Gość: Merlin IP: *.univ.gda.pl 04.04.02, 00:08 Witam! Co myślicie o tego typu nagrywarkach (np. LG GCC-4120B)?Warto? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Doki Re: nagrywarka+DVD-opinie IP: 62.235.207.* 04.04.02, 07:41 Nie warto, dopoki producenci nie dogadaja sie co do standardu. Nie warto, no chyba ze wyjatkowo. Malo kto potrzebuje 4 GB miejsca do nagran od razu. CD-ROMy sa o wiele tansze, a tym, ktorzy potrzebuja tak wiele miejsca, polecilbym raczej zewnetrzne twarde dyski laczone przez FireWire. Link Zgłoś
Gość: makryba Re: nagrywarka+DVD-opinie IP: *.u.mcnet.pl 04.04.02, 10:51 Wydaje mi się że pytasz o tak zwany Combo drive czyli DVD+CD-R/RW. Od 3 miesięcy posiadam Combo LG. Bardzo dobrze się sprawuje jako odtwarzacz DVD (dołaczone oprogramowanie Power DVD) i nagrywarka (Roxio Easy CD-Creator oraz program do CD RW umożliwiający traktowanie CDRW jako dysku z poziomu eksploratora). Urządzenie kupowałem z założeniem że nie będe specjalnie wiele wypalał (wypalam ok 10-12 płytek tygodniowo) i raczej oglądam na nim DVD, jako CD uzywam zykłego napędu bo mi się ostał i jest szybszy niż Combo - ogólnie bardzo dobra "tańsza" alternatywa dla osób które nie potrzebują pro-sprzętu o zaj*** osiągach tylko przyzwoitego sprzetu do codzienniej pracy-rozrywki. Acha - kupiłem wersję BOX i ją w szególności polecam, dołączone oprogramowanie, kabel IDE, audio, śrubki, instrukcje... bezpieczne opakowanie. pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Merlin Re: nagrywarka+DVD-opinie IP: *.univ.gda.pl 04.04.02, 19:43 Gość portalu: makryba napisał(a): > Wydaje mi się że pytasz o tak zwany Combo drive czyli DVD+CD-R/RW. > Od 3 miesięcy posiadam Combo LG. Bardzo dobrze się sprawuje jako odtwarzacz DVD > > (dołaczone oprogramowanie Power DVD) i nagrywarka (Roxio Easy CD-Creator oraz > program do CD RW umożliwiający traktowanie CDRW jako dysku z poziomu > eksploratora). Urządzenie kupowałem z założeniem że nie będe specjalnie wiele > wypalał (wypalam ok 10-12 płytek tygodniowo) i raczej oglądam na nim DVD, jako > > CD uzywam zykłego napędu bo mi się ostał i jest szybszy niż Combo - ogólnie > bardzo dobra "tańsza" alternatywa dla osób które nie potrzebują pro-sprzętu o > zaj*** osiągach tylko przyzwoitego sprzetu do codzienniej pracy-rozrywki. > Acha - kupiłem wersję BOX i ją w szególności polecam, dołączone oprogramowanie, > > kabel IDE, audio, śrubki, instrukcje... bezpieczne opakowanie. > pozdrawiam Tak, chodziło właśnie o Combo. Ja również potrzebuję sprzętu do takich celów, zatem chyba się zdecyduję. Dzisiaj gość z Media Markt odradzał mi go( bo podobno długo nie pociągnie- mniej niż rok, ale pewnie miał na myśli jakąś super eksploatację). Dzięki za doradzenie wersji BOX. Jaka jest jej cena? Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: makryba Re: nagrywarka+DVD-opinie IP: *.u.mcnet.pl 05.04.02, 12:08 ja za swoje Combo płaciłem coś koło 700 PLN, a może mniej?? to było jakoś na początku roku i ceny chyba nieznacznie spadły - zobacz na wgk.waw.pl Link Zgłoś
Gość: Koolo Re: nagrywarka+DVD-opinie IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 14:01 Za taką cene to kupisz i CD-R i DVD np. DVD Toshiba x16/x48 ATAPI SD-M1612 295 zł Lite-On LTR-24102B BOX (x24/x10/x40) 395 zł www.komputronik.pl/detal/index.htm I taka jest moja rada. Link Zgłoś
Gość: Koolo Re: nagrywarka+DVD-opinie IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 05.04.02, 14:05 A te LG to 435 zł kosztuje. Link Zgłoś
Gość: makryba Re: nagrywarka+DVD-opinie IP: *.u.mcnet.pl 05.04.02, 14:25 cena z wgk 540 nie sądzę by można było ją taniej kupić w sklepie (+- 20 pln). sprawdzałem w rachunkach w styczniu płaciłem 620, znaczy się staniały. normalka. Link Zgłoś
Gość: Merlin Re: nagrywarka+DVD-opinie IP: *.univ.gda.pl 05.04.02, 21:37 Gość portalu: makryba napisał(a): > cena z wgk 540 nie sądzę by można było ją taniej kupić w sklepie (+- 20 pln). > sprawdzałem w rachunkach w styczniu płaciłem 620, znaczy się staniały. normalka > . Dziękuję za wszelkie informacje! Zastanawiam się nad wgk i komputronikiem, poleconym przez Koolo, tam to LG jest rzeczywiście za 435 (chociaż sprawa przesyłki prawie wyrównuje ceny). Zdecyduję się na ten sklep, który ma więcej plusów. Mogę liczyć na sugestie? pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Merlin Re: nagrywarka+DVD-opinie IP: *.univ.gda.pl 05.04.02, 21:25 Gość portalu: Koolo napisał(a): > Za taką cene to kupisz i CD-R i DVD np. > DVD Toshiba x16/x48 ATAPI SD-M1612 295 zł > Lite-On LTR-24102B BOX (x24/x10/x40) 395 zł > <a href="http://www.komputronik.pl/detal/index.htm"target="_blank">www.komputro > nik.pl/detal/index.htm</a> > I taka jest moja rada. Dzięki! Przejrzałem ofertę komputronika, niezła! Można na nich liczyć? W razie kłopotów ze sprzętem nie robią problemów? pozdrawiam Link Zgłoś