Dodaj do ulubionych

Atak wirusa Ukash-Policja

IP: *.icpnet.pl 29.06.13, 23:00
Kilka dni temu wirus Ukash-Policja zablokował mój komputer. Udało mi się go usunąć, ale strach pozostał. Czy jak potencjalnie mniej bezpieczne strony będę przeglądał z konta Gościa (mam WXP) to uniknę tego wirusa? Czytałem że gdy się jest na koncie Gościa to wirusy nie mogą się zainstalować. Czy to prawda ?>?>?>?>?>?
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: Atak wirusa Ukash-Policja IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.13, 23:41
      Oni są wszędzie, strzeż się i oglądaj za siebie na każdym kroku.Połóż się przy otwartych drzwiach i czekaj na "kominarzy" o 6.00 rano, po co mają futrynę zniszczyć.Dysk zjedz, pendriva spal z kolegami, przy dobrych wiatrach 25 lat pierdzenia w pasiaki...
      • Gość: mixer Re: Atak wirusa Ukash-Policja IP: *.icpnet.pl 30.06.13, 18:18
        Jak już to raczej były przypadki że z kompami na tą policję sami niektórzy jechali, przepraszali że że w złych celach ich używali i prosili o odblokowanie >!>!>!>!>!>!>!
    • Gość: gość portalu Re: Atak wirusa Ukash-Policja IP: *.dynamic.chello.pl 30.06.13, 12:18
      Przeglądarkę uruchamiaj w piaskownicy:
      traxter-online.net/sandboxie-uruchamianie-aplikacji-w-piaskownicy/
      • Gość: mixer Re: Atak wirusa Ukash-Policja IP: *.icpnet.pl 30.06.13, 18:14
        Dzięki za radę. Tej "piaskownicy" jeszcze nie widziałem.
        POZDr.
    • Gość: Minister Re: Atak wirusa Ukash-Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.13, 18:50
      Napisz proszę na jakiej stronie złapałeś ukash-a albo jaki strony przeglądałeś kiedy złapałeś wirusa
      • Gość: mixer Re: Atak wirusa Ukash-Policja IP: *.icpnet.pl 30.06.13, 19:14
        A czy ja wiem od czego ty jesteś ministrem? A poza tym nawet gdybym się przyznał to by niewiele dało - tego wirusa można złapać np. poprzez kliknięcie w pechowy link na niby bezpiecznej i niekontrowersyjnej stronie >!>!>!>!>!>!>!
        • Gość: ? Re: Atak wirusa Ukash-Policja IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 10:53
          Yhmmm. Ja złapałem na stronie "miejskiej".

Skończyło się reinstalacją :-)
          • Gość: . Re: Atak wirusa Ukash-Policja IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 11:10

Gość portalu: ? napisał(a):

> Skończyło się reinstalacją :-)

Po co?
            • Gość: ? Re: Atak wirusa Ukash-Policja IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 15:03
              Nawet tryb awaryjny się nie włączał :-)

A to chyba najprostsze rozwiązanie - pół godziny bez myślenia
              i komputer jest jak nowourodzony :-)

Dawniej bawiłem się z obrazem partycji, ale doszedłem do wniosku
              że to żadna oszczędność czasu ?
              • Gość: mixer Re: Atak wirusa Ukash-Policja IP: *.icpnet.pl 01.07.13, 20:25
                U mnie chyba program antywirusowy osłabił wirusa (zasygnalizował jego atak i wygenerował poradę z opcją - usuń). Niestety zaraz później pojawił się ten "kultowy" ekran z policjantem i znanym tekstem. Ale komputer dał się włączać gdy odciąłem dostęp do netu. Przywracanie systemu nic nie dało, ale ściągnąłem program Malwarebytes który unicestwił wirusa >!>!>!>!>!>!>!>!>!
    • Gość: ? Re: Atak wirusa Ukash-Policja IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.13, 22:38
      Nu wiesz, ale czego się spodziewałeś
      wszak nadredaktor to z urodzenia i POdejrzewam przekonań - stalinowiec :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka