Dodaj do ulubionych

laptop ASUS

IP: *.chello.pl 13.08.04, 15:35
Z pojawiających się dyskusji o jakości latopów doszedłem do wniosku, że kupię
ASUSA.Mam tylko problem bo nie wiem z jakim procesorem wybrać kompa.Byłem
zdecydowany na Asus M6N15-C z centrino 1.5 Dothan (1499 euro) tyle że
zacząłem się ostatnio zastanawić czy jednak nie wziąć czegoś z AMD64 tyle że
nie jest to mobile
www.1000ordi.fr/products.php?g1=a30219&g2=cb6ab3
Może ktoś mi doradzi na co się zdecydować?????????
Sprawa pilna
Obserwuj wątek
    • Gość: bzykbzyk. Re: laptop ASUS IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 13.08.04, 20:23
      ginger napisał(a):

> Z pojawiających się dyskusji o jakości latopów doszedłem do wniosku, że kupię
      > ASUSA.Mam tylko problem bo nie wiem z jakim procesorem wybrać kompa.Byłem
      > zdecydowany na Asus M6N15-C z centrino 1.5 Dothan (1499 euro) tyle że
      > zacząłem się ostatnio zastanawić czy jednak nie wziąć czegoś z AMD64 tyle że
      > nie jest to mobile

> www.1000ordi.fr/products.php?g1=a30219&g2=cb6ab3
      > Może ktoś mi doradzi na co się zdecydować?????????
      > Sprawa pilna

SA MOBILNE!

Processeur >>> Mobile <<<< AMD Athlon™ 64 3000+

Mozesz smialo brac ASUS z Athlon 64 "mobile" i sie nie zastanawiac!

www.1000ordi.fr/products.php?p=57d482

M6N15-C www.1000ordi.fr/products.php?p=827886
      nie ma startu do MOBILE Athlon 64 .... Asus L5DFK832-RW PRO - AMD Athlon 64
      3000+
      • Gość: ginger Re: laptop ASUS IP: *.chello.pl 13.08.04, 20:48
        dzięki Bzykbzyku, bo to dzięki dyskusjom z Twoim udziałem zauważyłem ASUSA.
        Obawiam się tylko, że będzie za cięzki ten model z athlon64, w grę wchodziłby
        jeszcze A2500D.kiedyś polecałeś ten model, nadal podtrzymujesz zdanie, że to
        rozsądny wybór, mgłbym go kupić za 1300 euro???
        • Gość: bzykbzyk. Re: laptop ASUS IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 13.08.04, 23:03
          Asus L5DFK832-RW PRO - AMD Athlon 64 3000+
          L5DFK832-RW PRO - AMD Athlon 64 3000+ - 512 Mo DDR - 60 Go - 15.1" TFT SXGA+ -
          DVD-RW

Processeur Mobile AMD Athlon™ 64 3000+ <<<<----
          Chipset nVidia Crush K8M <<<<-----
          Mémoire 512 Mo DDR PC2100 <<<<-----
          2x slot SO-DIMM extensible à 1GB
          Ecran 15.1" SXGA+ TFT Technologie IPS <<<<-----
          Carte graphique NVIDIA® GeForce™ FX Go 5650 - 64 DDR SDRAM
          Contrôleur audio AC'97 SoundBlaster PRO compatible
          Haut-parleurs intégrés
          Disque dur UDMA133 - 60 Go <<<< -
          • Gość: ginger Re: laptop ASUS IP: *.chello.pl 14.08.04, 23:33
            mysle ze twoja propozycja jest najlepsza pod wzgledem wydajnosci, tylko nie
            bardzo chcialem przekraczac granice 1500€. asusa A2500D mozesz zobaczyc np. tu
            www.qunix.de/computer/products/prod_63920.html z athlonem3000+ myslisz
            ze to jednak nie warto byłoby go brac za 1300€?
            Bede wdzieczny za wskazowki ktore doprowadza mnie optymalnego wyboru, żona
            optowała dotąd za dellem czy acerem a dopiero po twoich postach przekonała się
            że to kiepski wybór :)
            • Gość: bzykbzyk. Re: laptop ASUS IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 15.08.04, 02:17
              ginger napisał(a):

> mysle ze twoja propozycja jest najlepsza pod wzgledem wydajnosci, tylko nie
              > bardzo chcialem przekraczac granice 1500€. asusa A2500D mozesz zobaczyc np.
              > tu http//:www.qunix.de/computer/products/prod_63920.html
              > z athlonem3000+ myslisz ze to jednak nie warto byłoby go brac za 1300€?

Powiedzmy sobie otwarcie ze nie zaleznie od tego CO kupisz to niestety
              to jest "wyrzucanie pieniedzy". Mezczyzni od chlopcow roznia sie tylko
              kosztem ich zabawek! Im dluzej bedziesz zwlekac z kupnem tym lepiej na
              tym wyjdziesz.

Przy kupnie notebook warto czekac na "najnowsze" rozwiazania.
              Roznica pomiedzy 1429 € a powiedzmy pomiedzy 1719 €.

Cena to sprawa negocjacji (w US mozna sprobowac negocjowac!).

Tu zawsze mozesz stwierdzic ze ma Windows 32 a nie 64 bit, ze jest
              Niemiecki a nie Polski czy Angielski i mozesz "probowac" obnizyc cene.

Kupujac WARTO dac wartosc punktow tlumaczona na wartosc monetarna na
              poszczegolne podzespoly i ich funkcje.

Zauwaz ze ten ktory ci wskazalem o ile pamietam mial praktycznie
              wszystko co sie liczy!

Athlon64, crush chipset, 60 GB HD, 512 MB RAM Windows XP PRO, wolalbym ATi
              Video.

Jezeli MASZ CZAS aby opoznic zakup to zaczekaj na PCI EXPRESS i 90
              nanometer Athlon 64 mobile - naprawde warto.

Tu masz tez tanszy ale wyglada ze ma o wiele ma "slabsze", ukryte i
              calkiem "nie znane" (nie opisane) wyposarzenie.

www.qunix.de/computer/products/prod_63929.html

Masz skale porownawcza, przejrzyj wszystkie modele (modelki) i porownuj az
              znajdziesz co ciebie zadowoli. Jak zona bedzie "zazdrosna" zacznie ciebie
              lepiej doceniac i bedzie tylko lepsza zona!

> Bede wdzieczny za wskazowki ktore doprowadza mnie optymalnego wyboru, żona
              > optowała dotąd za dellem czy acerem a dopiero po twoich postach przekonała
              > się że to kiepski wybór :)

powiedz zonie ze gdzie INTEL nie mogl wyslac BLONDYNKI wyslal DELL!

Jezeli chodzi O ACER to nawet "Polskie Wojsko" mialo z nim "przyjemne
              doswiadczenia".

Ja moge cie utwierdzic albo IBM albo ASUS!

Zawsze twierdzilem ze sportowe samochody sa tansze (wliczajac utrzymanie)
              niz "wypudrowane" kobiety! ;-))))

• Gość: lem Re: laptop ASUS IP: *.intertel.net.pl 15.08.04, 09:25
                ...Jezeli MASZ CZAS aby opoznic zakup to zaczekaj na PCI EXPRESS i 90
                nanometer Athlon 64 mobile - naprawde warto...

A jeżeli masz jeszcze więcej czasu - to poczekaj na PCI Express z szyną
                mocującą lemiesz do orki głębokiej na glebach ciężkich.
                Nasza Gminna Spółdzielnia zakupiła Delle i muszę przyznać że był to zakup
                chybiony.
                Sprzęt leży w stodole zupełnie nieprzydatny...
                Scierniska nie zaorane po zbiorach przenicy , a my spędzamy czas ogladając MTV.
                Czekamy na ASSUSsy - podobno mają dużą moc,nie grzeją się tak,..no i chodzą!

Dziękujemy bzykbzyk za wszelkie sugestie!

• Gość: bzykbzyk. do lam (lamera) IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 15.08.04, 14:30
                  lem napisał(a):

> ...Jezeli MASZ CZAS aby opoznic zakup to zaczekaj na PCI EXPRESS i 90
                  > nanometer Athlon 64 mobile - naprawde warto...
                  >
                  > A jeżeli masz jeszcze więcej czasu - to poczekaj na PCI Express z szyną
                  > mocującą lemiesz do orki głębokiej na glebach ciężkich.
                  > Nasza Gminna Spółdzielnia zakupiła Delle i muszę przyznać że był to zakup
                  > chybiony.
                  > Sprzęt leży w stodole zupełnie nieprzydatny...
                  > Scierniska nie zaorane po zbiorach przenicy, a my spędzamy czas ogladając MTV.
                  > Czekamy na ASSUSsy - podobno mają dużą moc,nie grzeją się tak,..no i chodzą!
                  > Dziękujemy bzykbzyk za wszelkie sugestie!

Tobie chamie nie komputer a dojarka jest potrzebna abys sobie zalozylja
                  na pisera i pokazal mamusi jaka nowa technologia istnieje aby grac w
                  plemniki caly dzien!!

Do obslugi dojarki zdalne sterowane cybernetyczne nie jest ci potrzebne!
                  • Gość: ginger FSC Amilo A 1630 Athlon-3400 IP: *.mi.gov.pl 18.08.04, 13:15
                    Bzykbyzku a co powiesz na ten model fujitsu?
                    www.notebooksbilliger.de/product_info.php/notebooks/fujitsu_siemens/amilo
                    _a_1630bramd64bit/fsc_amilo_a_1630_athlon3400
                    porównując go do asusa ma szybszego athlona64 3400+ no i bezkonkurencyjną karte
                    grafiki ATI 9700 128mb w porównaniu do geforce w asusie.jest Workssuite 2004
                    inkl. Word 2002, Works 7.0, Microsoft Encarta® 2003, Microsoft, Picture It!®
                    7.0, Microsoft AutoRoute 2002/2003, tyle że brand name inny.Myślisz że to byłby
                    dobry wybór wziąć go zamiast asusa czy nie? Fijitsu-siemens nie umieszczałeś
                    chyba na swojej czarnej liście :)
                    • Gość: ginger Re: FSC Amilo A 1630 Athlon-3400 IP: *.chello.pl 18.08.04, 22:28
                      minusem jest brak gwarancji międzynarodowej.
                    • Gość: bzykbzyk. Re: FSC Amilo A 1630 Athlon-3400 IP: *.nas1.honolulu1.hi.us.da.qwest.net 19.08.04, 07:49
                      ginger napisał(a):

> Bzykbyzku a co powiesz na ten model fujitsu?
                      > www.notebooksbilliger.de/product_info.php/notebooks/fujitsu_siemens/amilo
                      > _a_1630bramd64bit/fsc_amilo_a_1630_athlon3400
                      > porównując go do asusa ma szybszego athlona64 3400+ no i bezkonkurencyjną
                      karte
                      >
                      > grafiki ATI 9700 128mb w porównaniu do geforce w asusie.jest Workssuite 2004
                      > inkl. Word 2002, Works 7.0, Microsoft Encarta® 2003, Microsoft, Picture It!
                      > ®
                      > 7.0, Microsoft AutoRoute 2002/2003, tyle że brand name inny.Myślisz że to
                      byłby
                      >
                      > dobry wybór wziąć go zamiast asusa czy nie? Fijitsu-siemens nie umieszczałeś
                      > chyba na swojej czarnej liście :)

Fujitsu robi DOBRE laptopy, maja doskonale LCD z rteciowkami.

Uzywalem LifeBook N5010 notebook FPCM60161

• Intel® Pentium® 4 Processor at 3.0¹ GHz with 800 MHz Front Side Bus and Hyper
                      Threading technology
                      • Microsoft® Windows® XP PRO
                      • 16.1" Crystal View SXGA+ TFT display 1600 x 1200

Dosc dobry, ale z Intelem P4 3.0 "buczy" bo ciagle sie grzeje i fan sie
                      wlacza caly czas.

Amilio lini nie znam, nigdy o niej nie sklyszalem, wiec nie moge sie na
                      ten temat wypowiedziec.

Znam LifeBook:

webshop.fujitsupc.com/fpc/Ecommerce/buildseriesbean.do?series=N5
                      Processor

Intel® Pentium® 4 Processor at 3.0 GHz supports Hyper Threading technology
                      Included

Operating System

Micorosft® Windows® XP Professional Included

Main Memory (first memory slot)

512 MB memory module Included
                      1 GB memory module +$760

Hard Drive

60 GB hard drive Included

Extended Memory (second memory slot)
                      512 MB

Media Drive

Built-in DVD-RW drive Included

Communication
                      Internal 56K modem, LAN, and wireless LAN (802.11 a+b/g) - standard Included
                      Additional Battery Options help me choose None
                      Additional main Lithium ion battery

Price: $2,129

Atheros 802.11 a/b/g Wi-Fi chip jest doskonaly!
                      • Gość: ginger Re: FSC Amilo A 1630 Athlon-3400 IP: *.mi.gov.pl 19.08.04, 09:16
                        dzięki za opinię!!! Martwi mnie jednak ta gwarancja, bo nie jest ona
                        międzynarodowa a laptopa muszę kupić poza Polską więc dobrze byłoby mieć
                        gwarancję chociażby taką jaką daje ASUS. Może jednak ktoś ma laptopa Fujitsu-
                        Siemens z serii AMILO i mógłby się podzielić wrażeniami???
                        • Gość: toniwa Re: FSC Amilo A 1630 Athlon-3400 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 21:24
                          wspolnie z kumplem kupilismy w notebooksbilliger.de dwa amilo a 1630. Moj
                          przyszedl dobry, u kumpla DVDRW firmy QSI nie dzialal (ja mam RICOH). Nie mial
                          czasu zalatwiac tego w Niemcach, ale w niemieckim serwisie fujitsu powiedziano
                          mu, ze moze go zmienic w Polsce, co bylo dalej nie wiem.
                          Notebook jest calkiem szybki, ale zasilacz ma potezny i sie grzeje(komp).
                          Za ta cene nie ma lepszej oferty (power).
                          • Gość: ginger Re: FSC Amilo A 1630 Athlon-3400 IP: *.chello.pl 01.09.04, 22:09
                            dzięki za opinię, w końcu zdecydowałem się jednak na asusa M6711NEUH, 15,4"
                            WXGA TFT, 1280 x 800, Intel Pentium M 715 (1.5GHz/2MB/400FSB), 512 MB DDR
                            (2x256 MB), 60 GB IDE HD UDMA, WLAN 802.11g, ATI Mobility Radeon 9700 Pro 64
                            MB, 4x DVD Dual, inkl. Tasche und USB Wheelmouse, Windows XP Home (OEM) za 1499
                            euro. Może power mniejszy od athlona64 to jednak sporo dłużej chodzi na
                            bateriach a to ważne dla mnie. Właśnie wpłacilem pieniądze i czekam aż
                            przyjdzie :) pozdr.
                          • Gość: fil Re: FSC Amilo A 1630 Athlon-3400 IP: 156.17.253.* 02.09.04, 12:19
                            hej, zastanawiam się nad A 1630, daj namiar na filip76@poczta.onet.pl to zadam
                            kilka pytań

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka