żadnych.Co do innych leków to Ibuprom Polopiryna S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka