mazia 08.04.02, 13:11 Do końca roku muszę perfekt opanować Excela łacznie z tworzeniem makr. Proste zadania i formuły umiem już wykonywać. Czy możecie polecić jakieś wydawnictwo, które mi pomoże w nauce? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jacek84 Re: Muszę się nauczyć Excel... help! IP: 212.160.238.* 08.04.02, 19:56 mazia napisał(a): > Do końca roku muszę perfekt opanować Excela łacznie z tworzeniem makr. Proste > zadania i formuły umiem już wykonywać. Czy możecie polecić jakieś wydawnictwo, > które mi pomoże w nauce? ==================================== Wydaje mi się =, że do końca 2005 nie poznasz jeszcze tego programu. Exel, to kombajn na którym sam jeszcze nie wiem co można robic, pomimo, że siedzę w temacie wiecej niz kilka lat. Ale nie zrażaj sie ! Mogę Ci tylko podpowiedzieć że wszystkie książki dot.Exela pisane są do dupy. W każdej czegoś brakuje, prawie każda napisana jest językiem "odrażającym" i mało przystepnym. Odnoszę wrażenie , że autorzy mający naprawdę dużą wiedzę - nie umieją to sprzedać. Piszą książki, jakby czytelnicy już znali Exela conajmniej w 80%. Poza tym niedostateczna ilość przykładów a szczególnie dokładnej instrukcji "krok po kroku" . To błąd autorów, szczególnie kiedy kropka lub jej brak decyduje o całej procedurze. Link Zgłoś
Gość: J.Bond Re: Muszę się nauczyć Excel... help! IP: *.106.252.64.snet.net 08.04.02, 20:10 Najlepsze sa tzw. CBTs (Computer Based Training) -sa to video i przyklady w jednym(po angielsku tylko). Poszukaj na binaries newsgroups. Link Zgłoś
martijn Re: Muszę się nauczyć Excel... help! 13.04.02, 13:12 Jest taka książka: "Excel. Makrodefinicje" Znacie? Warto? Link Zgłoś
stupac Re: Muszę się nauczyć Excel... help! 13.04.02, 23:44 A ja 8 lat temu czytałem "Makropolecenia w Microsoft Excel 4.0" - autor Julitta Korol i bardzo mi sie wtedy przydały. Link Zgłoś