Dodaj do ulubionych

Windows Media Player

IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 16.07.04, 22:00
Czy Ktoś wie Jak właczyć napisy przy odtwarzania filmów w Windows Media
Player. Wiem, że jest wiele innych programów Może jednak Media Player ma taką
opcję?
Obserwuj wątek
    • Gość: Royal Re: Windows Media Player IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 23:54
      WMP nie posiada takiej opcji.
    • Gość: piecyk gazowy Re: Windows Media Player IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.04, 00:00
      Napisy mogą być wyświetlane niezależnie od odtwarzacza (więc również w WMP),
      jeśli są zainstalowane kodeki/filtry FFFDShow i w nich jest uaktywniona opcja
      wyświetlania napisów.
      • Gość: gość portalu Re: Windows Media Player IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 17.07.04, 12:25
        Wszystko dobrze po zainstalowaniu FFDShow napicy uaktywniłem lecz nadal nie
        wyswietlają sie pod WMP. Zmieniałem wielkość czcionki i nadal ich nie widać.
        • gray Re: Windows Media Player 17.07.04, 12:32

czy istnieją jakieś poważne przesłanki przeciwko temu abyś użył mplayera,
          bestplayera, allplayera bądź cinusplayera?
          • Gość: kapucyn Re: Windows Media Player IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 22:02
            Ja używam Allplayera ale spróbuj GRAYplayera
            Pozdrowienia dla Graya
        • Gość: JP Re: Windows Media Player IP: *.hnllhi1.dsl-verizon.net 17.07.04, 12:51
          W pliku konfiguracyjnym ffdshow zahacz subtitles (napisy) i wskaz sciezke do
          pliku z napisami. To wszystko.
          Rzeczywiscie niema potrzeby sciagania i instalowania innych playerow. Tym
          bardzie ze wiekszosc z nich to smieci.
        • gray Re: Windows Media Player 17.07.04, 13:06

rzeczywiście nie ma co grzebać w pliku konfiguracyjnym FFDShow skoro można
          ściągnąć za darmo mały program o dużych możliwościach konfiguracji, stworzony z
          myślą o odtwarzaniu divxów, xvidów itp. a korzystający i tak z silnika windows
          media playera oraz tych samych kodeków ;)
        • Gość: Dan Re: Windows Media Player IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 20:17
          Plik z napisami musi mieć taką samą nazwę jak plik z filmem. Wtedy za pomocą
          fffDSHOW WMP odtworzy napisy.
    • Gość: ktos WMP - nie mozna? IP: *.acn.pl 17.07.04, 16:28

a do czego jest opcja Play - Captions and Subtitles? (nie wiem jak sie to nazywa w polskiej wersji)

od razu mowie, ze z niej nigdy nie korzystalem i nie wiem jak dziala, ale WMP chyba jednak potrafi.
    • Gość: sffinx Re: Windows Media Player IP: *.core.lanet.net.pl 17.07.04, 20:47
      Zamiast sie pałować z WMP zainstalowałem WPlayera - jest po polsku i żadnych problemów z napisami, nie mówiąc o dużych możliwościach konfiguracyjnych.
      • Gość: Dytryk_z_Bern Re: Windows Media Player IP: *.globsat.com.pl 19.07.04, 11:33
        Osobiście polecam Sub-Edit Player. Używam od dwóch lat i jest nieźle...
        Pozdrawiam Twórcę tego programu... JAMAICA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka