Dodaj do ulubionych

Błąd aktualizacji systemu Windows 7

02.01.15, 11:27
Witam! Od pewnego czasu mam problemy z zainstalowaniem nowych aktualizacji Windows 7. Ilekroć próbuję to zrobić, wyskakuje kod błędu. Przy wyłączaniu komputera wyskakuje automatyczna aktualizacja, ale jakoś, gdy ponownie uruchamiam komputer, wraca ten sam problem. Proszę o pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Błąd aktualizacji systemu Windows 7 IP: *.warszawa.vectranet.pl 02.01.15, 14:05
      Skoro wyskakuje kod błędu to go szanownie tutaj podaj, dobrze by było również znać symbol aktualizacji (KBxxxxxx) powodującej problem.
      • Gość: aniol0496 Re: Błąd aktualizacji systemu Windows 7 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.15, 15:42
        Tak jak wspomniałem jest to aktualizacja systemu Windows 7 (KB2977759), aktualizacja dla systemu Windows 7 (KB976422), Windows 7 Service Pack 1 (KB976932) oraz opcjonalne: Microsoft Silverlight (KB2977218). Dziś próbowałem wszystko od nowa. Po wyłączeniu komputera wyskoczył komunikat o konfiguracji systemu. Kiedy go włączyłem, było napisane, że wystąpiły jakieś komplikacje. Zaglądam do Windows Update a tam w dalszym ciągu 'niepowodzenie' :(.
        • Gość: Greg Re: Błąd aktualizacji systemu Windows 7 IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.01.15, 17:59
          No właśnie nie wspomniałeś o niczym, a już na pewno nie o numerach aktualizacji, to raz. Dwa - piszesz o kodzie błędu, ale jego też nie podajesz... Nikt tutaj nie ma szklanej kuli żeby wywróżyć przyczynę problemów.
          • Gość: aniol0496 Re: Błąd aktualizacji systemu Windows 7 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.15, 18:53
            Kod 80073701, kod 80070643. Przepraszam, że piszę tak szczątkowo :). Nie mam pojęcia gdzie numery aktualizacji sprawdzić, nie znam się na tym.
        • kamykwskarpecie Re: Błąd aktualizacji systemu Windows 7 07.01.15, 07:59
          Problem z instalacją SP1 dl Win7 jest znany. Można ściągnąć narzędzia do naprawy błędów instalacji aktualizacji ze strony MS. Jeśli to nie pomaga, można próbować zainstalować SP1 w trybie awaryjnym. Jeśli i to nie pomaga, radykalnym rozwiązaniem jest albo cofnięcie systemu do ustawień fabrycznych i aktualizacja z tego poziomu, albo reinstalacja systemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka