Dodaj do ulubionych

problem z komputerem

IP: *.dynamic.chello.pl 13.11.13, 18:19
Witam. Otóż problem jest następujący. Po włączeniu komputera pojawia się następujący obraz z komunikatem:
img818.imageshack.us/img818/8913/50i7.jpg
Komputer oczywiście się wyłącza po tych 15 sekundach. Wczoraj wszystko działało jak należy, jednak musiałem zrestartować komputer. System Windows się już nie włączył tylko pojawił się właśnie ten komunikat.
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: problem z komputerem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.13, 18:24
      Wyjmij pendrive-a z portu USB i spróbuj ponownie odpalić kompa.
      • Gość: Kolobos Re: problem z komputerem IP: *.zask.pl 13.11.13, 20:56
        Zwarcie moze powodowac dowolne urzadznie podlaczone pod usb lub nawet sam port (powyginane blaszki).
        • Gość: rafmaxxx Re: problem z komputerem IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 13:53
          Problem naprawiony z jednej strony. Okazało się, że spowodowałem jakieś zwarcie czy coś przednich portów USB. Teraz niestety, ale cały przedni panel nie działa. Dobrze, że z tyłu są też wejścia na USB i mikrofon itp.

Do tego komputer pracuje cicho ( został wymieniony ten wiatraczek jakiś i zasilacz ).

Pojawił się jednak nowy mały problem. Wyszła aktywacja systemu Windows. Rzekomo przed zepsuciem komputera pojawiała się ikonka o aktywacji, ale ja nic nie widziałem takiego ( a aktywuję wszystko co potrzebne ). No i próbowałem wczoraj aktywować. Zaznaczyłem, że przez neta, i nie z podaniem serwera proxy tylko jakoś automatycznie czy jakoś tam. Wyszło, że nie może aktywować bo rzekomo brak połączenia z internetem i bym sprawdził połączenie i spróbował podobnie. A internet mam, działa. Co mam zrobić? Do końca aktywacji zostały mi już tylko 2 dni. Była tam też jakaś możliwość aktywacji telefonicznie, spróbować to??
          • wariant_b Re: problem z komputerem 19.11.13, 14:23
            Próbować aktywować ręcznie po uruchomieniu Windows i sprawdzeniu
            połączenia z Internetem.
            • Gość: rafmaxxx Re: problem z komputerem IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 17:37
              Udało się. Za 3 razem, ale aktywowało się :).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka