Dodaj do ulubionych

Mam problem z odtwarzaniem filmów pod XP!! :-)

IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 15.07.04, 12:29
Witam,

chodzi dokładnie o to, że pod Windą XP:

- generalnie nie mogę uzyskać dzwięku,
- nie mogę uruchomić żadnego filmu na playerze typu: BestPlayer, VPlayer..
działa tylko odtwarzacz WINAMP, ten który jest z Windą, ale:

- nie mogę odtwarzać filmów zakodowanych Xvidem,
- nie mam problemów z filmami zakodowanymi DIVix'em.

Próbowałem zainstalować ffdshow, ale wyskakiwał mi błąd (konflikt z Xvidem,
czy coś takiego). Gdzie leży problem? Jak uruchomić dźwięk? Jak mogę
uruchomić playery?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Gamoń Mamoń Re: nie oglądacie filmików pod XP???? :-((( IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.04, 08:41
      • Gość: Erwin Re: nie oglądacie filmików pod XP???? :-((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 09:28
        Wywal wszytskie kodeki typu Divx, XVid, Ac3 i inne Nimo, Power Packi i zostaw
        samego ffdshow. Zrob restart i powinno juz wszytsko chodzic chodzic.
        • Gość: Gamoń Mamoń Re: nie oglądacie filmików pod XP???? :-((( IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.04, 10:18
          dzięki za radę, ale czy nie jest tak, że XP-ek ma wbudowane na stałe kodeki i
          inne wynalazki, które po zainstalowaniu ffdshow powodują konflikty?
          • Gość: Erwin Re: nie oglądacie filmików pod XP???? :-((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 10:26
            Ja uzywam ffdshow na kilku roznych wersacj Windows poczawszy od 98,98se,2000 i
            xp i na rzadnym te dekodery problemow nie. Kiedys gryzly sie z jakims programem
            ale to nie byla wina ffdshow tylko tego playera. Ja uzywam Bestplayera i
            Sub-EditPlayera i wszystko jest OK. Jedynym warunkiem jest wywalic/odinstalowac
            wszytskie inne kodeki do filmow i zainstalowac tylko samo ffdshow.

sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=53761&package_id=48261
            • Gość: iwona Re: nie oglądacie filmików pod XP???? :-((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 12:02
              Mam win xp mam mnóstwo róznych kodeków łącznie z ffdshow. Przy instalacji
              niektórych pojawiał się komunikat że jest niekombatybilne z xp czy chcę
              instalować i.t.d. Instalowałam wszystko jak leci i nigdy nie miałam żadnych
              problemów...
    • Gość: Royal Re: Mam problem z odtwarzaniem filmów pod XP!! : IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 22:41
      W XP nie ma żadnego WinAmpa. Takie programy się instaluje samemu.
      Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka