Dodaj do ulubionych

Problem z wifi

18.04.15, 15:01

Witam słuchaj cie czy ktoś was miał podobny rpoblem, bo siedzę juz od dwóch dni nad laptopem i nie moge sobie z nim poradzic. Nie chce mi wykryć mojej sieci wifi, a sąsiadów wszystki do okoła wykrywa komputer stacjonarny mam podłączony pod kabel plus do tego dwa telefony ktore nie maja problemu ze znalezieniem sieci ipołączeniem się z nia. Problem się zaczął od wtedy od kiedy został mi wymieniony modem na nowy resetowałem go kilkanascie razy zmieniałem rózne ustawienia i przywracałem spowrotem zeby sprawdzic czy to to nic nie pomaga nie wiem juz co zrobic mam modem z sieci vodafone poniewaz nie mieszkam w Pl laptop to asus f550l czy miał ktos podobny problem i wie moze jak go rozwiazac. z Gory dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: Problem z wifi IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.15, 17:05
      Spróbuj przewodem podłączyć się do netu i zaktualizować sterowniki karty sieciowej i bezprzewodowej.U mnie to pomogło.
      • spazmusek Re: Problem z wifi 18.04.15, 20:34
        Niestety to nie pomaga podłączyłem kablem juz wczesniej zmieniłem sterowniki na najnowsze i nic dziwaczny to jest problem i powiem, że pierwszy raz w zyciu mam z czyms takim do czynienia.
        • 2romki Re: Problem z wifi 18.04.15, 22:03
          To reklamuj, albo kup ruter wifi i podłącz kablem do tego co jest.
          • 2romki Re: Problem z wifi 18.04.15, 22:10
            Możesz też spróbować zmienić kanał domyślny w ruterze na 11 (lub inny który będzie działać), dokupić kartę wifi do laptopa na usb. Z tego co widzę, są problemy z siecią w tym laptopie - związane z kiepską kartą wewnętrzną wifi.
    • serenita123 Re: Problem z wifi 18.04.15, 22:07
      na początek - w Menedżerze urządzeń sprawdź, czy aby nie masz wyłączonej karty WiFi

potem sprawdź, czy ją sobie sam aby nie wyłączyłeś z poziomu systemu:
      klawisz Fn+F2
      • 2romki Re: Problem z wifi 18.04.15, 22:11
        Przecież pisze że widzi inne sieci.
        • serenita123 Re: Problem z wifi 18.04.15, 22:19
          skoro WiFi działa, to masz do wyboru wszystkie sieci sąsiadów oraz - na końcu listy - INNA SIEĆ
          kliknij w to połączenie (zaznaczając Połącz automatycznie)
          pojawi się okienko do wpisania z klawisza nazwy sieci (identyfikator SSID)
          wpisz nazwę swojego routera, podaj hasło oraz ustaw właściwy tryb szyfrowania/zabezpieczeń
    • wariant_b Re: Problem z wifi 18.04.15, 22:37
      A może problem nie jest po stronie laptopa, a urządzenia Vodafone?
      Czy twoi sąsiedzi widzą twoją sieć WiFi?
    • praktiss Re: Problem z wifi 18.04.15, 23:01
      Może modem/router ma wyłączone rozgłaszanie SSID?
      Jeśli znasz nazwę sieci i hasło to spróbuj się zalogować "z palca"
    • kot404 Re: Problem z wifi 20.04.15, 17:53
      i do sieci vodafone masz się udać. Oni Ci dopiero dogodzą rachunkami. Broń się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka