Gość: plodek IP: *.pl 07.03.13, 14:04 prosze o pomoc.czy odbiore tv sat w laptopie hp compaq cq58.lub inna kombinacja.wiem,ze to mozliwe. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Laptopowiec Re: laptop+tvsat IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.13, 11:41 Potrzebujesz coś takiego: www.technisat.com/pl_PL/SkyStar-USB-HD/352-2675-1648/ Akurat to ustrojstwo nie ma slotu na kartę więc kodowanych Cyfry, Polsatu czy N-ki nie odbierzesz. I oczywiście potrzebujesz normalna antenę satelitarną podłączona do takiego pudełka. Chyba szkoda zachodu, ja bym raczej kupił dekoder DVB-T + porządną antenę i oglądał naziemna cyfrówkę. Będzie więcej polskich kanałów niż niekodowanych z satelity. Ale możesz poszukać w necie, może znajdziesz też takie dekodery z możliwością włożenia karty. Zawsze też możesz kupić grabbera i podłączyć laptopa pod normalny dekoder satelitarny. Link Zgłoś
Gość: plodek Re: laptop+tvsat IP: *.pl 08.03.13, 11:57 dzieki bardzo za podpowiedz.wlasnie mi chodzi o kodowane,poniewaz jezdze ciezarowka po europie,rozumiesz a weekendy sa nieraz dlugie.a na kraj DVB-T to juz mam.jak cos jeszcze znajdziesz to bede dzwieczny.bajo.. Link Zgłoś
Gość: Laptopowiec Re: laptop+tvsat IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.13, 12:05 > wlasnie mi chodzi o kodowane To potrzebujesz dekoder obsługujący moduły CI np: www.technisat.com/pl_PL/sklep/product_info.php?products_id=179 plus moduł np (dla Cyfry): www.technisat.com/pl_PL/sklep/product_info.php?products_id=140 plus oczywiście kartę Cyfry no i antenę. Antena powinna być na jakimś stabilnym stojaku który maiłby głowice obrotową umożliwiającą łatwe i dokładne ustawienie jej na satelitę. Szukaj w necie haseł: moduł CI, karta satelitarna itp. Link Zgłoś