Dodaj do ulubionych

Dell computer Windows 8 nie działa

27.04.14, 10:28
Ku przestrodze – Dell sprzedaje nowe komputery, które nie działają. Kupiłem komputer z zainstalowanym Windows 8.0 – nie działa, a doradca techniczny firmy Dell radzi mi kupić komputer bez wcześniej zainstalowanego systemu
. Teraz w desperacji napisałem blog o moich doświadczeniach z firmą Dell.
www.hardenfelt.com/Dell%20komputer.html
Obserwuj wątek
    • Gość: aqq Re: Dell computer Windows 8 nie działa IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.14, 11:04
      zamiast się pałowac z serwisem Dell'a trzeba było zwrócić kompa sprzedawcy z uwagi na niezgodność towaru z umową.
    • Gość: zdziwiony Re: Dell computer Windows 8 nie działa IP: *.173.61.184.tesatnet.pl 27.04.14, 11:50
      W całej sprawie najbardziej zadziwiło mnie, że swoje listy i pytania skierowałeś do firmy ... Windows. Nie wiesz najprostszych rzeczy i kupujesz sprzęt z najwyższej półki???
    • wariant_b Re: Dell computer Windows 8 nie działa 27.04.14, 12:08
      Najwyraźniej masz pecha. Niech pocieszeniem będzie fakt, że nie tylko ty i DELL
      padliście ofiarą dziwnych praktyk Microsoftu z Windows 8.

Jest kilka możliwości:

- od DELL-a możesz się domagać reinstalacji do fabrycznego systemu Windows 8.1
      Nie wiem, czy mają go w wersji polskiej, ale w wersji angielskiej na pewno.

- jeśli z laptopem dostarczono nośnik Windows 8 - zainstalować goły system
      z tego nośnika i sprawdzić, czy po upgrade do 8.1 i wgraniu sterowników DELL-a
      do tej (czyli 8.1 64-bit) wersji systemu będzie on działał poprawnie.

- ściągnąć nośnik Windows 8.1, zainstalować system z tego nośnika i sprawdzić.
      A potem walczyć z DELL-em lub Microsoftem o aktywację

- kłócić się ze sprzedawcą o zwrot pieniędzy lub z DELL-em o wymianę modelu

Przy okazji - Windows 8.1 jest odrębnym systemem operacyjnym, a nie poprawką
      do Windows 8. Fakt, że MS rozpowszechnia darmowo wersję upgrade'ową
      z Windows 8 i w zasadzie wymusza dokonanie upgrade'u niczego tu nie zmienia.
      Oczywiście DELL powinien już posiadać gotową procedurę ratunkową dla pechowców,
      co zostali z praktycznie nie supportowanym przez producenta systemem operacyjnym.
      • hardenfelt Re: Dell computer Windows 8 nie działa 09.05.14, 11:52
        Oddałem komputer do Media Markt - czekam już ponad 3 tygodni na odpowiedź. Windows 8.1 nie jest nowym programem, jest to update, wszelkie support do Windows 8.0 skończy w ciągu 2 lat. Można domagać się i kłócić, tylko że w wielkich firmach spotykasz mur bezosobowości. Ale czekam, cierpliwie.
    • tiges_wiz Re: Dell computer Windows 8 nie działa 27.04.14, 15:56
      ziewww .. u kuzyna ktory tez mial della po instalacji win8.1 wystarczylo zaktualizowac sterownik do karty graficznej (pewnie tam jest amd, prawda?) i zaczal sie normalnie zamykac.

i znalazlem to na stronach della.
      masz ode mnie porade za darmo .. nastepny raz juz cie skasuje na 100 zl :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka